Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genellikle dövizle el değiştiren klasik otomobiller yeni bir yatırım alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Döviz faizinin yıllık yüzde 3.5’lerde seyrettiği piyasada, temiz bir klasik yılda yüzde 10 primle el değiştiriyor

        Özellikle İstanbul yollarında yeni bir tutku dikkat çekiyor. Günümüzün pahalı araçları yerine, 30-40 yıl öncenin gösterişli lüks araçlarını tercih eden otomobil tutkunları, sadece trafikte değil, aynı zamanda ‘akıllı’ birer yatırımcı olmalarıyla fark yaratıyorlar. Dövizle el değiştiren klasiklerin yıllık getirileri %10’un üzerinde olabiliyor. Bu da yıllık yüzde 3.5 civarında seyreden döviz faizinin 3 katına karşılık geliyor.

        YATIRIM İÇİN PORSCHE

        İyi saklanan ve temiz korunan klasik otomobiller, yaşlandıkça değer kazanıyor. Örneğin 1987 modelbir Mercedes 560 SEC bugün 26 bin 500 dolar gibi fiyata satılırken, ondan 17 sene önce yola çıkmış 1970 model bir 350 SEC’in fiyatı 41 bin 500 dolar civarında seyrediyor.

        İkinci el lüks otomobil ve klasik otomobil alım satımı yapan S&S Motors’un Genel Müdürü Ferhat Albayrak klasikleri müşterilerine yatırım aracı olarak da önerdiklerini belirterek, kimi müşterilerinin bir seferde iki adet Porsche 993’ü sadece yatırım amaçlı satın alabildiğini belirtiyor.

        İTHALAT YAŞI 1977’YE DEMIR ATTI

        Her ne kadar yasada 35 yaştan eski modeller klasik sayılıp ithal edilebilir deniyorsa da, bir süredir sadece 1977 ve öncesinde üretilmiş olan modellerin ithalatına izin veriliyor.

        ‘KLASİKLER DEĞERİNİN ÇOK ÜZERİNDE SATILIYOR’

        Portföylerinde Porsche 993’ten 70’li yılların Ferrari modellerine, Ford Mustang’ten Corvette’lere, Mercedes ve Jaguar markalı gerçekten klasik özelliğine sahip otomobiller bulunduğunu belirten Ferhat Albayrak, “Bu tür araçları özellikle portföyümüze katmak için özel çaba harcıyoruz. Farklı bir müşteri kitlesine hitap ettiğimiz için tecrübelerimizi yansıttığımız farklı bir tarzımız var. Bu nedenle klasik otomobil alım-satımı yapan mevcut yapılardan tamamen farklıyız. Bu konu Türkiye’de bugüne kadar pek yaygınlaşamamış. Klasik otomobiller olması gerekenin çok üzerinde fiyat etiketine sahip oluyor, o zaman da alıcı ve satıcı nezdinde iş kilitleniyor. İş şimdi belli bir zümrenin elinden çıkıp, bizimle birlikte daha güvenli alım yapılabilecek bir platforma geçmeye başladı. Bu da pazarda bir hareketlilik sağladı, çok farklı koleksiyonlarda yer alan otomobiller gün ışığına çıkmaya başladı” diyor.

        MERCEDES, OSMAN HAMDİ'DİR

        Albayrak “Türkiye’de klasik otomobil koleksiyonlarının Osman Hamdi’si Mercedes’tir. Çünkü birçok insanın küçüklüğünden, çocukluğundan beri en fazla duyduğu, temas ettiği, sahip olmayı hayal ettiği otomobil ülkemizde Mercedes’tir” diyor

        SUPERB’İN ENİYİ PAZARI TÜRKİYE OLACAK

        Ağustos ayından itibaren Türkiye’de de satılmaya başlanacak olan Skoda’nın amiral gemisi Superb’in Avrupa’daki en büyük pazarı Türkiye olacak

        Cenevre Otomobil Fuarı’nda da markanın en büyük yeniliği olarak gösterilecek olan yeni Superb, bugüne kadar üretilmiş en iyi Skoda modeli kabul ediliyor. Superb, tasarım dili, iç mekân genişliği, farklı donanım seçenekleri, teknolojik yenilikleri ve motor yelpazesiyle sınıfında daha üst basamakları hedefliyor. Ağustos ayında ülkemizde piyasaya sunulacak yeni Superb’in Avrupa’daki bir numaralı pazarının Türkiye olacağı belirtildi.

