Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eylül başında Türkiye’deki satışına başlanacak Hyundai Tucson, beş yıl önce ix35’e kaptırdığı ismini de geri alarak dönüyor. Özellikle vergi avantajına sahip 1.6 litre 177 beygir turbo benzinli motoruyla öne çıkan Tucson, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor

        Hyundai küçük oyuncuları i10 ve i20 ile hem iç pazar, hem de ihracat pazarında kazandığı büyük başarıyı bu kez Türkiye otomotiv pazarında rekabetin en yoğun olduğu segment olan kompakt SUV pazarında yeni Tucson ile sürdürmeyi planlıyor. 2004-2009 yılları arasında ülkemizde SUV segmentinde kendine önemli bir yer edinen Tucson, 2010 yılında yenilendiğinde ix35 adını almış ve bu yeni ismiyle de pazarda kendine yer bulmayı başarmıştı.

        ‘6 AYDA 100 BİN ADETLİK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK ’

        Marka bu yıl tamamen yenilediği modeli bu kez yeniden Tucson ismiyle satmaya karar verdi. . Eylül ayı başından itibaren ülkemizde satılmaya başlanacak olan yeni Tucson sadece tasarımı, teknolojisinin avantajlarını değil aynı zamanda yeni 1.6 litre motorların sağladığı ÖTV avantajını da kullanacak. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker bu konuda oldukça iddialı konuşuyor. Göker, “Yeni Tucson oyunun kurallarını değiştirmeye geliyor. Satışına başlayacağımız eylül ayından yıl sonuna kadar dört ayda 5 bin adet Tucson satmayı hedefliyoruz. Tamamen yeni bir platforma üretilen Tucson özellikle 177 beygir benzinli turbo motoruyla gönülleri fethedecek. Boyutları da büyüyen araç zengin donanımları ile bir üst segmentin bile ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi.

        Hyundai olarak son iki yılda tüm modellerde yenilik ve iyileştirme yaptıklarını belirten Genel Müdür, “2015 yılı ilk 6 ayında toplam 24 bin 312 adet araç sattık. En çok sattığımız modelimiz ise gururumuz i20. Ocak-Haziran arasında 11 bin 92 adet satıldı. En yakın rakibi ile sadece 152 adetlik farkla ve yüzde 18.4’lük payıyla segment ikincisi. İ10 ise ilk altı ayda toplam 2 bin 154 aracın satıldığı segmentinde bin 647 adet ve yüzde 76’lık pay ile birinci durumda. Bu yıl ocak-haziran arasında 48 bin 147 adet i10 ve 64 bin 963 adet i20 üretimi yaptık. 40’tan fazla ülkeye 100 bin 257 adetlik ihracat gerçekleştirdik. Bu rakamın yüzde 93’ü AB ülkelerine oldu” diye konuştu.

        ‘YENİ YATIRIMI İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR’

        “Yeni yatırım için henüz kesinleşen bir durum yok” diyen Göker, “ Türkiye’de yeni bir aracı daha üretebilmek adına Kore ile görüşmelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Bu yeni üretilecek aracın en az ihracat kadar iç pazarımıza da hitap edebiliyor olması bizim için önemli. Ancak şu an sedan, B-SUV ya da CDV (Otomobilden türetilmiş Van) gibi net bir yorum yapamıyoruz” dedi.

        TUCSON ÜST SINIF ARAÇ SAHİPLERİNİ HEDEFLİYOR

        Türkiye’de vergi avantajı sağlayan 1.6 litrelik turbo motoru 177 beygir maksimum güç üretiyor. Bu motor 4 tekerlekten çekişli ve 7 ileri DCT şanzımanla satılacak. Tucson’da ayrıca atmosferik 132 beygirlik 1.6 lt benzinli motor hem manuel hem de otomatik şanzımanla alınabilecek. Bu motorlarla birlikte 184 beygirlik 2.0 lt dizel motor da 6 ileri otomatik şanzımanla gelecek. Yeni Hyundai Tucson, şeritte kalma sistemi, kör nokta uyarı sistemi, dört koltukta ısıtma, ön koltuklarda havalandırma, değişken direksiyon modu, yeni teknoloji çift LED ön farlar gibi daha üst segmentte araçlar kullanan tüketicileri bile rahatlıkla kendine çekebilecek özellikleri bir arada sunuyor.

        Diğer Yazılar