Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yoğun ilgi gören elektrikli ve hibrit BMW’ler i3 ve i8, yıl ortasından itibaren artık sadece Borusan Ataşehir’de değil, Avcılar ve İstinye ile Ankara Borusan Oto Balgat’ta da satılmaya başlanacak. Markanın yıl sonu satış hedefi ise 150 adet

        Borusan Otomotiv çatısı altında BMW, BMW i, MINI, Land Rover, Jaguar markalarının ve BMW markalı motosikletlerin satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüten Borusan Oto, aynı zamanda BMW’nin elektrikli modelleri olan i serisinin satışını yürütüyor. Sadece İstanbul-Ataşehir’deki showroom’unda sattığı BMW i markasıyla şubat sonunda 76 adetlik toplam satışa ulaştı. 2014’te 45 adetlik BMW i3 ve i8 satışı gerçekleştirdiklerini belirten Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, “Şubat ayında 187 bin Euro’luk başlangıç fiyatına sahip 18 adet i8’i teslim ettik. Hem elektrikli hem benzinli turbo motora sahip spor otomobillerin geleceğini şimdiden ortaya koyan bu özel tasarımlı modelimize çok yoğun ilgi var” açıklamasını yaptı.

        Uğur Sakarya, şimdilik sadece Borusan Oto Ataşehir’de satılmaya devam eden BMW i markasının, 2015 yılının ikinci çeyreğinde İstanbul’da Borusan Oto Avcılar, Borusan Oto İstinye ve Ankara’da ise Borusan Oto Balgat olmak üzere diğer merkezlerinde de satışa sunulacağını belirtti. Borusan Oto, 2015 yılı içinde BMW i3 ve BMW i8 modellerinden oluşan mevcut elektrikli otomobil yelpazesiyle yaklaşık 150 adedin üzerinde satış gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

        6 AYDA 76 İ MODELİ SATILDI

        “BMW i model ailesinin geçtiğimiz eylül ayı itibarıyla kademeli olarak Türkiye’de satışa sunulmasından bu yana geçen 6 aylık sürede satışları 76 adede ulaştı” diye konuşan Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, “6 ayda gerçekleşen 76 adetlik BMW i markalı satışın 34’ünü BMW i3, 42 adedini ise BMW i8 modeli oluşturdu” diye konuştu.

        GELECEK ‘ŞİMDİLİK’ UCUZ DEĞİL

        BMW’nin iki elektrikli modelinden küçük i3, sadece elektrik motoruyla çalışıyor. 170 beygir gücündeki elektrik motoruyla maksimum 160 km menzile ulaşabilen otomobilin fiyatı 46 bin 300 Euro’dan başlıyor. Geleceğin spor otomobili olarak tanımlanan i8’deyse 1.5 litre hacminde 231 beygirlik benzinli motor, 131 beygirlik elektrikli motorla birlikte çalışıyor. Sıfırdan 100 km/s hıza 4.5 saniyenin altında ulaşan i8’in başlangıç fiyatıysa 187 bin Euro.

        ‘İkinci strateji belgesi daha verimli olabilir’

        Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, “2011-2014 dönemini kapsayan Otomotiv Strateji Belgesi’nin rüzgârı, yarattığı sonuçlardan biraz fazla esti açıkçası, herkesi ümitlendirdi. İkinci Strateji Belgesi’nde biraz daha verimli çalışılabilir” dedi. Türkiye’de yapılan araçların ithal edilen araç sayısından fazla olduğunu belirten Bayraktar “Ülkede 1.2 milyon civarında otomotiv üretimi gerçekleştirilirken, bu seviyede bir iç pazar yok” diye konuştu. Bayraktar, geçen 15-20 senede hafif ticari araca verilen vergi teşvikiyle hafif ticari araç üretiminin binek araç üretimine göre çok daha ileriye gittiğini söyledi.

        RENAULT

        Yeni Trafic 59.550 TL fiyatla bayilerde

        Renault yeni Trafic, Türkiye pazarındaki yerini aldı. Eski versiyona kıyasla 21 cm daha uzun olan ve maksimum yükleme uzunluğu 4.15 metre ile sınıfının en iddialı aracı unvanını kazanan Trafic geniş bir donanım seviyesine sahip. 1.6 lt (115- 140 beygir) iki dizel motor seçeneğine sahip Trafic Panelvan 59 bin 550 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

        HYUNDAI

        Çift kavramalı i30 artık daha tutumlu

        Yüzde 20’ye kadar daha düşük yakıt tüketimi sağlayan 7 ileri DCT çift kavramalı şanzımana da kavuşan Hyundai i30’un artık 1.6 lt benzinli turbo motorla donatılan 186 beygirlik i30 T-GDI Sport versiyonu da alınabilecek. Yeniden tasarlanan tampon, geniş ızgara, led tipi farlar ve sport versiyonda çiftli egzoz çıkışlarıyla ayırt edilebilen otomobilin fiyatları 52.950 TL’den başlıyor.

        LAMBORGHINI

        Aventador Superveloce 50 beygir daha güçlü

        Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce adeta yeniden doğdu. Önemli ölçüde karbon elyafı kullanılması başta olmak üzere ağırlık azaltmaya yönelik mühendislik çalışmaları sayesinde, otomobilin ağırlığı 50 kilogram daha azaltıldı, gücü 750 beygire yükseltildi. 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede tamamlayan araç, maksimum 350 km/s hıza çıkabiliyor.

        Diğer Yazılar