Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        *Renault’nun Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrasya Bölgesi Başkanı Jean Christophe Kugler, Tofaş’ın 1.4 milyar dolarlık yatırımına karşı, Renault’nun kontratağı olacağını söyledi

        *Kugler, “Türkiye’deki rakibimiz bu büyük yatırımı aslında bizi yakalamak için yapıyor. Ancak biz de Türkiye’deki kapasitemizi en yüksek seviyeye çıkarmayı planlıyoruz” dedi

        *“Türkiye’de bizi kimse yakalayamaz” diyen Kugler, Fluence’in talep gördüğü sürece üretileceğini, Megane’ın yeni yüzünün ipuçları için ise Kadjar’a bakmak gerektiğine işaret etti

        Tofaş’ın 1.4 milyar dolarlık yatırımla 2017 yılı sonuna kadar 450 bin adetlik kapasiteye ulaşıp, 3’ü yeni binek olmak üzere 7 modelin de üretimini gerçekleştireceğini açıklamasından sonra, Bursalı rakibi Renault’dan beklenen kontratak geldi. Renault’nun Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrasya Bölgesi Başkanı Jean Christophe Kugler, Türkiye’deki üretim planlarına ek olarak Tofaş’ın bu atağına karşı neler yapabileceklerini düşünmeye başladıklarını belirterek şunları söyledi:

        “Fiat’ın bu atağına karşı biz de kendi aramızda görüşme ve toplantılar yapıyoruz. Türkiye’deki en eski üreticilerden biri olarak otomobille birlikte, aynı zamanda motor ve vites kutusu da üretiyoruz. Rakibimizin bu büyük yatırımını aslında bizi yakalamak için yaptığı bir atak olarak niteleyebiliriz. Türkiye hem kalite hem de maliyet açısından bizim için çok önemli, biz de bu yüzden Türkiye’deki kapasitemizi en yükseğe çıkarmayı hedefliyoruz. Bize güvenin hiç kimse bizi Türkiye’de yakalayamaz.”

        ‘RAKİP VOLKSWAGEN’

        Türkiye’de satış rakamlarında Volkswagen tarafından yakalanmış olmalarını da değerlendiren Kugler “Volkswagen’in en çok satıyor olması bir şey değiştirmez, çünkü Türkiye’de üretmiyorlar. Pazar payı satın almak için bir modeli diğerlerinden daha ucuza satmak bir yöntem olabilir. Kısa bir süre içinde hem iç mekân kalitesi hem de detaylardaki kalite açısından bir Renault ile Volkswagen arasında her konuda hiçbir fark kalmadığını göreceksiniz” diye konuştu.

        ‘YENİ MEGANE İÇİN KADJAR’A BAKIN’

        Yeni Megane’ın ne zaman pazarda olacağına ilişkin soruyu cevapsız bırakan Kugler, “Kadjar’a baktığınızda Renault’un bu platformda C segmentinde neler üretebileceğini görebilirsiniz” dedi.

        "HURDA İHRACAT EDİLSİN EXİMBANK DESTEKLESİN"

        Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 1 Ocak 2015 itibarıyla 9.8 milyon adete çıkan binek otomobil parkı içinde 3.2 milyon adedinin 20 yaş üstü olduğuna dikkat çekerek, “Bu araçları trafikten çıkarmak için ikinci el araçların talep edildiği Afrika ülkelerine ihraç edebiliriz” dedi. Aybar önerisini şöyle anlattı: “İkinci el aracın ihracatında bir engel yok. Buradaki darboğaz, Türkiye’de ikinci el araçların da çok pahalı olması… Oralarda fiyatı 300-400 dolar olan bu araçların alıcı bulabilmesi için Eximbank devreye girip, kurumsal alıcıları kredileriyle desteklerse, değerine satın alınır, farkı Eximbank karşılar ve yeni alıcılarına ulaşır.”

        "TÜRKİYE'DE NISSAN ÜRETMEK FİKRİ HALA GÜNDEMİMİZDE"

        Renault-Nissan Başkanı Carlos Ghosn 2013’ün Kasım ayında Londra’da Nissan Qashqai’nin ilk basın gösterimi sırasında yaptığı “Nissan’ı Türkiye’de mutlaka üreteceğiz” açıklamasının bir benzerini geçtiğimiz günlerde kapılarını açan Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdiği uluslararası basın toplantısında da tekrarladı.

        Ghosn’un Londra’daki açıklamayı yaptığı tarihte Nissan Başkan Yardımcılığı görevini yürüten (Aston Martin CEO’su) Andy Palmer de Türkiye’de B Sınıfı sedan modeli bir Nissan’ın üretilmesinin markanın bu alandaki açığını kapatmak için mantıklı olacağını ve bunun orta vadeli planları içinde tartışıldığını belirtmişti.

