Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaklaşık 20 yıldır Macaristan ve Orta Avrupa’dan Türkiye’ye karışlıklı turist gönderen Budapeşte merkezli Green Travel, 2015’te 55 bin Macara seyahat hizmeti vererek, ülkenin lider acentası oldu. Şirket 12 seneden bu yana da Türkiye’ye yapılan turist taşımacılığında Türk tescilli havayollarını kullanıyor.

        1995’te Aydınlı Merdol Göktaş tarafından kurulan Green Travel, eylül ayından itibaren de Orange Teknoloji bayrağı altında Türkiye’de Macaristan ve Macaristan’ın temsil ettiği Schengen ülkeleri olan Portekiz, Norveç, Estonya ve Slovenya için vize hizmeti vermeye başlayacak. Green Travel Genel Müdürü Merdol Göktaş ve Genel Koordinatörü İlke Baykara, Türkiye’de İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Trabzon Erzurum veya Elazığ’da açacakları Orange Teknoloji Vize Merkezleri’yle Türk vatandaşlarına daha iyi hizmet vermeyi düşündüklerini söylüyor.

        Green Travel 2015’te Antalya’ya yaklaşık 35 bin, Bodrum’a 2 bin 500 ve ilk defa başlayan İzmir’e de 2 bin 500 turist getirmeyi hedefliyor. Merdol, şirket bünyesine dahil olan Orange Tours firmasıyla Macaristan’a gelen Türk turistlere daha iyi hizmet verebilmek için 2.7 milyon Euro yatırım yaptıklarını belirterek, 10 adet 2015 model MAN otobüs aldıklarını söyledi. Ayrıca şirket bünyesinde kapalı devre yayın yapan Green TV kanalıyla tüm acenta vitrinlerinde yer aldıklarını ifade eden Merdol, Türkiye’yi 365 gün 24 saat tanıttıklarını vurguladı.

        Türkiye’de bu sene turizm sezonu sıkıntılı geçmesine rağmen Macaristan’da neredeyse yüzde yüz artış sağlandı. Ancak buna rağmen Türkiye Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Viyana Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nden 2015’te tek kuruş destek alabilmiş değiller. Halbuki Green Travel, bu sene takriben 350 tane Macaristan seyahat acentesinin tamamını ülkemizin

        tanıtımı için Türkiye’nin turistik bölgelerinde ağırlayacak. Bunların önemli bir kısmı ülkemize geldi. Kalanlar için de tanıtım programı devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı’nın dikkatine...

        BUDAPEŞTE THY'NİN BÖLGE ÜSSÜ OLDU

        Türk Hava Yolları (THY) günde 4 seferle Macaristan’ı dünyaya bağladığı Budapeşte uçuşlarıyla, büyük bir başarıya imza atıyor. THY’nin buradaki başarısı, Körfez havayollarından Katar ve Emirates’in de dikkatini çekmiş ve onlar da bu hatta uçmaya başlıyor. Avrupa’nın dev hava yollarını Budapeşte’de saf dışı eden THY ile rekabette Körfez havayolları da ciddi zorlanıyor.

        Macaristan Turizm Bakanlığı ve THY’nin ortak organizasyonuyla yaptığım ziyarette, THY Budapeşte Müdürü Levend Arısoy’dan bu başarının hikâyesini dinledim. Bir defa Macarlar hâlâ acentalar üzerinden bilet alarak seyahat ediyorlarmış. İnternet üzerinden uçak bileti satışı ancak yüzde 4 seviyelerine çıkabilmiş. Macaristan’da IATA üyesi 220 acenta var, ancak pazarı 10 acenta kontrol ediyor. Böylece 7 yıldır Budapeşte’de görev yapan Levent Arısoy ve ekibi de kiminle nasıl çalışacağını, hangi yöntemlerle THY’yi anlatacaklarını tespit edip yola çıkmışlar. Ve başarmışlar.

        Macar Hava Yolları’nın (Malev) 3 yıl önce önce iflas etmesiyle THY, Türklerin çok sevildiği 10 milyon nüfuslu ülkenin adeta milli havayolu gibi olmuş. Budapeşte’den İstanbul’a gelen yolcunun yüzde 71’i transit, yüzde 29’u ise Türkiye’ye geliyor. Bu hattaki transit yolcu dağılımı da ilginç: 1’inci Uzak Doğu 2’nci Afrika 3’üncü Kuzey Amerika 4’üncü Orta Doğu... Resmi rakamlara göre yaklaşık 1500 Türk’ün yaşadığı Macaristan’daki etnik potansiyeli ise Sabiha Gökçen’e sefer yapan Pegasus ve Wizz Air ile paylaşılıyor.

        2008’de haftada 6 seferle yılda 48 bin yolcudan, bugün günde 4 sefer 2015 sonu itibariyle de 250 bin yolcuya ulaşılması bekleniyor. 2014’te taşınan yolcu sayısı ise 238 bin olmuş.

        Diğer Yazılar