Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ABD’li markalardan çok, Avrupalı markaların lüks ürünleriyle boy gösterdiği, yılın ilk büyük otomobil fuarı Detroit kapılarını açtı. Fuarda, yeni Mercedes E Serisi, Volvo S90 ve BMW X4 M gibi yeni Avrupalılar dikkat çekti

        Geçtiğimiz yıl krizi atlattığının sinyallerini veren Detroit Otomobil Fuarı, bu yıl Avrupa ve Uzakdoğulu üreticilerin en lüks modellerine ev sahipliği yapıyor. Yılın ilk büyük buluşması olarak kapılarını açan Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı (NAIAS) 24 Ocak tarihine kadar ziyarete açık kalacak. Dev organizasyonu 850 bin kişinin gezmesi bekleniyor. Otomotiv devleri, Detroit’te dünyanın 1 numaralı ekonomisi Amerika’nın eski parlak günlerine kavuşmasını lüks modellerle kutlayacak. ABD’de 2015’te otomobil satışlarının 17 milyon adedi geçerek, 2005 yılına geri dönmesi bekleniyor. 2008’deki küresel ekonomik kriz sonrasında satışların 2009’da 10.4 milyon adede kadar gerilediğini hatırlarsak, sektörün kötü günlerden sıyrıldığını görebiliriz. Ekonomideki pozitif rüzgârı arkasına alan şirketler Detroit’te özellikle lüks modeller ve SUV’larla gövde gösterisi yapacak.

        İlk olarak 1907’de düzenlenen, 1989’dan itibaren uluslararası hale gelen fuarda bu yıl yaklaşık 50 dünya lansmanı yapılacak. Cobo Center’da gerçekleşecek Detroit Otomobil Fuarı, 24 Ocak’a kadar gezilebilecek. Fuarda tüm gözler Audi, BMW, Acura, Cadillac, Infiniti, Lexus, Lincoln, Mercedes-Benz ve Porsche’de olacak. En son Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’na katılan Aston Martin 2009’dan sonra ilk kez Detroit’te olacak. NAIAS, 2015’te krizin yaralarını sararak iflastan kurtulan Detroit şehrine 500 milyon dolarlık bir ekonomi yaratacak.

        YENİ E, S SINIFINI ARATMIYOR

        Bu yılki Detroit Fuarı’nın en önemli yeniliklerinin başında Mercedes’in tümüyle yenilediği E Serisi geliyor. Ağabeyi S Serisi’ne karıştırılacak kadar benzeyen yeni modelde, çok sayıda yeni teknoloji de sunulmaya başlanacak. Mercedes E Serisi’nin Türkiye pazarında önemli satış adetlerine ulaşan 1.6 lt benzinli versiyonu yeni modelde de bulunurken, 2.2 lt hacimli dizel motor yerini 2.0 lt (195 beygir) motora bırakacak. Hibrit versiyonları da bulunacak yeni E Serisi, dışında Mercedes, fuarda AMG SLC modeli de ilk kez görücüye çıkarttı.

        Mercedes’in her açıdan iddialı bir şekilde satışa sunacağı E serisi Detroit Fuarı’ında en dikkat çeken modellerden biri olmaya aday görünüyor.

        BMW M’LERİYLE İDDİALI GELİYOR

        Detroit Fuarı'nda BMW’nin etkileyici otomobili 2 Serisi’nin M versiyonu M2 ve X4 M40 sahneye çıktı. 3.0 litre, 6 silindirdi, benzinli motorun görev yapacağı araç 355 BG güç üretecek. X4 xDrive35i’nin baz alındığı araç 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlıyor. Son hızıysa 250 km/s ile sınırlanmış durumda. Şubatta Amerika’da satışa sunulacak aracın Avrupa satışı daha sonra başlayacak.

        VOLVO S90 ABD’DEN ‘MERHABA’ DEDİ

        Volvo, S80 modelinin yerini alacak S90 modelini, Detroit Fuarı’nda tanıttı. Büyük gövdesi, yüksek donanım seviyesi ve şık hatlarıyla yeni S90, aynı platformu paylaştığı ağabeyi XC90 gibi etkileyici olacak. S90, başta Almanlar olmak üzere geniş bir alanda rekabet edecek.

        Diğer Yazılar