Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2014 yılında gerçekleştirdiği 1960 adetlik satışıyla yüzde 102’lik büyüme kaydeden Jeep, 2015 yılında da benzer bir artışla 4 bin adetlere ulaşıp, Türkiye’de bugüne dek gerçekleşen en yüksek Jeep satış rakamına ulaşmayı hedefliyor

        Son 2 yılda ürün gamını zenginleştiren ve Fiat çatısı altına girdikten sonra satışlarını dünya çapında yüzde 38.9 artıran, Türkiye’de ise ikiye katlayan Jeep yeni ürünü ‘bebek Jeep’ Renegade’in de katkısıyla 2015’te Türkiye’de tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

        Türkiye’de Tofaş çatısı altında temsil edilen Jeep , 2015 yılına da büyük hedeflerle girdi. 2014 yılında Türkiye’de 1960 adetlik performansıyla satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 102 artıran ve pazarın en çok büyüyen 2’nci markası olmayı başaran Jeep, 2015 yılında da aynı başarıyı tekrarlayarak yüzde 100’ün üzerinde büyümeyi ve 4 bin adetlik satış rakamına ulaşıp Türkiye’de yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor. Kars – Çıldır Gölü’nde düzenlenen özel etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan; “Geçtiğimiz ekim ayında pazara sunduğumuz Jeep Renegade ile yine geçtiğimiz yılın ağustos ayında satışına başladığımız Yeni Jeep Cherokee’nin bu başarıda etkisi büyük. 2015 yılında Jeep Renegade’in iki yeni versiyonu daha Türkiye pazarında yerini alacak. Renegade’in 170 beygir gücünde, 9 ileri otomatik vitesli 1.4 lt motor hacmine sahip versiyonu mart, 140 beygir gücünde, DDTC otomatik şanzımanlı 1.4 lt motor hacmine sahip versiyonu ise mayıs ayında pazarda yerini alacak” diye konuştu. 2015 yılını 4 bin adetlik satışla kapatmayı ve yine yüzde 100’e yakın bir büyüme elde etmeyi hedeflediklerini belirten Karacan, “Bu rakam, Jeep’in bugüne kadar Türkiye’de ulaştığı en yüksek satış rakamı olacak” dedi.

        Tarihte ilk kez milyon sınırı aşıldı

        Binek atağının startını yeni Mondeo verdi

        Geçen yılı ticari araç yılı ilan eden ve pazara yeni Transit, Courier gibi ürünler sunan Ford, binek otomobilinde atak yılı ilan ettiği 2015’teki ilk yeni modeli Mondeo’yu pazara sundu

        Geçtiğimiz yıl hafif ticari araca yüklenen Ford Otosan, 2015’i binek otomobil yılı ilan ettikten sonra ilk atağına en büyük modeli Mondeo’dan başladı. Tümüyle yenilenen, donanımı ve tekniği baştan aşağıya değişen yeni Mondeo aynı zamanda ülkemiz pazarına tasarımcısı Murat Güler tarafından tanıtıldı. Çok güçlü rakiplerin bulunduğu prestijli bir sınıfta rekabet edecek Ford Mondeo’nun en büyük silahlarıysa yüksek donanımı, sınıfındaki en yeni model olması ve tutumlu motorları olacak.

        FİYATI 84 BİN 800 TL

        Yeni Mondeo’nun binek otomobilde itici güçleri olacağına vurgu yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Mondeo’nun sadece segmentteki eksiğimizi kapatmakla kalmayıp, Ford marka algısına da büyük katkı yapacağına inanıyoruz. İsmi dışında yepyeni bir araç olan yeni Mondeo’nun, gerek donanımları gerek teknolojileri ile gününün çok ötesinde bir araç olduğunu düşünüyoruz. Ford’un teknoloji şirketi olma hedefini, yeni Mondeo’da tam olarak görmek mümkün. Otomotiv sektörünün gelecekte hangi donanımları standart olarak sunacağını görmek için yeni neslinde adeta evrim geçiren Mondeo’ya bugünden bakmak yeterli olacaktır” diye konuştu. Fiyatı 84 bin 800 TL’den başlayıp motor ve donanım seviyesine göre 97 bin 800 TL’ye kadar yükselen yeni Mondeo’da endüstride bir ilk olan hava yastıklı arka emniyet kemerleri sunuluyor.

        FORD’UN YILDIZ TASARIMCISI MURAT GÜLER TANITTI

        Ford Mondeo’nun global bir anlayışla tasarlandığına vurgu yapan Ford Avrupa Tasarım Müdürü Murat Güler, “Dünyanın her yerindeki müşterilerin beğenilerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Üst sınıf karakteri taşıyan yeni tasarımıyla zengin bir görünüm kazandı. Dışarıda aerodinamik, içeride ergonomik özellikler dikkate alınarak zarif ve dinamik bir silüete kavuştu. Yenilenen ön ızgara ve farların tasarım ve pozisyonu ile kendine güvenli ve iddialı bir duruşa sahip oldu. Yeni Mondeo’nun tasarım özellikleriyle dikkatleri çekmeyi başardığına inanıyorum” dedi.

        "Toyota 2015’te 40 bin adedi aşacak"

        Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2015 yılının Toyota satışlarında rekor kıracakları bir yıl olacağını belirtti. Bozkurt “2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırma kararlılığı içindeyiz. Hedefimiz 41-42 bin civarında bir satış gerçekleştirmek” dedi. Toyota’nın 2’nci el otomobil satışlarına 2015 yılında daha çok önem vereceğini de kaydeden Bozkurt, Toyota bayilerinin 2’nci el satışları için yeni yatırımlar yaptığını ve ekipler kurduğunu sözlerine ekledi. Bozkurt, 2015 yılı için olumlu bir havanın hâkim olduğunu ve toplam otomotiv pazarının yüzde 5 ile yüzde 10 arasında büyüyeceğini öngördüğünü, bu yıl pazar paylarını artırarak kendi satış rekorlarını kırmayı hedeflediklerini dile getirerek şöyle konuştu;

        COROLLA İTİCİ GÜCÜMÜZ

        “Bu yıl hedefimiz olan 41- 42 bin adetlik satış ile zirveyi zorlayacağız. Satışlarımız içinde yüzde 60 civarında bir paya sahip olan Corolla, 2015 yılı hedeflerimize ulaşmamızda da önemli rol oynayacak. Bu sene yine Corolla itici gücümüz olacak.”

        ‘TRAFIK KARGASI OLMA!’

        Ali Haydar Bozkurt, gereksiz yere çalınan kornanın yarattığı gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi için bir kampanya başlattıklarını duyurdu. “Korna Çalma Huzurumu Çalma” kampanyasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek olacak.

        Teknisyenleri sırt ağrılarından robotlar kurtardı

        Hyundai Yeni i20 ile 2015’e çok hızlı girdi

        Türkiye’ye özel Caravelle 9+1 satışa çıktı

        Fiat’tan 20 bin TL’ye 20 ay ‘sıfır’ faiz

        Diğer Yazılar