Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son iki yıldır Türkiye motosiklet pazarının lideri olan Honda, segment yaratan yeni modelleriyle, 3 yıl içinde Türkiye motosiklet pazarının yüzde 50’sini almayı, ardından da Türkiye’de 1999 yılında son verdiği motosiklet üretimine yeniden başlamayı hedefliyor.

        Markanın Türkiye pazarına sunduğu yeni motosikleti X-ADV’nin test sürüşü etkinliği sırasında konuşan Honda Türkiye yöneticileri 1999 yılında son verdikleri motosiklet üretimine 2020 yılından itibaren yeniden başlayabileceklerinin sinyalini verdi. Türkiye’de 1996 yılında 15 bin adetlik kapasite ile Anadolu Grubu’yla ortak motosiklet üretimine başlamış olan Honda, bu üretime 3 yıl sonra son vermişti. Bu ilk denemenin sona ermesine iç talebin yetirince büyümemesi, daha yüksek rakamlar hedeflendiği halde, üretimin en fazla 3 bin adetlere çıkabilmiş olması neden olmuştu.

        İŞLER YOLUNDA GİDERSE

        Honda Türkiye Motosiklet ve Otomobil Planlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, “2020’de Türkiye pazarının yüzde 50’sine hâkim olmak istiyoruz. İşler yolunda giderse üretim gündeme gelebilir. 1996’da kurulan fabrikamız 15 bin adet kapasiteli idi. Maksimum 3 bin adetlik üretime kadar çıktı. Bunun akabinde 3 yıl sonra kapandı. Ancak motosikletin tehlikeli olduğuna ilişkin algıyı değiştirmeden ve pazarı büyütmeden bu sektöre yatırım yapmak şu an için çok mümkün gözükmüyor. Eğer pazarı 120 bin gibi düşünürsek 2020’de yüzde 50 olan 60 bin seviyesini yakaladığımız takdirde yatırım olur” dedi.

        Honda Türkiye Motosiklet ve Otomobil Planlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer

        MOTOSİKLETİN SUV’U: X-ADV

        Honda’nın SUV modeli olarak lanse ettiği yeni motosikleti X-ADV yepyeni bir segment açıyor. Bir scooter görünümünde tasarlanmış olan araç, hem şehir içinde, hem uzun yolculuklarda hem de arazide kullanılabilmesiyle fark yaratıyor. 55 beygir (40.3 kW) gücü 6 bin 250 devir/ dakika, 68 Nm’lik maksimum torku ise 4740 devir/ dakikadan itibaren veren motosiklet, 100 km’de 3.5 litreye kadar düşebilen tüketimiyle de güvenli, pratik ve ekonomik olma iddiasını güçlendiriyor.

        Türkiye’de 52 bin TL’den satışa sunulan yeni 750 cc’lik motosiklet yine Honda’nın geliştirdiği ve diğer büyük motosikletlerinde de kullandığı çift kavramalı bir otomatik şanzımana sahip. Scooter pazarında rekabet edecek olmasına rağmen, varyatör yerine zincir tahrikli olması da fark yaratıyor.

        ‘MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİL AKILLI VE PRATİK BİR ARAÇTIR

        Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura “Biliyorum ki motosiklet kullanıcılarına karşı bazı önyargılar söz konusu. Motosiklet kullanmaya başlayacak kişilerin zihninden en büyük engel tehlikeli olarak algılanması. Oysa motosiklet tehlikeli bir ulaşım aracı değil tam tersi akıllı bir ulaşım aracı seçimidir. Bu önyargıları mutlaka değiştireceğiz” dedi. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok ise bugüne kadar yüzde 25’ini kadınların oluşturduğu 17 bin kişiye motosiklet eğitimi verdiklerini belirterek, önyargının eğitimle kırılacağını söyledi.

        Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok (solda) ve Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura

        Diğer Yazılar