        HYUNDAI’NIN YENI SEDANI YILBAŞINDA

        Cenevre Fuarı’nda konuşan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yasal çalışma saatleri çerçevesinde mevcut fabrika kapasitesini 215 - 220 bin seviyelerine ulaştırdıklarını belirterek, yaptıkları program doğrultusunda bu yıl içinde i10, i20 ve i20’nin Coupe versiyonunu üreteceklerini, bunların yanı sıra da i20’nin Cross versiyonu ile yeni bir sedan modelinin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kibar, “Yeni araçlar için mevcut fabrikanın dışında yeni bir fabrika da olabilir. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Kararını daha vermedik. Global üretim platformları arasında tepeye çıkmayı arzu ediyoruz. Yeni modelin üretimine 2016 yılının ilk çeyreğinde başlayacağız” dedi.

        ALFA'NIN CENEVRE'DEKİ YILDIZI 4C SPIDER OLDU

        Güç, çeviklik ve güvenlik konusunda ulaştığı kaliteyi ifade eden “Rüzgârlı Yol” standıyla Cenevre’de ziyaretçilerini karşılayan Alfa Romeo, başta süper spor modeli 4C’nin üstü açık versiyonu 4C Spider olmak üzere, göz alıcı modelleriyle dikkat çekti. Alfa Romeo 4C Spider, markanın fuardaki en ilgi çekici modeli olarak öne çıkmayı başardı. Ocak ayında Detroit’te sergilenen 4C Spider, Cenevre’de EMEA bölgesi için üretilen versiyonuyla otomobil severlerle buluştu.

        AUDI, R8'İN İKİNCİ KUŞAĞINI TANITTI

        Audi, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yüksek performanslı R8 spor otomobilin ikinci neslini tanıttı. 610 beygir güç üreten V10 motoruyla sınıfının üstüne çıkan yeni R8, sıfırdan 100/s km hıza 3.2 saniyede çıkıyor ve azami 330 km/s hıza ulaşıyor. Yüksek oranda alüminyum ve CFRP’den (karbon fiber takviyeli plastik) üretildi. 7 vitesli S tronik şanzıman ve yeni geliştirilen quattro sistemi gücü yola yansıtıyor. Çekiş torkunun dağılımı o sıradaki sürüş şartlarına adapte oluyor.

        NISSAN HATCHBACK'İ YENİDEN YORUMLADI

        Nissan adeta yeni birer sınıf yaratan rekortmen Crossover modelleri Qashqai ve Juke’Tan sonra Cenevre’de, B Hatchback sınıfında da dengeleri değiştirmeye aday yeni bir konsepti tanıttı. Sway adı verilen konseptte hedef, “muhafazakar bir yapısı olan B Hatchback segmentinde dengeleri değiştirmek” olarak açıklandı. Nissan’ın özgün tasarımıyla şekillenen konsept, geleceğin kompakt Nissan modelleri konusunda ipuçları veriyor. Konseptin tasarımında Avrupalı kullanıcıların beğenileri ön planda tutulmuş.

        SSANGYONG TIVOLI'YLE AVRUPALIYI HEDEFLİYOR

        Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in yürüttüğü SsangYong Motor Company, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni B-segmenti SUV’u Tivoli’yi tanıttı. Adını Roma yakınlarındaki bir İtalyan kasabasından alan Tivoli’nin uluslararası lansmanında ilk bakışta en çok göze çarpan özellikleri tasarımı, güçlü, sert ve dinamik tarzı, 7 hava yastığı opsiyonu ve sahip olduğu teknoloji oldu.

        MACERACILAR İÇİN JEEP RENEGADE

        Jeep markası, off-road kabiliyetini stil ve teknoloji ile harmanladığı özel üretim Renegade Hard Steel konsept modelini ilk kez Cenevre’de macera tutkunlarının beğenisine sundu. Jeep ile birlikte FCA Tasarım Merkezi ve Mopar işbirliğiyle tasarlanan yeni araç, gelecekte Renegade modellerinde kullanılacak benzersiz Mopar aksesuvarlarını göz önüne sererken, sağladığı sayısız kişiselleştirme seçeneğiyle Renegade’in bu yöndeki güçlü potansiyelini de ortaya koydu.

        APPLE İÇİN NE DEDİLER?

        Daimler - Dieter Zetsche: Apple ve Google’ın otomobil üretme girişiminden korkmuyoruz, bu bizi daha güçlü yapar

        Toyota - Avrupa Başkanı Didier Leroy: Biz de sadece içi boş kutular üreten ve bunları dağıtan kuruluşlar değiliz.

        Fiat- Sergio Marchionne: İkisi de yaptığı işi iyi planlayıp layıkıyla gerçekleştiren büyük kuruluşlar.

        VW-Martin Winterkorn: Otomobil endüstrisine el atmalarını memnuniyetle karşılıyoruz.

        Diğer Yazılar