Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen dünyanın en büyük motosiklet fuarı EICMA’da bu yıl tam 25 dünya prömiyeri gerçekleşti. Fuar gelecek yıldan itibaren Türkiye’de satılacak olan yeni modelleri de görme fırsatı sundu

        İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen EICMA motosiklet fuarı tam 25 dünya prömiyerine ev sahipliği yaptı. Türkiye’den sadece profesyonellerin değil, motosiklet tutkunu amatörlerin de ziyaret ettiği fuarda, Türkiye’de ancak gelecek yılın mart ayında İstanbul’da görülebilecek yenilikler sergileniyordu.

        Pazarın devlerinin dikkat çeken yeniliklerinin yanında, fark edilmeyi bekleyen küçükler de fuarda boy gösteriyordu.

        Fuarın belki de en fazla dikkat ve ziyaretçi çekeni, gelecek yıldan itibaren ülkemizde de satılmaya başlanacak olan yeni Africa Twin’in sergilendiği Honda standıydı.

        Manuel şanzımanlı versiyonda, arazi sürüşleri sırasında arka tekerlekte değiştirilebilir ABS, çok modlu tork kontrolü, aks taşıyıcı koruması, karter muhafazası ve led göstergeler bulunuyor. DCT versiyonda ise bu özelliklerin yanı sıra 3 kademeli sportif S modu, arazi performansı için yeni G svici ve eğimli yollarda inip çıkarken vites şeklini uyarlama kabiliyeti ile daha çok fonksiyonellik katan Africa Twin için özel geliştirilmiş DCT (Çift Kavramalı Şanzıman) sunuluyor.

        Honda standında gelecek yılın gözde motor hacmi olması beklenen 500 cc’nin yakışıklı bir temsilcisi CB500X ve yenilenen NC 750X modelleri de dikkat çekiyordu.

        Fuarda diğer stantlarda öne çıkan bazı yenilikler ise şöyle sıralanıyordu:

        BMW’nin Hindistan’daki ortağı TVS Motor’da üreteceği yeni G310 ve G310 R markanın hiç olmadığı bir pazara gireceği ve daha yüksek satış rakamlarını hedeflediğini gösteriyordu.

        Yamaha’da dikat çeken modeller MT10, XSR 900 ve 320 cc’lik MT03 idi.

        ZORLU ARAZİ ŞARTLARINDA DCT KEYFİ

        Honda’nın artık imzası haline gelen DCT (çift kavramalı şanzıman) seçeneğiyle de sunulan CRF 1000L Africa Twin, istenirse manuel şanzımanlı olarak da satın alınabilecek.

        EV SAHİPLERİ DE GÜÇLERİNİ GÖSTERDİ

        Motosiklet pazarının tartışmasız hâkimi Japon markaları olsa da, tur ve enduro pazarında hâlâ Alman ve İtalyan markaların borusu ötüyor. Ducati’nin yeni endurosu Multistrada 1200’ün hedefinde ise bu yüzden kendi segmentindeki BMW 1200 GS olduğu ilk bakışta anlaşılıyordu. Bir diğer İtalyan Benelli’nin 500 cc’lik endurosu TRK 502 ise ‘Keşke Türkiye’de de satılsa’ dedirtti.

        YENİ SÜRÜCÜ BELGESİ YASASI 500 CC PAZARINA CAN VERECEK

        1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre oluşacak olan sürücü belgesi sınıfları, motosiklet pazarını da yeniden yapılandıracak gibi görünüyor. Yeni yönetmeliğe göre 50 cc’ye kadar motosikletler B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılabilecek. 16 yaşını bitirmiş olan 125 cc’ye kadar motosiklet kullanmak için A1 sınıfı belge alabilecekler. 18 yaşını bitirmiş olan A2 sürücü belgesi alabilecek ve 500 cc’ye kadar motosikletleri kullanabilecekler. 24 yaşını dolduran ya da en az 2 yıl A2 sürücü belgesi sahibi olanlar ise A sınıfı sürücü belgesi alıp diledikleri motosikleti kullanabilecek. Bu değişiklik en çok 500 cc ve altı pazarda bir hareketlenme getirecek.

        ELEKTRİKLİLER...

        "BİZ YOLA ÇIKMAYA HAZIRIZ" DİYORLAR

        Her ne kadar motosiklet tutkunları yan gözle bile bakmasalar da, elektrikli motosikletler de son yıllarda fuarlarda boy göstermeye başladı. Fuarda sergilenen Zero ve Energica markaları, elektrikli motosikletlerin performans konusunda, içten yanmalı motosikletlerden geri kalmadıklarını gösterdiler. HT Dokun’u kullanarak Energica’nın performans filmini izleyebilirsiniz.

        Diğer Yazılar