Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen yıl yaklaşık yüzde 11 seviyesinde daralan Türkiye otomobil pazarında büyüyen markalardan biri de Skoda oldu. Geçen yıl yüzde 13.28 büyüyen Çek marka, premium markalardan sonra en fazla satış artıran dördüncü marka olmayı başardı

        Geçen yıl Skoda’nın satışları 14 bin 537 adet olarak gerçekleşirken, pazar payı 0.6 puan artarak, yüzde 2.48’e çıktı. Skoda yönetimi, daralan pazarda büyümeyi başaran Türkiye distribütörü Yüce Auto’yu mektupla kutladı. 2014’ün, Skoda’nın Türkiye’de son 20 yılın en başarılı yılı olduğunun vurgulandığı mektup, Skoda Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn’dan geldi. Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, Skoda’nın en yetkili isminden gelen teşekkür mektubunun önemli olduğunu ve kendilerini motive ettiğini söyledi.

        FABİA MARTTA GELİYOR

        2015’te yüzde 3 pazar payı hedeflediklerini söyleyen Senyücel, iki yeni ürün lansmanı yapacaklarını anlattı. Mart ayının ikinci yarısında yenilenen Fabia’yı satışa sunacaklarını ifade eden Senyücel, “B segmentinde yer alan Fabia, Octavia’dan sonra ürün gamı içerisinde en çok bilinen modelimiz. Yeni Fabia, toplam satışlarımız içinde yüzde 15 civarında bir paya sahip olacak” dedi. Mevcut modelden tamamen farklı olarak yenilenen yeni Superb’i ise ağustosta satışa sunacaklarını anlatan Senyücel, şöyle konuştu: “Superb bizim için önemli bir model. 2014’te toplam Skoda satışları içinde Superb’in payı yüzde 25’e ulaştı. Octavia’nın payı ise yüzde 45. Yeni Superb’le bu yıl daha da büyümeyi hedefliyoruz. 2015’te Rusya’daki Superb satışlarında gerileme beklendiğinden Türkiye’nin yaklaşık 4 bin adetlik satışla en büyük Superb pazarı olmasını bekliyoruz.”

        FABIA COMBI MAYISTA GELIYOR

        Bugüne kadar dünyada 1.1 milyon adetten fazla satışa ulaşan Skoda Fabia Combi, üçüncü nesliyle bunu bir adım öteye taşımayı hedefliyor. Yeni nesil Fabia Combi, mayıstan itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak. Combi’nin de Hatchback gibi markanın Türkiye’deki iddiasını artıracak modellerden biri olmasını beklediklerini vurgulayan Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Yeni nesil Fabia ile B sınıfına yeniden ve güçlü bir dönüş yapacağız. Yeni Fabia ailesiyle birlikte 2015’teki hedeflerimizi bu yıldan daha yukarıya çektik“ dedi.

        YENİ BÜYÜK SUV MODELİ 2016’DA GELİYOR

        Markanın SUV modeli Yeti, 2017’de yenileniyor. 2016 ortasında ise Tuareg’den ufak, Q5 arasında bir SUV modeli daha piyasaya sürülecek. Geçen yıl daralan pazardan yüzde 13 pay alan SUV’un hem dünyada hem Türkiye’de hâlâ büyüdüğünü belirten Tolga Senyücel, “Yeni model uzun bir Tiguan platformunda. C+Darasında gibi konumlanacak. Jaguar’dan Bentley’e kadar tüm markalar SUV pazarına giriyor. Skoda da SUV ürün gamını genişletiyor” dedi.

        DOD İKİNCİ ELDE LİDERLİĞİ BIRAKMADI

        Geçen yıl yüzde 11 oranında büyüdüğü tahmin edilen ikinci el pazarında DOD 21 bin adetlik satışıyla kurumsal ikinci el satışı yapan firmalar arasında lider oldu.

        2014 yılı toplam otomotiv pazarı, ÖTV artışı ve döviz kurlarındaki dalgalanmanın da etkisiyle bir önceki yıla göre % 11.6 oranında daralırken, kullanıcıların alım güçlerine daha uygun olan ikinci el araçlara yönelmesiyle ikinci el pazarının bir önceki yıla göre yaklaşık % 11 oranında arttığı tahmin ediliyor. DOD, 2014 yılında gerçekleştirdiği 21 bin adetlik satış ile “en fazla ikinci el araç satan kurumsal firma” olarak liderliğini sürdürdü. İkinci el pazarının 2014’te yaklaşık 3 milyon 850 bin adetle kapandığını öngördüklerini belirten DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara “Son çeyrekte her ne kadar 0 araç pazarı hareketlendiyse de ikinci el pazarında satışlar 2013’ün üstünde bir seyir izledi” dedi.

