Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        40 YAŞ ALTI ŞEHİRLİ VE EĞİTİMLİ SÜRÜCÜLERİ HEDEFLEYEN ATECA

        Seat, yeni SUV’u Ateca ve gelecek yıldan itibaren satışa sunacağı küçük SUV’u Arona ile çalışan, şehirli ve yarıya yakınını kadınların oluşturduğu müşterilerine hitap ederek satış listelerinde ilk 10’a girmeyi hedefliyor

        Türkiye’de tıpkı diğer Volkswagen Grubu markaları gibi Doğuş Otomotiv bünyesinde bulunan Seat markası, uzun yıllar sonra ilk kez, hem grubun hem de markanın üst düzey katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Almanya’nın başkenti Berlin’de sadece Türk gazeteciler için organize edilen Seat Ateca test sürüşüne Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy ve Seat’ın ürün ve pazarlamadan sorumlu yöneticileri katıldılar.

        Seat, Volkswagen Grubu’nun yeni yeni büyümeye başlayan markası. Dünya satışları henüz 500 bin adedin altında. Bu yıl ulaşılması beklenen toplam satış rakamı 412 bin adet. Türkiye markanın yüksek satış rakamlarına ulaştığı ülkeler sıralamasında Almanya, İspanya, İngiltere, Fransa ve Meksika’dan sonra altıncı sırada yer alıyor. Ancak Türkiye geçen yıl tüm bu ülkeler içinde en hızlı büyüyeni olarak öne çıktı. Genel Müdür Anıl Gürsoy bu ve gelecek yıldan itibaren satışa sunacakları yeni ürünlerle satışlarını yılda 17 bin adetlerden, 20 bin adetler seviyesine çıkaracaklarını ve hedeflerinin kısa vadede binek otomobil pazarında yüzde 2.3 olan pazar paylarını yüzde 3 seviyesine çıkarmak uzun vadede ise Türkiye’nin en çok satılan 10 binek otomobili markası arasında yer almak olduğunu açıkladı.

        ‘EN BÜYÜK TEŞVİK, ESKİYEN ARACIN VERGİSİNİ ARTIRMAKTIR’

        Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu hibrit araçların ÖTV’sinin düşürülmüş olmasının alkışlanacak bir karar olduğunu söyledi. Bilaloğlu Türk otomotivine yapılacak en büyük teşvikin ise bir an önce Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde dünya standartlarında bir uygulamaya geçmek olduğunu söyledi. Bilaloğlu,“Eskiyen ve çevreyi fazla kirleten aracın vergisinin artması gerekir. Bizim de bir an önce ve elbette mevcut araç sahiplerini mağdur etmeyecek biçimde yeni MTV düzenine geçmemiz gerekir” dedi.

        110 BİN TL’LİK VERSİYON ÖNE ÇIKIYOR

        Başlangıç fiyatı 84 bin TL olarak açıklanan Seat Ateca, Türkiye’de 115 ile 190 beygir arasında değişen benzinli veya dizel motor, önden çekişli ya da dört çeker, manuel veya DSG şanzımana sahip versiyonlarıyla satışa sunulacak. Yeni Ateca’nın 110 bin TL’den satılacak olan Xcellence donanım paketli, turbo beslemeli 1.4 litre motorlu 150 beygir gücündeki DSG şanzımanlı versiyonu C segmentinde yarışan SUV’lar içinde öne çıkmaya aday görünüyor.

        Diğer Yazılar