Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OPEL'DEN VOLKSWAGEN'E 'DAS AUTO'LU GÖNDERME

        Opel, 5. kuşak Astra ile dünya devi Volkswagen’i hedef aldı. Astra’nın tanıtım toplantısında Opel, günümüzde Volkswagen’in sloganı olan ‘Das Auto’ ibaresini kullandığı 1965 yılındaki afişle dikkat çekti. Opel’in böylece VW’den 50 yıl önce otomobil ürettiği vurgusu yapmaya çalıştığı gözlendi

        Avrupa’nın, sadece Avrupa kıtasında satılan tek markası Opel, 5. kuşak Astra ile doğrudan dünya devi bir başka Alman markası Volkswagen’i hedef aldı. Bugüne kadar Golf’la girdiği yarışta öne geçmeyi pek de başaramayan Astra, yeni kuşağıyla bu kez iddialı görünüyor. Yeni Astra başarılı tasarımı, 200 kiloya kadar hafiflemiş kasası, yakıt konusunda cimrileşmiş verimli yeni motorları ve hepsinden önemlisi günümüz otomobil pazarının olmazsa olmazlarından kabul edilen zengin araç içi eğence ve akıllı telefon uyumlu uygulamalarıyla oldukça iddialı.

        Yeni Astra pek çok markanın büyümeyi tercih ettiği pazarda yaklaşık 5 santimetre küçüldü ve boyu 4.37 metreye geriledi. Küçülme ile daha sportif ve derli toplu bir görünüme kavuşan Astra, iç mekânda yaptığı tasarım değişikliği ve yeni tasarım koltuklarıyla yaklaşık 35 mm’lik bir diz mesafesi genişliği yaratmayı başardı. Yeni güçleri 95 ile 200 beygir arasında değişen Astra 1.0, 1.4 ve 1.6 litre benzinli ve 1.6 litrelik dizel motorlarla pazarda olacak. Opel’in yeni modelde sunduğu en önemli yenilik ise 105 beygir gücündeki, 1.0 litre ve 3 silindirli yeni benzinli motor olacak.

        DİKKAT ÇEKİCİ AFİŞ

        Frankfurt Otomobil Fuarı’nın kapılarını dünya basınına açmasından bir gece önce yapılan, yeni Astra’nın özel konuklara tanıtıldığı gecede, kokteyl salonunda bir afiş dikkat çekiciydi. Astra’nın da atası kabul edilen Kadett’in 1965 yılında piyasaya çıkmasıyla ilgili afişte, Kadett modelinin altında günümüzde Volkswagen tarafından kullanılan ‘Das Auto.’ yani ‘otomobil’ ibaresi yer alıyordu. Son yıllarda ‘Alman’ köklerine gönderme yaparak tanıtım yapmayı tercih eden Opel, böylelikle VW’den 50 yıl önce ‘otomobil’ ürettiğine vurgu yapmaya çalışmıştı.

        PORSCHE

        911 tam elektriklendi

        Porsche, fuarda efsanevi modeli 911’in yeni neslini ve markanın bugüne kadar geliştirdiği ilk 4 kapılı tam elektrikli konseptini tanıttı. Yeni 911, geliştirilmiş şasisi, yeni motorları ve yeni Porsche İletişim Yönetimi sistemiyle, Mission E adlı konsept ise 500 kilometre elektrikli sürüş menziliyle öne çıkıyor.

        MERCEDES

        Otomobilin geleceğine ilişkin ipuçları verdi

        Mercedes-Benz, bu yıl “Otomobilin Geleceği” temalı 70’in üzerinde modeliyle katıldığı IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’na özel tasarladığı konsept aracı “Concept IAA” ile büyük beğeni topladı. Merakla beklenen S-Serisi Cabrio ve C-Serisi Coupe modellerini de ilk kez dünyaya tanıttı. Öte yandan tasarımı ve dinamik ruhu ile Mercedes-Benz kompakt araç segmentinin ilk ve en çok tercih edilen modellerinden A-Serisi, kullanıcı talepleri doğrultusunda ve gelişmiş konfor sunmak üzere yenilendi.

