Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sadece Bursa’da üretilip 30 farklı ülkeye ihraç edilecek yeni Megane Sedan’ın fiyatının 62 bin 600 TL’den başlayacağı açıklandı. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Bir üst segmentten de müşteri alıp lider olacağız” dedi

        Sadece Bursa’da üretilen ve yaklaşık 30 ülkede satılacak olan yeni Megane Sedan bir üst segmentteki rakiplerini de gözüne kestirerek piyasaya çıktı. Pazara çıktığı 1995 yılından bu yana dünyada 6 milyon, Türkiye’de ise 320 bin adetlik satış rakamına ulaşan Megane ailesinin dördüncü kuşağı ülkemizde önce hatchback, şimdi de sedan versiyonuyla pazara çıktı.

        Yeni Megane Sedan, aynı zamanda kısa bir süre önce Renault Mais Genel Müdürü olan Berk Çağdaş bu göreve geldikten sonra pazara çıkan ilk otomobil olmasıyla da dikkat çekti.

        ‘KÂRLILIK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ’

        Megane Sedan’ın basın lansmanı sırasında konuşan Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, göreve başladıktan kısa bir süre sonra böylesine önemli bir otomobilin pazara çıkmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, Renault Mais’in önümüzdeki dönemdeki hedeflerini de dile getirdi. Uzun yıllar Doğuş Otomotiv’in CFO’luğunu görevini yürütmüş olan Çağdaş, finans kökenli olduğunu belirterek, bu yeni görevinde, önceki birikiminin de büyük katkısı olacağını belirterek hedeflerini şöyle sıraladı: “Yeni görevimde üç ana hedefim var. Birincisi ve en önemlisi kârlılık, Ardından müşteri ve bayi mutluluğu geliyor. Sahaya inmeyi, müşteri ve bayilerle sürekli bir arada, sıkı ilişkiler içinde olup onların mutluluğunu da gözeteceğim”.

        Tasarım, teknoloji ve donanımlarıyla adeta ‘Küçük Talisman’ olan Megane Sedan, tüm dünyada ‘Bir üst modele çık’ sloganıyla lanse edilecek. Megane Sedan Türkiye’de, Joy, Touch ve Icon olmak üzere 3 donanım seviyesi ve 2 benzinli, 4 dizel motor seçeneğiyle sunulacak.

        ‘ÜST SINIFTAN MÜŞTERİ ALIP LİDER OLACAĞIZ’

        Berk Çağdaş, “Üretimi sona eren Fluence son satış ayında segmentinde yüzde 17’lik pazar payı ile lider oldu. Filo satışlarında Fluence’ın boşalttığı alanı Megane Sedan ile dolduracağız. Bunu hem üreticimizin hem de markanın büyük desteğiyle pazar payı kaybetmeden sağlayacağız. Yıl sonunda yüzde 17.5’lik pazar payı ile binek toplam satışlarında da lider olmayı hedefliyoruz. Megane Sedan’ın bir üst segmentten de müşteri alacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıl ise hedefimiz hem perakende hem de filoda lider olmak’ diye konuştu.

        Diğer Yazılar