        TERCİH 1.6 LİTRE İLE DİZELDE YOĞUNLAŞTI

        İncekara, ikinci el pazarında genel tercihleri de değerlendirirken “Satışlarımızın yüzde 62’sini dizel motorlu araçlar oluştururken, yüzde 79’luk bir oranda 1.6 ve altı motor hacmi tercih edildi. Yine aynı dönemde manuel şanzıman tercihi yüzde 58 oranında gerçekleşti. Bu dönemde sıfır araçlarda da olduğu gibi yüzde 51 oranıyla en çok sedan araçlar tercih edildi” dedi. İncekara, 2015’te ikinci el pazarında yüzde 7 artış beklediklerini belirtti.

        BAJAJ'DAN SPORTİF ATAK! PULSAR 200 NS

        Türkiye’de geçtiğimiz yıl mart ayından bu yana Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen dünyanın en büyük motosiklet üreticileri arasında yer alan Bajaj markasının Pulsar 200 NS modeli, kısa sürede ülkemizde “sınıfında en çok satılan motosiklet” unvanına sahip oldu. 6 ileri vitesli şanzımanı ve Nitrox şok emicili özel süspansiyon sistemiyle 7 bin 930 TL’lik anahtar teslim satış fiyatıyla satılan Pulsar 200 NS 3 bujili ve 4 supaplı 24.5 beygir gücünde bir motora sahip.

        MİTSUBİSHI MOTORS'UN AVRUPA SATIŞLARI % 28 ARTTI

        Mitsubishi Motors, faaliyet gösterdiği 34 Avrupa ülkesinde 2014 yılında 137 bin adede yakın araç satarak yüzde 28’lik büyüme kaydettiğini açıkladı. Mitsubishi Avrupa’daki varlığının 40. yılını kutladığı 2014’te, 34 Avrupa ülkesinde 136 bin 928 adet satış gerçekleştirdi. 2013 yılına göre % 28’lik artışı gösteren bu rakam, Mitsubishi’nin konumunu güçlendirdiğini ortaya koydu.

        VOLKAN IŞIK'IN VOLKİ'Sİ İTALYANLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

        Üretimine 2011 senesinde başlanan ve bugüne kadar 107 adet üretilen Türk otomobili VOLKICAR artık İtalya’da. Otomotiv sektöründe dünya devi olan ve önde gelen birçok otomobil markasına sahip İtalyanlar, bu kez Türk otomobili VOLKICAR’ı tercih etti. Projesi Volkan Işık tarafından gerçekleştirilen Volkicar otomobiller 4 senede 105 adet üretilmiş ve 6 ülkeye ihraç edilmişti. İtalya’nın katılmasıyla üretim 107’ye, ülke sayısı 7’ye çıktı.

        EFSANE MODELİN 50.YAŞI MONTE CARLO'DA KUTLANACAK

        Renault’nun, zamanının en yenilikçi aile otomobillerinden biri olarak 1965 yılında piyasaya sunduğu 16 modelinin 50’nci yıldönümünü kutlamak üzere Team Renault Classic, 30 Ocak’ta başlayacak Rallye Monte-Carlo Historique’e iki Renault 16 TS ile katılacak. Söz konusu iki otomobilin direksiyonunda Team Renault Classic ekibinden Michel Leclère ve Thierry Emptas olacak.

        JEEP 2014'Ü DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE REKORLA KAPATTI

        Türkiye’de Tofaş çatısı altında temsil edilen Jeep markası, 2014 yılında dünya genelindeki satışlarını ilk kez 1 milyonun üzerine çıkarırken, Türkiye’de de satışlarını yüzde 100’ün üzerinde artırdı. Tofaş’tan yapılan açıklamaya göre Jeep markası, geçen yıl dünya genelinde satışlarını yüzde 39 artırarak, 1 milyon 17 bin 19 adede çıkardı. Jeep, Türkiye’de ise 1.960 adet satışla performansını önceki yıla göre yüzde 101 oranında artırdı.

        142 ADET OTOKAR DORUK MALTADA YOLCU TAŞIYACAK

        Otokar’ın 142 adet Doruk otobüsü Malta’da toplu taşıma hizmeti verecek. Otokar, 2015 yılının ilk filo siparişini Malta’dan aldı. 142 adet sağdan direksiyonlu Otokar Doruk, Malta Ulaştırma Bakanlığı tarafından adanın toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere seçilen şirkete 2015 yılı içinde teslim edilecek. Otokar otobüsleri Fransa, İtalya, Almanya gibi farklı ülkelerde de kullanılıyor.

        Diğer Yazılar