        Mercedes-Benz, yenilenen A-Serisi’yle sportif performans ve geliştirilmiş konforu bir arada sunuyor. A-Serisi, yenilenen versiyonuyla birçok kullanıcının talep ettiğinden daha fazla konfor özelliği sunuyor.

        SSANGYONG

        Yeni modeli XLV’yi tanıttı

        Tüm model ailesiyle adeta çıkarma yapan Ssangyong fuarda ilk kez yeni modeli XLV’yi de tanıttı. Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in yürüttüğü Güney Koreli şirketin 4x2 AT pick-up’taki ider modeli Korando Sports, eylül boyunca 4 bin TL takas desteğiyle satılıyor.

        TOYOTA

        Yeni Prius ve RAV4 Hybrid’i tanıttı

        Toyota Frankfurt’ta 2’si dünya prömiyeri olmak üzere 3 modelini tanıttı. Dünyanın ilk seri üretim hibrit otomobili olarak 1997 yılında lanse edilen ve 18 yılda 3.5 milyon adedi aşan bir satış başarısına imza atan Toyota Prius’un 4. neslinin dünya prömiyeri Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Marka ayrıca C-HR Konsept 2’nin dünya prömiyerini de gerçekleştirdi. Beş kapılı gövdeye sahip dinamik konsept otomobil; boyutlarıyla B-SUV ile C-SUV crossover olarak konumlandırıldı. Toyota’nın en dikkat çeken modeli ise RAV4 Hybrid oldu.

        PEUGEOT

        1.6 litre motorlu ve 272 beygirlik Aslan

        Peugeot, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 1.6 litre 272 beygirlik yeni 308 GTI modelini tanıttı. Markanın RCZ modelinde de kullanılan bu motor, 2 bin devirin altında üretmeye başladığı 330Nm.’lik torkuyla da dikkat çekiyor. 4 metre 25 santimlik 308 GTI’ın maksimum hızı 250 km’s ile sınırlandırılmış. Otomobilin 0’dan 100 kms hıza çıkması 6 saniyede gerçekleşiyor. Araç Avrupa’da kasımdan itibaren satışa sunulacak.

        VOLKSWAGEN

        Tiguan oldukça iddialı geliyor

        Volkswagen’in pazara çıktığı 2007’den beri dünya çapında 2 milyon 640 bin adet sattığı başarılı C segmenti SUV’u Tiguan yeni kuşağı ile otomobil severlerin karşısına çıktı. Markanın MQB platformu kullanılarak inşa edilen yeni Tiguan daha geniş, yere daha yakın ve daha uzun tasarlanmış. Aks mesafesi 77 mm uzarken, genişliği 1.839 mm’ye çıktı. Yeni Tiguan’da Euro6 normlarında güçleri 115 beygir ile 240 beygir arasında değişen ve 8 adedi bulan motor çeşidi kullanılacak.

        LEXUS

        Sportif ruhunu yeni RX ile gösterdi

        Bu yılın son aylarında Türkiye pazarına girecek olan Lexus’un SUV modeli Yeni RX’in Avrupa prömiyeri gerçekleştirildi. 2016 yılında Türkiye’de satışına başlanacak olan yeni RX, sürüş özellikleri ve fonksiyonelliğiyle öne çıkıyor. Fuarda yeni RX ile birlikte, yeni tasarımıyla GS modelleri ve ürün gamına katılan 2.0 litre turbo motora sahip GS 200t de sergilendi. 2.0 litre turbo benzinli motorla sunulan RX 200t, 6 ileri otomatik şanzımana sahip.

        ALFA ROMEO

        Alfa giysisi içinde 510 beygirlik Ferrari

        Alfa Romeo Giulia’nın en performanslı versiyonu, fuarda resmen görücüye çıktı. İlk olarak 510 HP’lik yüksek performanslı spor versiyonuyla yollara çıkmaya başlayacak olan Alfa Romeo Giulia, çok farklı bir yere konumlanacak. Lancia, Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’yu gelecek senenin 2. çeyreğinde Türkiye’de de satacağız” dedi.

        Frankfurt Otomobil Fuarı’ndan...

        Diğer Yazılar