Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Renault-Nissan İttifakı’nın ‘kolay ulaşılır’ markası Dacia, çıtayı her geçen yıl biraz daha yukarı koyuyor. Markanın bugün dek manuel şanzımanla sunduğu kompakt SUV’u Duster, artık otomatik vites seçeneğiyle satılıyor, üstelik en yakın rakibinden 35 bin TL daha ucuza

        Geçen yılı toplam satışlarda 8. sırada tamamlayan Dacia, sadece ‘hesaplı’ otomobiller sunan markalardan değil, bulunduğu fiyat kategorisinin çok üstündeki markalardan da müşteri çalar hale geldi. Marka 2017’nin şubat ayında 7, mart ayı sonunda ise 6. sıraya yükseldi.

        2016 yılında global Dacia satışları 584 bin 219 adede ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 6 büyüme kaydetti. Türkiye’de ise marka, 2016 yılını 47 bin 529 adetlik satışla toplam pazarda yüzde 4.8 pazar payı ile tamamladı ve marka sıralamasında 8. sırada yer aldı. Dacia 2016 yılında Türkiye’nin en çok satılan 4x4 markası oldu. Lodgy ise geçen yılı segmentinde lider konumda tamamladı. 2017 yılında da Dacia bu unvanları korumaya devam ediyor. Ayrıca bu yıl Duster segmentinde lider konuma yükseldi.

        Otomatik vites seçeneği sunmadığı halde, Duster ise C segmentinde liderliği yakalayan Dacia, bu haftadan itibaren otomatik vites taleplerini karşılamaya başladı.

        Başlangıç fiyatı 82 bin 900 TL olan otomatik vitesli Duster’in, donanımlı versiyonu Blackshadow ise 85 bin 400 TL’den satılacak.

        Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş “Dacia markası, Renault çatısı altında 2004 yılından bu yana dünyada ve Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Marka “Yalın, Sağlam, Ulaşılabilir” felsefesi doğrultusunda yüz binlerce müşteriye ulaştı. Binek otomobil pazarında otomatik vites pazarının payı yüzde 58 oranında. Bu pazarda yer almak ve uzun zamandır müşterilerimizden gelen yoğun otomatik vites talebine cevap verebilmek üzere Duster EDC’yi pazara sunuyoruz, üstelik “Ulaşılabilir” felsefesinden ödün vermeden. Duster modelimiz ise C SUV segmentinin lideri. Duster EDC’nin, markanın gücüne güç katacağına ve Türkiye’de üst sıralara taşıyacağından hiç şüphemiz yok” diye konuştu.

        BAŞLANGIÇ FİYATI 82 BİN 900 TL

        Duster EDC, Laureate ve Blackshadow olmak üzere iki versiyon olarak Türkiye’de pazara sunuluyor. Laureate’da, ABS, ASR, AFU, yokuş kalkış destek sistemi, 4 hava yastığı, elektrikli dış dikiz aynaları, sürücü tarafı tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlar, alüminyum alaşım jantlar, yol bilgisayarı ve yükseklik ayarlı sürücü koltuğu ve direksiyon standart. Blackshadow serisi Look pakette, hız ayar ve sınırlayıcı, deri direksiyon sunuluyor. Fiyatı 82.900 TL’den başlayan modelde ayrıca Media Nav Multimedya ve Navigasyon sistemi ve geri görüş kamerası var.

        RAKİPLERİNDEN 35 BİN TL UCUZ

        İki tekerlekten çekişli, 1.5 litre dCi motor seçeneğiyle birlikte sunulmaya başlanan çift kavramalı otomatik vitesli Duster, en yakın rakibinden 35 bin TL daha ucuz bir fiyatla piyasaya çıktı.

        Diğer Yazılar