Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Paris Otomobil Fuarı yeni SUV’ların boy gösterdiği bir arenaya dönüştü. Neredeyse her marka yeni bir SUV modeli sergilerken ev sahibi olmanın avantajını kullanan Fransız üretici Peugeot SUV atağına 2 modelle birlikte katıldı.

        3008 EVRİM GEÇİRDİ

        Peugeot, Paris ile birlikte MPV sınıfından çıkıp SUV modellere yoğunlaşacağını açıkladı. Fuarda dünya tanıtımı yapılan 3008, markanın ilk büyük kozu olacak. Yeni Peugeot 3008 farklılık arayan müşterilere hitap ediyor. Göz alıcı yeni nesil Peugeot i-Cockpit, yenilikçi tasarım, PureTech ve BlueHDi üst düzey verime sahip motorlar, EAT6 tam otomatik şanzıman ve üst düzey teknik ekipmanlarla yeni Peugeot 3008 sınıfının en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Yeni Peugeot 3008 markanın tarihinde yeni bir sayfa açarken, markayı dünya pazarlarında temsil edecek. Yeni Peugeot 3008 SUV, önümüzdeki ay sonunda Türkiye’de satılacak.

        GÖSTERİŞLİ 5008

        Paris’te sergilenen ikinci Peugeot yeniliği büyük SUV 5008 de bu sınıfa farklı bir soluk getirmeyi planlıyor. Marka, yeni 5008 SUV modeliyle her geçen gün daha da büyüyen Compact SUV pazarında üç temel hedefe odaklanmış durumda: markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve yedi koltuklu Compact SUV pazarında öncü olmak. Her biri üst düzey verimlilik sunan dizel ve benzinli motorlarla donatılan yeni Peugeot 5008 SUV 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra 2017 ortasında Türkiye’de de satılacak.

        AUDI Q5 DÜNYAYA AÇILDI

        Audi, dün başlayan Paris Otomobil Fuarı’nda, Yeni Q5’in dünya prömiyerini de gerçekleştirdi. Audi’nin geleceğinin tasarım dili olan Audi Prologue’un izlerini taşıyan Yeni Q5, bir önceki neslinden 90 kilogram daha hafif gövdesi, yeni sürücü asistanları ve geliştirilmiş yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. Paris Otomobil Fuarı’nda Audi’nin başka markaları da görücüye çıktı. Örneğin A5/ S5 Sportsback, RS Q3 ve RS3 Sedan da ilk kez tüketiciyle buluşan markalar arasında yer aldı.

        SKODA’NIN İLK SUV’U

        Skoda, Paris’te yeni SUV modeli Kodiaq’ın dünya lansmanını gerçekleştirerek iddiasını ileriye taşıdı. Markanın modern tasarım dilini bir SUV’a taşıyan Kodiaq, görselliği ve pratikliği bir arada sunuyor. İleri teknolojilerle donatılan büyük SUV, Skoda’nın her zamanki sınıfının üzerindeki genişliğiyle de dikkat çekecek. Çek markanın bu yeni SUV modeli, tercihe göre 5 veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek. Kodiaq Türkiye’de 2017’nin şubat ayında 1.4 TSI benzinli ve 2.0 lt TDI dizel motorlarla satışa sunulacak.

        ARAZİDE İSPANYOL ATEŞİ

        İspanyol üretici Seat’ın yeni SUV’u Ateca’nınşimdi de daha maceracı bir versiyonunu Paris’tetanıttı. AtecaX-Perience isimli konsept araçta,Ateca’nın şehirli görünümünün üzerine, off-roadözelliklerini çağrıştıran gövde donanımları daeklenmiş. 190 HP’lik 2.0 TDI motorla donatılanAtecaX-Perience’da XDS isimli Haldex kavramalı4x4 çekiş sistemi de yer alıyor.

        YERLİ SUV PARİS’TE

        Toyota Paris’te Yeni Prius Plug-inHybrid ve FCVPlus’ın Avrupa prömiyerini gerçekleştirecek.Yerli SUV C-HR de sahne aldı. Türkiye’deüretilecek olan ve dış tasarımı ilk kez Cenevre’degösterilen C-segmenti crossover modeli ToyotaC-HR de, kabini de dahil olmak üzere tümdetaylarıyla ilk kez Paris’te görücüye çıktı. C-HRönümüzdeki ay ülkemizde satışa sunulacak.

        HESAPLI OTOMATİK SUV

        Dacia Duster ilk kez 6 vitesli çift kavramalı EDCşanzımanlı olarak sunuluyor. Böylece otomatikvites kutusunun konfor ve rahatlığı, manuelversiyonun yakıt tasarrufu ve düşük CO2 emisyondeğerleriyle bir araya getiriyor. EDC vites kutusuülkemizde aralık ayından itibaren 110 beygirlikdizel motorla, aracın önden çekişli ve Laureatedonanım seviyesindeki versiyonuyla sunulacak.

        ELEKTRİKLİ ARAÇ MENZİLDE BENZİNLİLER SEVİYESİNE ULAŞTI

        Paris Fuarı çok fazla elektrikli otomobil ve elektrikli otomobil konseptine ev sahipliği yaptı. Bu araçlardan bazıları batarya ve menzil konusunda ‘Elektrikli araçla yolda kalırız’ korkusu yaşayan potansiyel tüketicilerin korkusunu ortadan kaldıracak nitelikteydi. Fuarın ilgi çeken konsept elektrikli araçlarından belki de birincisi Volkswagen’in İ.D. ismiyle sergilediği ve 2020 yılında piyasaya çıkması beklenen kompakt sınıftaki aracıydı. Bu araç piyasaya çıktığında tek şarjla 600 kilometre (km) menzile sahip olacak. Opel’in sergilediği yeni Ampera tek şarjla 500 km yol alırken Renault’nun yıl sonundan itibaren satışa sunacağı ZOE modeli menzilini 400 km’ye çıkardığını ilan etti. Avrupa elektrikli otomobil pazarının lideri olan Renault fuarda Trezor adıyla elektrikli bir konsept araç sergiledi. Bir diğer Alman markası Mercedes 2025 yılından itibaren yüzde 100 elektrikli 17 modeli satışa sunacağını açıkladı. Daimler Başkanı Dieter Zetsche 2025 yılından itibaren dünya üzerinde satılan Mercedes’lerin yüzde 15 ila 25’inin elektrikli araçlardan oluşacağını söyledi. Mercedes’in elektriklileri E.Q. markasıyla piyasada olacak. Mercedes araç bataryası üretimine 1 milyar Euro yatırım yapacak.

        7 KİŞİLİK EN ŞIK ‘DİSCO’

        Bir zamanların sadeceişlevsel arazi aracı Paris’teartık şıklık da kazandığınıgösterdi. Heybetli buruntasarımıyla hemen farkedilen beşinci nesil “Disco”4.84 m’lik uzunlukta 7kişilik oturma kapasitesisunacak. Etkili arazikabiliyetinden ödünvermeyen yeni Discovery,değişken iç mekânıylapratiklik ve işlevselliközelliklerini de koruyacak.

        Diğer Yazılar