Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kazablanka’da 100 yıllık Ford bayii ile distribütörlük anlaşması imzalayan Ford, Afrika’yı buradan yönetecek. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “2020 yılına kadar 50 ülkeye ulaşma hedefimiz var. Afrika bu hedefte kilit rol oynuyor” dedi

        Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Afrika pazarını Fas’tan yönetecek. Global çapta yatırımlarına hız veren Ford Trucks, Kazablanka’da Ford’un 100 yıllık bayii olan Auto Hall’un otomotiv distribütörü Scama ile işbirliğine gitti. Bu kapsamda açılan Ford Trucks bayii, Afrika’nın yönetim merkezi olacak.

        Açılış töreni öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Haydar Yenigün Fas’ın Afrika pazarı için önemli bir lokasyonda bulunduğunu belirterek, Ford Otosan olarak Afrika’nın yönetim merkezini Fas olarak seçtiklerini söyledi. Bugün itibarıyla 22 ülkede bayi ve distribütörlük yapılanmalarının bulunduğunu ifade eden Yenigün “Kamyon işimizi Kuzey Afrika’daki en önemli ülkeye taşıyoruz. Afrika’yı Fas’tan yöneteceğiz. Ford Global ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde hedefimiz 60 ülkede faaliyet göstermek. 2020 yılına kadar 50 ülkeye ulaşacağız. Afrika bu hedefte kilit rol oynuyor” dedi. Kuzey Afrika pazarında hedeflerinin yıllık 20 bin ağır ticari araç satışı olduğunu da belirten Yenigün “Önümüzdeki dönemde Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girerek yüksek bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

        ‘BÜYÜME İÇİN ÜRETİM YATIRIMI ŞART’

        Ford’un ağır ticaride hedeflerinin oldukça yüksek olduğunu söyleyen Yenigün, bu hedeflere ulaşılabilmek için yeni yatırımların yapılması gerektiğini ifade etti. İnönü fabrikasının yıllık 15 bin üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Yenigün “İnönü fabrikamızda üretim kapasitemiz 15 bin adet. Üretimin yüzde 33’ünü ihraç ediyoruz. Yeni gireceğimiz ülkeler ile mutlaka kapasitemizi artıracağız. Dolayısıyla ihracatımız da artacak. 4 yılda 1.5 milyar dolar yatırım yaptık. Hedeflenen büyümenin yakalanması için üretim yatırımı da gerekiyor” dedi.

        ‘BELİRSİZLİĞİN BİTMESİ REKOR GETİRECEK’

        Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 1 Kasım seçimlerinden sonraki hafta hissedilir bir rahatlama yaşandığını belirterek, “Gerginlik ve belirsizliğin kalkması ile birlikte bir rahatlama yaşandığı gerçek. Bunun satışlara yansıyacağını ve yılın yeni bir rekorla kapanacağını düşünüyorum. Ama net konuşmak için yine de bir parça beklemek gerekiyor” diye konuştu. Yenigün, “Aralık geçen yılki gibi geçer” dedi.

        AÇILIŞA FİKRİ IŞIK KATILDI

        22 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanması bulunan Ford Trucks’ın, 2020 yılına kadar hedeflediği 50 ülkeye ulaşması için Afrika pazarı stratejik önem taşıyor. Ford Trucks Fas bayii Scama tarafından inşa edilen 4S tesisinin açılışı 4 Kasım’da Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay’ı katılımıyla açıldı

        Ford Otosan’ın anlaşma imzaladığı Auto Hall, Fas’ın Kazablanka şehrinde 100 yıldan bu yana Ford bayiliği yapıyor. Ford Trucks bayii olan Auto Hall aynı zamanda Ford Trucks’ın Afrika Kıtası yönetim merkezi olacak.

        FORD SÜRÜŞ AKADEMİSİ

        Genç sürücüler şehiriçi kazalarına karşı eğitim aldı

        Ford Motor Company’nin 2003 yılında Amerika’da geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi olan “Ford Sürüş Akademisi” (Ford Driving Skills For Life) bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşti. Türkiye’de İTÜ Vakfı’nın da katkılarıyla, 5-7 Kasım tarihlerinde İTÜ Ayazağa kampusunda ücretsiz olarak gerçekleşen etkinlikte 300’ün üzerinde genç sürücü Ford Sürüş Akademisi eğitimlerini aldı. 4 aşamadan oluşan programda, direksiyon başında SMS atma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların ve alkollü araç kullanımının tehlikeleri de uygulamalı olarak gösterildi.

        Eğitimde ‘sarhoş gözlüğü’ takan kursiyerler, önlerinde duran topa ayaklarıyla vurmayı bile başaramadılar.

        Diğer Yazılar