Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatih Altaylı’ya bir haftalığına komşu olunca, aslında onun da sevdiği ama yaşlandığını düşündüğünden olsa gerek son zamanlarda garajından çıkarmaya üşendiği güzel bir motosiklet yazmayı daha doğrusu yazdırmayı tercih ettim. Bir haftalığına emanet aldığım bu sayfada, Habertürk TV’de Cumartesi günleri saat 17.15’de yayınlanmaya başlayan, otomobiller, motosikletler ve bisikletleri anlatan yeni programımız 3 Şerit’in (www.3serit. com) motosiklet editörü Cem Özenen’in gidip Fransa’da bizzat test ettiği Harley-Davidson’un Roadster ve Low Rider modellerini onun kaleminden okuyacağız.

        İzin verirseniz şimdi sözü Cem Özenen’e ve Harley-Davidson’un yeni modellerine bırakayım:

        Harley-Davidson’un Marsilya’daki etkinliğinde iki önemli motosikletin test sürüşü gerçekleşti. Bunlar bilinen Low Rider modelinin yeni S ve Dark Custom serisinin tamamen yeni Roadster versiyonlarıydı. Bugün ağırlıklı olarak yeni Roadster’i anlatacağım ama Low Rider S’in yeniliklerinden de söz edeceğim. Roadster’e uzaktan baktığımızda çok farklı bir tasarım anlayışı ile karşılaşıyoruz. Amerikalı üretici alışılagelmiş heybetli tasarımından uzaklaşarak, Yamaha’nın da son dönemde XSR serisi ile yöneldiği gibi daha Retro, ancak genç neslin de ilgisini çekebilecek bir model ortaya çıkartmış. Görece hafif olan, başarılı biçimde hızlanan Roadster’in öne çıkan bir diğer özelliği ise oldukça başarılı çalışan frenleri. Öndeki geniş, çift kaliperli çift disk ve standart olarak sunulan ABS sistemi de frenlemeye önemli derecede katkıda bulunuyor LowRider S’in aksine frenlemede çok daha başarılı olan Roadster, bunu biraz da diğer motosiklete göre 50 kg daha hafif (250 kg) olmasına borçlu. Bu sayede virajlarda çizgisini koruyabiliyor, frenlemede öne çok az yığılıyor

        Her boydan insanın rahatça gidonu kontrol edebileceği ilginç bir tasarıma sahip olan Roadster, virajlarda o kadar çok güven verdi ki, turumuzu bitirdiğimizde neredeyse tüm motosikletlerin ayaklıklarından kıvılcımlar çıkıyordu

        Büyük devir saati, eskiyi, hemen altındaki dijital hız göstergesi ise modern zamanları temsil ediyor

        Rahat selesi, Harley “Uzun yol motosikleti değildir” diyenleri bir kez daha yalanlıyor.

        Harley beygir gücü vermek yerine tork değeri paylaşmayı seviyor, 1200 cc’lik V2 97 Nm üretiyor.

        RETRO ROADSTER 17 BİN 705 EURO

        Minimalist bir anlayışla tasarlanan, ihtiyaç kadar donanım sunan Roadster, markanın en uygun fiyatlı modellerinden biri. Türkiye satış fiyatı, 17 bin 705 Euro.

        AĞIR, GÜÇLÜ AMA ÇOK ŞIK. GERÇEK BİR HARLEY-DAVIDSON

        Fransa’dan tanıtılan diğer Harley olan LowRider S’e dışarıdan baktığımızda klasik HarleyDavidson görüntüsünden biraz uzaklaşmış ancak onun genlerini koruduğunu ortaya koyan bir model olarak dikkat çekiyor. 1801 cc’lik V2 “Ben bir Harley-Davidson’um” diyor açıkça. Yandan dışarıya doğru uzanan ve şık tasarıma katkıda bulunan hava filtresi de aynı şekilde çekici büyüklüğe katkıda bulunuyor. 305 kg’lık cüssesini V2 motorunun ürettiği 156 Nm’lik tork ile hareketlendiren LowRider S’in gösterge paneli depo üzerinde yer alıyor ve yalnızca devir, hız ve yakıtı gösteriyor. Depo kapağının anahtarsız açılması tarza kurban edilmiş bir özellik. Gidonun iki yanına yerleştirilmiş sinyal düğmeleri de alışkanlık gerektiriyor. LowRider S’in Türkiye satış fiyatı yukarıdaki ‘genç’ Roadster’den 10 bin Euro daha pahalı; 27 bin 5 Euro.

        Diğer Yazılar