Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Renault Nissan ittifakı Qashqai ile elde ettiği başarıyı hem Avrupa hem de Çin’de ikiye katlamak ve rakiplerini köşeye sıkıştırmak için başarılı modelin Renault versiyonunu Kadjar ismiyle üretmeye karar verdi. İttifak başarılı modelle aynı platformu paylaşan ve tıpkı Japon ikizi gibi zor bir ismi olan Renault Kadjar’ı yaz başında piyasaya sürmeye hazırlanıyor

        Fransız otomobil üreticilerinin bu tutumunu takdir etmemek mümkün değil. Öğrenilmesi pek de kolay olmayan Fransızca’yı en azından otomobil model ismi olarak dünyaya konuşturmayı başarıyorlar. Renault (Röno), Fluence (Fluans), Latitude (Latitüd), Megane (Megan), Captur (Kaptür) gibi Fransa dışındaki hemen her ülkede zorlukla telaffuz edilecek model isimlerine bir yenisini daha ekledi;

        Kadjar (Kajar).

        Kadjar her ne kadar Ortadoğu-Asya kökenli bir kelime gibi çağrışım yapsa da, Renault yetkililerinin söylediğine göre bir anlamı yok. Fransızca’daki “agile“ ve “jaillir“ kelimelerini çağrıştıran, sağlamlık ve ataklık ifade edecek bir kelime olarak seçilmiş.

        Geçen hafta Paris’te Renault-Nissan Başkanı Carlos Ghosn’un sunumuyla tanıtılan Kadjar gelecek ay Cenevre Fuarı’nda gösterildikten sonra Avrupa ve Çin’de satılmaya başlanacak. Qashqai’ye benzeyen profili, akıcı hatları ve güçlü görünümüyle dikkat çeken Kadjar’ın önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonları olacak.

        Dört tekerlekten çekişli versiyon isteğe bağlı olarak ‘Auto’ ya da 2 WD modlarında kullanılabiliyor. İki tekerlekten çekişli versiyonlarda ise Extended Grip sistemi bulunuyor. Bu sistem kış lastikleriyle birlikte kullanıldığında 4x4’e yakın bir performans sunabiliyor.

        Avrupa’da satılacak olan Kadjar, Renault’nun İspanya’daki Palencia tesisinde üretilecek ve yaz başından itibaren ülkemizde satılmaya başlanacak.

        YENİ MODELLERİ MÜJDELİYOR

        İç mekân tasarımıyla ikizi Qashqai’den farklılaşan yeni Kadjar’da kullanılan platform markanın önümüzdeki dönemde yenileyeceği modelleri Megane ve Fluence’ın da temelini oluşturacak.

        İÇ MEKÂNA TÜRK ELİ DEĞDİ

        Renault modellerinde araçların iç tasarım, renk ve malzeme seçimi bir Türk kadınına emanet. Renault Technocentre Tasarım Bölümü’nde görev yapan Türk tasarımcı Yeşim Güleryüz. Kadjar’ın iç mekânında kullanılan kumaş ve renklerin seçiminden sorumlu olarak çalışıyor. Güleryüz’ün birçok Renault modelinde imzası var.

        ‘2015’te yeni rekorlar kıracağız’

        Geçtiğimiz yılı Türkiye’deki en yüksek satış rakamlarına ulaşarak kapatan Volvo, 2015 yılında yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor. Volvo dünyasında en çok büyüyen 5. ülke olduklarını, sıralamada 15. sıraya çıktıklarını, S60 modelinin ABD’den sonra en çok satıldığı 2. ülke olduklarını ve müşteri memnuniyetinde 2. sırada bulunduklarını belirten Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Greg Maruszewski, “Volvo Cars Türkiye olarak 2014’te Volvo Cars’ın global satış rekoruna önemli katkılar sağladığımız için çok memnunuz. 2015’te toplam pazarın yüzde 5 ila 10 arasında büyümesini öngörüyoruz, Volvo Car Türkiye olarak biz yine pazarın üzerinde bir büyüme hedefliyor, Premium segmentteki istikrarlı büyümemizin devam etmesini planlıyoruz. Yeni modellerimiz Volvo XC90, V60 Cross Country ve S60 Cross Country’yle de 2015’te 7 bin satış adedine ulaşacağımızı öngörüyoruz. Gecen yıl servis müşteri memnuniyeti artışı yüzde 13.8 iken; satış kısmında yüzde 25 olarak gerçekleşti. Satıştaki müşteri memnuniyeti artışı ile Volvo Car Turkey, diğer Volvo ülkeleri arasında ikinci sıraya yerleşmiş oldu. Bu yıl Gaziantep ve Sakarya’da yeni bayilerimiz hizmete girecek” dedi.

