Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun yola çıkıyorsanız ve ekonomi sınıfında uçuyorsanız, havada sıkılmanız ihtimal dahilinde. Her ne kadar, uçak içi ikramlar ve eğlence sistemi uçuşunuzu keyifli hale getiren araçlar olsa da bir süre sonra bunlar da sizi oyalamaya yetmeyebilir. Özellikle uzun uçuşlarda yiyeceklerle oyalanma alışkanlığı ise sağlığınız ve formunuz için tavsiye edilecek bir durum değil. Peki, ne yapmak gerekir? Birçok havayolu, uzun uçuşlarda kablosuz internet hizmeti sunuyor. Ancak 5-6 saatlik orta uzunluktaki (mediumhaul) uçuşlarda bu da pek mümkün olmuyor. Ne var ki internet bağlantınızın olmaması, sıkılacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü bazı uygulamalarla internetsiz bir internetli yaşam mümkün. Telefonunuza yükleyebileceğiniz birkaç uygulamayla uçuşunuzu keyifli ve verimli hale getirebilirsiniz. İşte birkaç tavsiye...

        POCKET İLE İNTERNETSİZ İNTERNET

        Pocket sayesinde interneti, internet olmadan da kullanabilirsiniz. Bu uygulama, internet sitelerinin sayfalarını uçuştan önce telefonunuza indirmenizi ve bağlantı olmadan bunları inceleyebilmenizi sağlıyor. Mesela uçuştan önce www.haberturk.com veya www.airportturkey.net’e girip ana sayfayı ve haberleri indirerek uçuşunuz boyunca internet olmaksızın sitedeki içeriği okuyabilirsiniz. Uygulama, “offline reader” kategorisinde. Yani Pocket’ın kullanımı zor gelirse birçok muadilinden birini de indirebilirsiniz.

        HAVADA PODCAST DÜNYASI

        Podcast’ler sadece sevdiğiniz radyo DJ’inin programından ibaret değil. Yabancı dil öğrenimi, ilgilendiğiniz konular üzerindeki söyleşiler, hatta videolar bile bulup indirmeniz mümkün. Mesela gittiğiniz ülkenin ana dilinde basit kelimeleri öğrenebileceğiniz podcast’ler indirebilirsiniz. Sesli kitaplardan, yatırım tavsiyelerine varana kadar yüzlerce podcast mevcut.

        TED’LE YENİ FİKİRLERE

        Merakla dolup taşan müthiş akılları bir araya getiren TED uygulamasından, kişisel gelişiminizle ilgili güncellemeler ve yenilikçi tasarımlarla ilgili ses kayıtları ve videolar indirebilirsiniz. Böylece uçuş boyunca bunları izleyerek ve dinleyerek kendinizi güncellemek için iyi bir fırsat yakalamış olursunuz. Mesela TED sayesinde vücut dilinizin iş hayatınızı nasıl etkilediğini veya insansız hava araçlarının gelecekte hangi alanlarda kullanılacağını öğrenebilirsiniz.

        MAIL’LERE CEVAP

        Uçuşunuzdan önce bir sürü mail aldıysanız, hiç dert etmeyin. Uçuş boyunca bu mail’lerin hepsini tek tek cevaplayacak vaktiniz olacak. Gmail offline ya da internet olmadan çalışan bir e-mail uygulaması indirerek gelen mail’leri uçuş boyunca cevaplayabilirsiniz. Uçuş sonunda internet bağlantısına kavuştuğunuzda, cevaplarınız otomatik olarak teker teker gönderilecektir.

        FİKİRLERİNİZİ UYGULAMAYA DÖKÜN

        Uçuşlarda dikkatinizi dağıtacak çok az şey vardır. Dolayısıyla uçaklar, fikirlerinizi yoğunlaştırıp sağlıklı kararlar almak, bir şeyler karalamak ya da çok iyi bir tasarım konseptinin temelini atmak için güzel bir ortam sunar. Pages uygulamasını indirerek CV, mektup, dönem ödevi, rapor, makale, proje teklifi, zarf, kart vizit, el ilanı vb. hazırlayabilirsiniz. Hazırladıklarınızı uygulamanın kullanıcı dostu ara yüzüyle renklendirip tasarlayabilirsiniz.

        Uçak ve helikopterle hasta taşıyan ilk isim

        Bu hafta Türkiye’de hava ambulans hizmetini başlatan SOS Ambulans Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Kanber’i Airport stüdyosunda ağırladım. Kanber ile Türkiye’nin hava ambulans hikâyesini ve bu hizmeti sunabilmek için hangi süreçlerden geçildiğini konuştum. Yarın 16.15’te Habertürk’te Nilgün Kanber ile sohbetimizi izleyebilirsiniz. İşte size söyleşimizden satırbaşları:

        - Türkiye’de hava ambulans sektörünün oluşumunun yapı taşlarından biriyim. Belki de dikenlerini temizledik ve yol yapılmak üzere alan açtık. Türkiye’de özel sektörde ilk helikopter ve uçakla hasta taşıyan kişiyim.

        - Devlet bu işi yapmalıydı. Şimdi ise yeşil kartlı olan, bir lirası olmayanı taşıyor devlet. Bu sosyal devlet anlayışı içinde çok güzel bir şey.

        - Artık Türkiye’nin özel hava ambulansına çok da fazla ihtiyacı yok. Ama savaş bölgelerinden Türkiye’ye ya da Avrupa’ya hastalar taşınıyor. Yine Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu gibi bölgelerden, Türkiye ve Avrupa’ya hasta taşıyoruz.

        - Coğrafi konumumuz, Türkiye’de bir hava ambulansının konumlanması için çok uygun.

        Diğer Yazılar