Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Efsane İngiliz otomobil markası Jaguar, Türkiye’de, artık premium segmentin en iyi oyuncularından biri olan, BMW, Land Rover ve MINI’nin temsilcisi Borusan Otomotiv tarafından satılacak. Markanın en iddialı modeli XE 2015’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak

        Borusan’ın satış ağında büyük satış hedefleri koyan markanın bu hedefini gerçekleştirmesi için şartlar da, hiç olmadığı kadar uygun görünüyor. Geçen hafta İngiltere’de Türk otomotiv basınını ağırlayan marka bu yıl sonuna kadar 75 adet görünen satışlarını yıldan itibaren önce 750 adete, sonra da 4 haneli rakamlara çıkarmayı planlıyor.

        Jaguar ve yeni Distribütörü Borusan Otomotiv, Türkiye pazarı için koydukları hedeflerine ulaşırken, gelecek yılın haziran ayından itibaren satışa sunulacak olan yeni XE’nin de payı büyük olacak. Geçtiğimiz günlerde Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen yeni XE, Jaguar’ın BMW 3 Serisi, Mercedes C Sınıfı ve Audi A4’e bire bir rakip olarak geliştirdiği yepyeni bir otomobil. Türkiye’de ağırlıklı olarak 180 beygir gücünde 2,0 litre dizel ve 8 ileri otomatik şanzımanlı versiyonu satılacak. Ancak XE’nin bunun dışında yine 8 ileri otomatik şanzımanlı, 2,0 litre dizel motorlu fakat 163 beygir gücünde bir versiyonu daha var. 163 beygirlik versiyonun fabrika verisi yakıt tüketimi 100 km’de 3,8, 180 beygirlik olanınki ise 4,2 litre olarak açıklanıyor. Her iki rakam da Türkiye’deki satış fiyatları 65-70 bin Euro’dan başlaması beklenen bu araçları, premium müşterileri için ciddi birer seçenek haline getiriyor.

        BENZİNLİLERİN DE ŞANSI VAR

        Her ne kadar Türkiye premium araçlarda bile bir dizel ülkesi olduysa da, Jaguar’ın 200 ve 240 beygir güç üreten 2,0 litrelik benzinli versiyonları da pazarda şans bulacak gibi görünüyor. Çünkü 8 ileri otomatik şanzımanlı bu araçların fabrika verisi yakıt tüketimleri 100 km’de 7,5 litre gibi makul seviyelerde kalabiliyor.

        ALÜMİNYUM ALAŞIMLA HAFİFLEDİ

        Jaguar’ı diğer premium araçlardan ayıran en önemli farkı sadece iç mekânın ‘İngiliz’ havası değil, aynı zamanda çok özel bir elbiseye yani kasaya sahip olması. Jaguar tüm otomobil üreticileri içinde en fazla alüminyum yapı kullanan marka. Araçları bazı parçalarda yarı yarıya hafifleten bu malzeme dayanıklılıkta da, EURONCAP çarpışma testinden 5 yıldız alabilecek seviyede. XE’nin diğer çarpıcı özelliği ise ağırlıkla geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan alüminyum alaşım RC5754’ü kullanan ilk otomobil olması. Jaguar, 2020’de bu malzemenin kullanımını yüzde 75’e çıkarmayı hedefliyor.

        ALTIN DİREKSİYONLU SPORCU

        Jaguar’ın yeni sporcusu F-Type 2013’te ‘Altın Direksiyon’ ödülü aldı. 8 ileri vitesi, 3.0 litre V6 turbo motoruyla 340 beygir gücünde ve 450 Nm tork’a sahip otomobilin maksimum hızı ise 258 km/s.

        'JAGUAR DİĞER MARKALARIMIZLA ÇAKIŞMIYOR'

        Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, Jaguar’ın Türkiye’de imajı yüksek sadece satışları az bir marka olduğunu belirterek, “Biz satış konusunda mevcut ağımızla hemen gaza basacağız. Satmamız için hiçbir neden yok. Hem modeller, hem motorları Türkiye’de lüks pazara çok uygun. Ayrıca diğer markalarımızla da çakışmıyor. Türkiye çapında Jaguar artık 20’nin üzerinde noktada servis hizmeti görecek. Satışlar ise mevcut Land Rover bayilerimizde yapılacak” dedi.

        Diğer Yazılar