        5 BENZİNLİ 3 DİZEL MOTOR

        Yeni Superb, ilk etapta 5 farklı güçte benzinli ve üç dizel motor seçeneğine sahip olacak. Benzinli motorlar 125 ve 140 beygir güç üreten 1.4 litre hacimli TSI, 180 beygir gücünde 1.8 TSI, 220 ve 280 beygir güç üreten 2.0 lt TSI olacak. Dizel motorlar ise 120 beygir güç üreten 1.6 litre ile 150 ve 190 beygir güç üreten 2.0 litrelik seçeneklerden oluşuyor. 125 beygirlik 1.4 lt TSI motor dışındakilerin neredeyse tamamında, DSG otomatik vites seçeneği de bulunuyor. Superb, ilk etapta 1.4 lt benzinli motorlarla satışa sunulacak. 1.6 litre dizel ve DSG ise ekimde gelecek.

        ARALIKSIZ İNTERNETE BAĞLI

        Yeni Superb’te internet erişimine açık, Mirror-Link ve Smart Gate fonksiyonları olan 8 inçlik yeni nesil Colombus Multimedya ve Navigasyon sistemi, iPad bağlantısı ve tutucusu ve 3 boyutlu ses teknolojisine sahip 12 hoparlörlü Canton müzik sistemi isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

        PORSCHE 911 CARRERA GTS İLE GÜÇLENDİ

        Porsche 911 Carrera ailesinin dinamizm ve sportif gücü, sürüş konforuyla buluşturan GTS modelleri Türkiye’de satışa sunuldu. Arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli 911 Carerra GTS modelleri, 3.8 litre Boxer motoru ile 430 beygir güç üretiyor, 0’dan yüze 4 saniyede çıkıyor.

        MOTO SHOW BAŞLIYOR

        7. Eurasia Moto Bike Fuarı CNR İstanbul’da 26 Şubat’ta saat 13.00’te kapılarını açacak. Fuar saat 1 Mart’a kadar 10.00 ile 20.00 saatleri arasında gezilebilecek ve giriş fiyatı hafta içi 15, hafta sonu ise 25 TL olacak.

        LÜKS GRAND TOURING İÇTEN DIŞA MAKYAJLANDI

        INFINITI SUV PAZARINAHEYECAN KATACAK

        Infiniti, premium kompakt crossover segmentine farklı bir soluk getirecek yeni QX30 Concept’iCenevre Motoshow’da görücüye çıkartmaya hazırlanıyor. Avrupa’da üretilecek olan QX30, premium konfor anlayışını crossover çizgileriyle harmanlayan yenilikçi bir model. INFINITI, kompakt crossover segmentindeki QX30 Concept modelinin dünya prömiyerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapacak. Marka, kompakt sınıfa girişinin müjdesini ilk kez 2013 yılında Frankfurt Motoshow’da Q30 Concept modeliyle vermiş, bu otomobilin Avrupa’da üretileceğini açıklamıştı.

        SUV PAZARINDA BÜYÜK OYNUYOR

        Hyundai 2009 yılına kadar Tucson ismiyle ürettiği, daha sonra yerini ix35’e bırakan kompakt SUV’u yeniden Avrupa pazarına çıkarmaya hazırlanıyor. Avrupa pazarı için Avrupa’da üretilecek yeni araç, etkileyici tasarımıyla markanın daha geniş kitlelere ulaşmasına destek olacak. Hyundai Yeni Tucson, Euro6 normlarına uygun 184 beygirlik 2.0 litre dizel motorla birlikte 135 beygir 1.6 litre GDI ve 176 beygir gücündeki 1.6 litre T-GDI turbo benzinli motorlarla satışa sunulacak. Araçlar yeni nesil yedi ileri çift kavramalı (7DCT) ve altı ileri manuel şanzımanla sunulacak.

        Yeni Tucson’ un dünya prömiyeri, 3 Mart’ ta kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarı’ nda gerçekleştirilecek.

        JEEP'TEN ŞUBAT AYINA ÖZEL KAMPANYA

        Diğer Yazılar