Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü görevine gelen Laurent Pernet, iki seçim, yılın ikinci yarısından itibaren kur ve faiz artışının yaşandığı sıkıntılı ve dalgalı döneme rağmen Türkiye’deki satışlarını bir önceki yıla göre artırdıklarını kaydetti.

        Çinli Dong Feng’le gerçekleştirdiği ortaklıktan sonra ‘yarışa yeniden döndüğünü’ ilan eden Fransız PSA Grubu, 2015 yılındaki ciddi başarılarından birini de Türkiye’de Peugeot markasıyla elde etti. Peugeot, Çin’de hızla büyürken Türkiye’de de pazar payını artırmaya başladı. Eylül başından beri Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü görevine gelen Laurent Pernet, art arda iki seçim, döviz kuru ve faizdeki artış gibi satışlarına doğrudan etki edebilecek sıkıntılı ve dalgalı döneme rağmen Türkiye’deki satışlarını, toplam otomobil pazarı yüzde 31 zeviyesinde büyürken, bir önceki yıla göre yüzde 47 yani pazarın çok üstünde artırdıklarını kaydetti.

        Dövizde yaşanan hareketliliğin Avrupa gibi daha durağan pazarlardan farklı olduğuna dikkat çeken Pernet, 2015’in ilk çeyreğinde yaşanan düşük kur seviyelerinin pazara olumlu yansıdığını ifade etti.

        PAZAR PAYI YÜZDE 26 ARTARAK 3.5 OLDU

        Yıl sonu itibarıyla 35 bin adede yakın araç satışı gerçekleştiren marka, pazar payını yılın ilk 11 ayında yüzde 26 oranında artırarak yüzde 3.5’e ulaştı. Peugeot Türkiye, yılın ilk 11 ayında 19 bin 186 adet binek araç ve 9 bin 391 adet hafif ticari araç olmak üzere toplam 28 bin 577 adet satış rakamı gerçekleştirdi. Pernet, kesin sonuçları birkaç gün içinde ODD tarafından açıklanacak olan 2015 yılı toplam pazarının 950 bin adedi aşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

        EN BÜYÜK BAŞARI 308’DE ELDE EDİLDİ

        Kur artışı, vergi zammı ve kredi kısıtlaması yüzünden 2014’te otomotiv pazarı yüzde 12 oranında daralmıştı. Bu dönemde pazardan daha fazla küçülen Peugeot Türkiye, 2015’te pazardan daha fazla büyüdü. En büyük başarıyı 308’in gösterdiğini anlatan üst yönetici, 308’in 2015’in ilk 11 ayında satış adetlerini yüzde 94, pazar payını yüzde 60 oranında arttırdığı bilgisini verdi. Marka, hafif ticari modellerinde de pazar payını artırdı. Bipper’ın satış adetleri yüzde 184, Partner’ın satışları ise yüzde 55 arttı.

        208 SATIŞLARI YÜZDE 48 ARTTI

        Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet, bir önceki yılın ilk 11 ayına göre markanın küçük ve iddialı otomobili 208 satışlarının yüzde 48, 301’in yüzde 36 arttığını ifade etti.

        GÜVEN ENDEKSİ DÜŞSE DE PAZAR BÜYÜDÜ

        Türkiye’nin çok dinamik bir pazar olduğuna dikkat çeken Laurent Pernet, tüketici güven endeksinin Kasım 2015’e kadar 2014 yılının altında seyrettiğini hatırlatarak otomotiv pazarının önemli bir büyüme gösterdiğine dikkat çekti. Kasım ve aralık ayları endeks değerlerine bakıldığında ise 2016 için daha umutlu olduklarını sözlerine ekledi. 2016’nın geride bıraktığımız yıla benzer bir yıl olacağını söyledi.

        Diğer Yazılar