Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de özel bir fanatik kitlesi olan Honda Civic Type R, 5 yıl aradan sonra tamamen yenilenmiş ve ilk kez Turbo ile desteklenmiş olarak çıkıyor otomobil severlerin karşısına. 310 beygir güç üreten yeni Type R 0’dan 100 km/s hıza 5.7 saniyede ulaşıyor

        Otomobilseverlerin ve performans tutkunlarının merakla beklediği yeni Honda Civic Type- R, yaklaşık 5 yıllık aradan sonra tekrar yollara çıkmaya hazırlanıyor. ‘Yol Kullanımı İçin Geliştirilen Yarışçı’ olarak tanımlanan yeni güçlü otomobil, yüksek performanslı kompakt hatchback sınıfına yeni standartlar getiriyor. 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli motorla donatılan Type-R, yine önden çekişli olarak gücünü yere aktarıyor. 310 beygir güç ve 400 Nm tork üreten bu motor 7.000 d/d’yi rahatlıkla çevirebiliyor. Sıfırdan 100 km/s hıza ulaşmak için 5.7 saniyeye ihtiyaç duyan otomobil 270 km/s son hız değerine sahip. 6 ileri manuel vites kutusuna sahip olan Type R’de kilitli diferansiyele de yer verilmiş.

        ‘Yol için tasarlanan bir yarış otomobili” olarak tanımlanan yeni Civic Type R, bugüne kadar üretilen en güçlü motoruyla yüksek performanslı önden çekişli kompakt hatchback sınıfına tamamen yeni standartlar getiriyor. ‘Doğru yerde dur ve her şeyi geride bırak - ‘to break on through and leave the rest behind’’ anlamına gelen ve Japonca karşılığı ‘Buttigiri’ olan felsefeden ilham alınarak geliştirilen yeni Civic Type R, adeta çift karakterli olarak yaratılmış. Bir şehir içi otomobili olarak günlük hayatta tüm ihtiyaçları karşılarken, tek bir düğme dokunuşuyla tulumunu giyerek pist yarışçısı haline dönüşebiliyor. Type R, daha fazla performans almak isteyenlere +R modunu sunuyor. Tamamen yeni bir özellik olan +R, yeni Type R ile Honda tarafından ilk kez lanse ediliyor. Daha agresif ve performans odaklı bir sürüş için motorun torkunu değiştiren sistem, Adaptif Amortisör Sistemi’nin gücünü yüzde 30 oranında azaltarak daha sportif bir yapı sunuyor.

        AĞUSTOSTA TÜRKİYE’DE

        Honda Civic Type-R, ağustos ayından Türkiye pazarında da satışa sunulacak. Aracın fiyatının 54 bin Euro olması planlanıyor. Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, “Tam satışına ağustos ayı ortasında başlayacağımız yeni Type- R’den 40 adet satmayı düşünürken İstanbul Autoshow’da gördüğümüz talep hedeflerimizi yükseltmemize neden oldu. Fuarda 100 adedin üzerinde ön taleple şu anda 140 adet araç satıldı” açıklaması yaptı.

        YARIŞTIRAN DÜĞME

        Bir düğmeyle devreye girebilen +R modu tork eğrisini değiştirirken motorun gaz tepkileri de hassaslaşıyor. Sistem aynı zamanda elektrik desteğini azaltarak direksiyon sistemini de ağırlaştırıp, sportifleştiriyor.

        Diğer Yazılar