Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Volvo, 2020 yılına kadar yeni üst seviye güvenlik vizyonuna hazırlanırken, ‘geleceğin’ ilk otomobili S90’ın Türkiye’de satışına başlandı. İsveçli markanın Türkiye Genel Müdürü Frank Versaevel, “Almanların güçlü olduğu segmentlere odaklandık. Korkmuyoruz, araçlarımıza güveniyoruz” dedi.

        Volvo’nun yeni amiral gemisi S90’ın Türkiye lansmanı Trabzon’dan başlayıp Bayburt üzerinden devam edip Erzurum’da sona eren etkileyici bir test sürüşüyle gerçekleştirildi.

        Bu yolcuğun en etkileyici durağı ise Bayburt’taki Baksı Müzesi idi. Issızlığın ortasında, yerel kültür değerlerini bir araya getirmek ve bunu dünyaya duyurmak üzere kurulmuş olan Baksı müzesi, İskandinav kültür özelliklerinden bir dünya değeri yaratmayı başarmış olan Volvo’nun mesajıyla da oldukça benzeşiyordu.

        Anadolu’nun kültür zenginliğinden ve Baksı Müzesi’yle Volvo’nun mesajlarının benzerliğinden çok etkilendiğini söyleyen Volvo Car Turkey Genel Müdürü Frank Versaevel, Volvo’nun Türkiye’ye ayrı bir önem verdiğini vurgulayarak “Avrupa pazarları içinde Polonya ile birlikte büyüme potansiyeli en yüksek iki ülkeden biriyiz” dedi.

        KORKMUYORUZ, GÜVENİYORUZ

        Geçen yılı, 1.6 lt. vergi avantajlı dizel motorlu araçların da etkisiyle 7 bin otomobil satarak kapadıklarını, 2016 yılında 4 bin 500 adet civarında bir satış yapacaklarını tahmin ettiklerini vurgulayan Frank Versaevel, “Bu yıl 2.0 lt. altında dizel yok. Çok adetli satış yerine, büyük araçlara, XC90’a, S90’a ve önümüzdeki yıl gelecek XC60 ve SW V90’a odaklandık. Almanlardan farklıyız ve bunu ortaya çıkarmamız gerekiyordu. Yani Almanların güçlü olduğu segmentlere odaklandık. Başarılı olacağımıza o kadar eminiz ki, korkmuyoruz. Araçlarımıza güveniyoruz” diye konuştu.

        “SATIŞ ADEDİMİZ DÜŞECEK AMA KAYBIMIZ OLMAYACAK”

        1.6 litre dizel motorun yerine 1.5 litre benzinli motorla yola devam edeceklerini söyleyen Genel Müdür Frank Versaevel, “Ne Volvo, ne de bayilerimiz düşen adetlerden dolayı en ufak bir finansal kayıp yaşamıyor. Volvo Car olarak 2016 yılı ilk altı ayında kârlılığa ve iki haneli büyümeye imza attık. Geçen yıl 500 bin araç sattık. 2020 yılında bir Volvo’nun içinde kazada hiç kimse ölmeyecek vizyonunun yanında, hibrit ve elektrikli araçlara yöneldik ve hedefimizi 800 bin araç satmaya odakladık. Önümüzdeki 4 yılda yenilenmeyen modelimiz kalmayacağı gibi 40.1 ve 40.2 kodlu konsept SUV’larımız da yeni modeller olarak ürün gamımıza katılacak.

        291 bin lira başlangıç fiyatı var

        Yeni Volvo S90, İsveçli Volvo Cars’ın yeni dönemdeki değişim sürecinin en heyecan verici kanıtı. S90’ın gururlu ama agresif olmayan yüzü, Volvo’nun yeni Iron Mark logosunu taşıyor. Ön farlar Volvo S90’ı yolda belirgin hale getiren güçlü bir hissiyat yaratıyor. Öte yandan otonom sürüşe önemli bir basamak sayılan IntelliSafe Assist özelliği Volvo S90’da standart olarak yer alıyor. Pilot Assist fonksiyonu, otomobil 130 km/h hızla seyrederken, şerit çizgileri içerisinde kalması için hafif direksiyon uyarıları sağlıyor ve başka bir aracı izleme gerekliliği kalmıyor. Volvo S90, dünyada bir ilk olan, gece ve gündüz süresince hayvanları algılama teknolojisini City Safety – Şehirde Güvenlik Sistemi’ne dahil ediyor. Ön siparişi başlayan 235 beygir güç, 480 Nm tork üreten Volvo S90, Türkiye’de turbo beslemeli 2,0 litre dizel D5 motor ve sürekli dört çeker AWD sistemi ile 291.540TL başlangıç fiyatıyla satışta.

        City Safety ile hayvan dostu Volvo S90!

        Volvo S90, dünyada bir ilk olan, büyük hayvan algılama teknolojisini City Safety – Şehirde Güvenlik Sistemi’ne dahil ediyor. Araç, bu teknoloji ile gece ve gündüz süresince, geyik, at ya da inek gibi büyük hayvanları algılıyor. Aynı zamanda, sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için fren desteği sağlıyor.

        Diğer Yazılar