Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Renault, yeni modeli Talisman ile rakiplerine gözdağı veriyor. İtalya’daki bir test sürüşüyle tanıtılan D segmentinin yeni üyesi Talisman’ın hedefi, Alman rakiplerini zorlayıp, sınıfının önemli oyuncularından birisi olmak

        İlk olarak Paris’te, ardından Frankfurt Otomobil Fuarı’nda otomobil severlerin beğenisine sunulan, Türkçe’si ‘tılsım’ olan ama ‘muska’ ya da ‘nazarlık’ olarak da söylenebilecek olan Talisman, ilk kez Floransa’da yollara çıkarak dünyaya tanıtıldı. Başarılı tasarımı ve sürüş özellikleri ile Talisman, Renault’nun yeni “amiral gemisi” olarak podyumdaki yerini aldı. Renault, daha önce Laguna ve Latitude modelleriyle istediği sonucu alamamıştı. 2012’den itibaren yeni tasarım çizgisiyle yola çıkan üretici, SUV modeli Kadjar’ı da ürettiği yepyeni platform ile yepyeni modeli Talisman’ı da geliştirerek 2015 sonunda Avrupa’da piyasaya sürdü. Markanın Avrupa gibi Türkiye’de de iddialı olduğunu Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Amacımız Talisman ile pazarda en iddialı oyunculardan biri olmak ve podyumda yer almak.” sözleriyle ifade etti.

        Türkiye’de Avrupa’nın tam tersi olarak sedan kasa tipi D segmentinde yüzde 80’lik kısmı oluşturuyor. Üreticilerin amiral gemilerinin sergilendiği D sınıfında Talisman’ın motor seçenekleri de iddialı. Touch ve Icon ekipman seviyeleriyle piyasaya çıkacak Talisman’da 3 dizel motor seçeneği bulunacak: 110 beygir güç üreten 1.5 dCi ve 130 beygir güç üreten 1.6 dCi manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ile 160 beygir güç üreten 1.6 dCi motor da sadece otomatik şanzıman seçeneği ile satılacak. Marka, motor hacmine göre vergi alınan Türkiye’de özellikle 1.6 litrelik 160 beygir gücündeki motordan yüksek beklenti içinde. Talisman’ın yakıt tüketimi 100 km’de 3.6 ile 4.4 litre arasında değişiyor.

        EN YAKIN RAKİBİNDEN YÜZDE 5 UCUZ OLACAK

        EN CİDDİ RAKİBİ PASSAT

        8.7 İNÇLİK EKRANI GÖZ ALIYOR

        Diğer Yazılar