Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Volvo’nun 2020 yılından sonra başlayacak yeni döneminde piyasaya çıkarmaya hazırlandığı ve içinde kimsenin kazadan ötürü ölmeyeceğini iddia ettiği otomobillerinin öncüsü olan S90, kendi segmentindeki tüm otomobillere meydan okuyor

        Volvo’nun son zamanlarda pazara sunduğu iddialı modellerden, çok daha büyük bir iddiası var; marka 2020 yılından itibaren üretilecek olan Volvo otomobillerin içinde yolculuk yapanların, bu otomobillerin karışacağı kazalarda hayatlarını kaybetmeyeceklerini söylüyor. Türkiye’de sonbahar aylarından itibaren satışına başlanacak olan yeni S90 markanın bu iddiasını nasıl gerçekleştireceğine dair ipuçlarıyla donanmış, özellikle güvenlik konusunda rakiplerinin bir adım önüne çıkmayı başarmış bir otomobil.

        Volvo yeni S90’da sunduğu güvenlik teknolojisini ‘IntelliSafeAssist’ olarak isimlendiriyor; yani akıllı güvenlik desteği. Sistem Adaptif Hız Sabitleyici (AdaptiveCruise Control), mesafe ikazı ve ileri düzey yarı-otonom sürüş özelliği Pilot Assist’ten oluşuyor.

        Pilot Assist fonksiyonu, otomobilin 130 km/s hızla seyrederken bile şerit çizgilerini takip edip, sürücü müdahale edemese dahi, otomobilin yolun kıvrımlarını tanıyıp yolda kalmasını sağlıyor. Pilot Assist, Volvo’nun önem verdiği yenilik alanlarından biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor. Volvo S90’da bir dünya ilki olan büyük hayvan algılama, City Safety (Şehirde Güvenlik Sistemi) ile birlikte sunuluyor.

        TÜM RAKİPLERİNE MEYDAN OKUYOR

        Diğer Yazılar