Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alfa Romeo efsane yarışçı genlerini kullanarak geliştirdiği yeni premium sedanı Giulia’yı gelecek yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de satmaya başlayacak. Markanın ilk SUV’u Stelvio önümüzdeki yılın sonunda satışa sunulacak

        Avrupa’nın premium segment krallığı Almanya, İtalya’dan yeniden güçlenen bir prens tarafından tehdit ediliyor. Uzun süredir sessizlik içinde olan Alfa Romeo, sonunda aradığı çareyi, tarihinde bulmuş olarak dönüyor. Hem de ne dönüş!

        Mi To, görece başarılı bir otomobildi, Giulietta ise geri dönüşün ilk sinyalini verdi ama Alfa Romeo için her ikisi de yeterli değildi, olamadı da zaten.

        Marka, yarışçı genlerini kullanıp başarılı tarihinden ilham alarak geliştirdiği yeni Giulia ile Almanları sadece pazarda değil, öyle anlaşılıyor ki, pist şampiyonalarında da tehdit edecek.

        Marka, sporcu tarihinden ilham aldığı yeni dönemin başlangıcını aslında Giulia’dan önce zaten ilan etmişti. 2007- 2010 yılları arasında sadece 500 adet ürettiği 8C bu değişimin ilk habercisiydi. Ardından 2013 yılında pazara çıkan 4C ile bu niyet iyice kendini gösterdi. Alfa Romeo artık Modena, yani Fiat-Chrysler grubundaki tescilli yarışçı Ferrari ile birlikte anılmak istiyordu.

        DUYGULARA HİTAP EDİYOR

        Nitekim Giulia’nın pazara çıkacağı haberiyle birlikte bu yeni sedanın, Ferrari tarafından geliştirilen 510 beygirlik bir versiyonunun da olacağı duyuruluverdi. Üstelik bu yeni sedan arkadan itişli olarak üretilecekti. Otomobilin pazara çıkma vakti geldiğinde ise otomobil severleri bir başka sürpriz bekliyordu: Yeni Giulia 2,0 litrenin altında motorlara sahip olmayacaktı. Marka bunda ne kadar kararlı olur, ilerleyen yıllarda rekabet turbo beslemeli küçük motorları kullanmayı zorlar mı, göreceğiz. Ama yeni Giulia, öylesi mantıklı olduğu için otomobil satın alanlara değil, sevdiği için kullananlara hitap eden bir otomobil olarak çıkacak yollara, orası kesin. Aynı tutumun yeni SUV modeli Stelvio’da da devam edeceği söyleniyor.

        SUV ÜRETİMİ BAŞLIYOR

        Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, Giulia’nın Türkiye pazarına girmesinin hemen ardından üç ay içinde üretimine başlanacak olan SUV modeli Stelvio’nun 2017 yılı sonunda satılmaya başlanacağını söyledi.

        YENİ ALFA ROMEO ABD’DE HIZLANACAK

        Yeni modellerle birlikte Alfa Romeo’nun ABD pazarında kendisine tekrar yer bulacağını vurgulayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Fiat Chrysler birleşmesinden sonra Alfa Romeo’yu cesaretlendiren bir pazar hâkimiyetinin oluştuğuna dikkatleri çekti. Geçmiş yıllarda Alfa Romeo’nun ABD pazarında var olduğunu ancak sonrasında bu pazardan çıkıldığını hatırlatan Cengiz Eroldu, “Bu açılımın da ileride daha hızlı model yenilemelerine yol açacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

        YENİ YILDA GELECEK

        Silueti, boyutları, motor seçenekleri ve iç mekânı ile rakipleri Almanlardan farklılaşan Giulia gelecek yılın çeyreğinden itibaren Türkiye’de 2.0 litre benzinli bir motorla satılmaya başlanacak. Bu motorun biri 200 ve diğeri 280 beygirlik iki versiyonu olacak. Markanın 2.2 litrelik dizel ve 510 beygirlik dört yapraklı yoncalı Quadrifoglio versiyonları ise siparişle getirilecek.

        YARIŞÇI OLDUĞUNU HATIRLADI

        Yeni Giulia’nın tanıtımı Milano’daki Alfa Romeo Müzesi’nde gerçekleştirildi. Müzedeki bir ayrıntı ise, markanın eski sportif karakterine dönme sebebini açıkça gösteriyordu. Bugünün efsane otomobillerinin yaratıcısı Enzo Ferrari, bir zamanlar Alfa’nın yarış pilotuydu

        Diğer Yazılar