Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni ‘Smart Fortwo’ ve ‘Smart Forfour’ dünyaya Berlin’den ‘Merhaba’ dedi

        İlk kez 1998 yılında Swatch saat fikrinin yola yansıması olarak pazara çıkan smart otomobiller 200 milyonluk bir yatırımla yenilendi. Yenilenen Fortwo ve Forfour modelleri yeni motorlarıyla kasım ayından itibaren satışa sunulacak

        Dünya henüz mini otomobil, şehir otomobili, araç paylaşımı ya da kullandığın kadar öde gibi kavramları bilmiyorken, Smart diye bir otomobil doğmuş, doğumuyla birlikte otomobil dünyasına bu yeni kavramları da getirmişti. Smart, aslında erken doğmuş bir bebekti. O yüzden hayata tutunması da epey zaman aldı. Bu miniğin ebeveyni Mercedes-Benz sabırla yavrularının yollara çıkıp başarılı bir oyuncu olmasını beklediler ve beklediklerine değdi. İşte bu Avrupa’nın en genç otomobil markası olarak şehir içi otomobil kullanımının ideal alternatifi olan Smart’ın yeni Fortwo ve merakla beklenen 4-kişilik Forfour modelleri, Smart CEO’su Dr. Annette Winkler ve Daimler AG CEO’su Dr. Dieter Zetsche’nin katılımıyla Berlin’de gerçekleştirilen bir etkinlik ile ilk kez dünyaya tanıtıldı.

        RENKLI VE YARATICI TASARIMLAR

        Başlı başına bir sınıf oluşturan Smart’ın yeni Fortwo ve Forfour modelleri, genç ve modern tasarımları ile hareketlilik, çevreye uyumları ile sorumluluk kavramlarını birleştiriyor. Renkli, enerjik, sportif ve özgün dış tasarım; eğlenceli, kullanışlı, kaliteli ve etkileyici görünüm sunan iç tasarım Smart severleri ve yaşam tarzı ve işlevselliği bir arada arayan bireyleri etkilemeye hazırlanıyor.

        ‘GERÇEK HAYAT GÜVENLIĞI’ FELSEFESI

        Mercedes-Benz güvenlik standartlarını tam anlamıyla karşılayan yeni smart fortwo ve smart forfour; markanın “gerçek hayat güvenliği” felsefesini opsiyonel ve standart olarak sunduğu güvenlik donanımları ile sürdürüyor. Araçlarda standart olarak sunulan ve yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar asistanı (crosswind assist), ESP, opsiyonel olarak sunulan ve sürücüyü sesli olarak uyarabilen çarpışma önleme asistanı ve şerit takip yardımcısı bunlardan sadece bir kaçını oluşturuyor. Modellerde passion, prime ve proxy olmak üzere 3 farklı konsept seçeneği sunuluyor. Modeller yeni geliştirilen 71 beygir gücünde 3 silindirli, 999cc ve 898 cc hacminde 90 beygir gücünde iki motor seçeneğine sahip.

        İhtiyacı kadar kullananların

        Otomobili sadece ‘ihtiyacı olduğu kadar’ kullanmayı tercih eden Avrupa pazarında, Smart, başarılı seçeneklerden biri olmayı başardı.

        Diğer Yazılar