        Yenilenen Doblo büyük hedeflerle yola koyuldu

        Dünyadaki Fiat fabrikaları arasında “Altın” seviyesine sahip Bursa Tofaş fabrikasında üretilen 4. nesil Doblo, Türkiye’de ve tüm Avrupa’da satışa sunuldu. Yeni Fiat Doblo’nun Torino’da gerçekleştirilen uluslararası basın lansmanında konuşan Tofaş Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, “Yeni nesil Doblo’yu geliştirirken, geçmişte bıraktığımız 3 nesil ve 15 yıllık tecrübemizden ilham aldık ve müşterilerimizin tüm beklentilerine cevap vermek için çalıştık” dedi. Doblo’nun Tofaş’ın tarihinde önemli bir ürün olduğunu söyleyen Okan Baş, “Sadece Tofaş için değil, Türk otomotiv sanayi ve sektörü için de çok önemli bir model. Türkiye’de ticari araç pazarı Doblo ile birlikte büyüdü. Fiat markasına da büyük katkısı var. Türkiye Fiat dünyasında Avrupa’da en fazla Fiat satılan ikinci ülke durumunda bulunuyor. Hafif ticari araç satışında Avrupa’da birinci, dünyada ise Brezilya’dan sonra ikinci sıradayız” dedi. Okan Baş, 2015 yılında yeni Fiat Doblo ile 135 bin adetlik üretim ve 105 bin adetlik ihracat hedeflerinin bulunduğunun altını çizdi.

        İÇİ DIŞI YENİLENDİ

        Yeni nesil Fiat Doblo’da üçlü ön sıra koltuk, U-Connect dokunmatik multimedya sistemi, Türkçe navigasyon, Ecojet motor ve katlanan yan aynalar dikkat çeken yenilikler olarak öne çıkıyor.

        MAZDA

        Yeni CX-3 ‘fırtına çıkarmaya’ geliyor

        Mazda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni CX-3’ün yanı sıra iki yeni nesil modeli olan MX-5 ve Yeni Mazda2’yi de sergileyecek. Mazda’nın ilk küçük SUV’si Mazda CX-3’ün Avrupa prömiyeri etkinliğin odak noktasını oluşturuyor. Dört çekişli ve önden çekişli olarak sunulan aracın KODO tasarımı ile SKYACTIV teknolojisinin alışılmışa meydan okuyan performans ve yakıt verimi kombinasyonu, aracın yaz başında Avrupa’da satışa çıktığında ‘ortalığı kasıp kavuracağı’ iddiasıyla bir araya getirildi.

        FORD

        Fiesta Red ve Black Türkiye yollarında

        Üç kez Uluslararası Yılın Motoru ödülüne layık görülen 1.0-Litre EcoBoost motorun yeni 140 beygirlik versiyonları ile donatılan, kırmızı ve siyah çift gövde renkli Fiesta Red ve Black 58.500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında satılmaya başlandı. Ford’un ödüllü 1.0 litrelik EcoBoost motoruna sahip Fiesta modelleri, litre başına üretilen güç ile Bugatti Veyron veya Ferrari 458 Speciale gibi süperspor otomobilleri geride bırakıyor.

        HYUNDAI

        Hyundai Tucson yüzünü gösterdi

        Hyundai, dünya prömiyerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştireceği yeni kompakt SUV modeli Tucson’un etkileyici tasarımı hakkında ipucu taşıyan çizimini gün yüzüne çıkardı. Hyundai Motor Grubu Baş Tasarımcısı ve Bölüm Başkanı Peter Schreyer, Tucson ile ilgili olarak, “Yeni kompakt SUV otomobilimiz, Hyundai’nin global başarısı için oldukça önemli bir adım olacak. Çünkü Yeni Tucson, cesur hatlarıyla birlikte son derece atletik bir duruş sergiliyor” dedi.

        INFINITI

        INFINITI, QX30’la yarışa hazırlanıyor

        INFINITI, premium kompakt crossover segmentine farklı bir soluk getirecek yeni QX30 Concept’i Cenevre Motorshow’da görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Avrupa’da üretilecek olan QX30, premium konfor anlayışını crossover çizgileriyle harmanlayan yenilikçi bir model. Marka, kompakt sınıfa gireceğinin haberini ilk kez 2013 yılında Frankfurt Motorshow’da Q30 Concept modeliyle vermiş, bu otomobilin Avrupa’da üretileceğini açıklamıştı.

        Ferrari 488 GTB Cenevre’de görücüye çıkacak

        İtalyan efsanesi Ferrari, sınıfının en üstün özelliklerine sahip V8 motorlu yeni süper modeli 488 GTB’yi, 5-15 Mart tarihlerinde 85’incisi düzenlenecek Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarının beğenisine sunacak. Ferrari, yeni modeli 488 GTB ile 40 yıl önce pazarda ilk kez 308 GTB modeliyle yer aldığı 8 silindirli motor segmentinde yeni bir dönem başlatıyor. Ferrari’nin yarışçı ruhunu tüm öğeleriyle üzerinde taşıyan 488 GTB, pist otomobillerinin performansını yollara taşıyarak farkını ortaya koyarken, gücü, atikliği ve sıra dışı tepki zamanlarıyla, sürücüsüne en üst limitlerde bir sürüş keyfi vaat ediyor.

        Diğer Yazılar