Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Euro 2016’nın ilk maçında Rakitic ve Modric gibi sorumluluk sahibi, kaliteli oyunculardan kurulu Hırvatlar önünde bu kadar kötü ve coşkusuz oynarsan kaybetmek normaldir. Yani tartışmasız bir yenilgi aldık.

        Normal olarak aylardır herkesin iple çektiği ve ülkenin büyük bir heyecanla beklediği bir maçta futbolcuların da aynı duygularla mücadele edeceğini düşünmek en doğal hakkımızdı. Ama öyle olmadı. Koca bir hayal kırıklığı yaşadık. Daha doğrusu oynanan futbol, bizi aldığımız yenilgiden çok daha fazla sarstı. Çok fazla uzatmak istemiyorum. Çünkü uzattıkça insanın asabı bozuluyor.

        Hakan Balta ve Mehmet Topal’a hiç sesim çıkmaz aksine saygı duyuyorum. Aslanlar gibi ayakta kalmaya çalıştılar. Peki, ya diğerleri? Düşünsenize orta sahamızda Arda, Hakan Çalhanoğlu, Selçuk ve Oğuzhan gibi standart üstü yaratıcı oyuncularımız var. Ve ne yazıktır ki bu oyuncularımız, tek gol pozisyonu bile yaratamadılar. Futbolcunun kötü gününü anlarım ama bu kadarı biraz fazla oldu. Çok detaya girmeden gelecekte asla hatırlamak istemeyeceğimiz bu maçın kötü kahramanlarının feci durumlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

        VOLKAN BABACAN: O golü yememeliydi. Bir kalecinin en temel kurallarını çiğnedi. Bana hiç güven vermedi.

        GÖKHAN GÖNÜL: Maç boyunca bir ortası vardı. Onun dışında hiç görmedim.

        CANER ERKİN: Eğer Caner, İnter’de böyle oynayacaksa acilen geri gönderirler. Ne hücumda vardı ne savunmada.

        SELÇUK İNAN: İlk yarı biraz gözüktü sonra yok oldu.

        OZAN TUFAN: Yanındaki ağabeyleri çok kötü olunca toz şeker gibi dağıldı. Ağırlığı kaldıramadı.

        HAKAN ÇALHANOĞLU: Çok kötüydü. Ne yaptığı asla belli olmadı.

        OĞUZHAN ÖZYAKUP: Ondan milli takım futbolcusu olmaz. Bence son şansını kullandı. Artık kulübeden zor kurtulur. Büyük bir hayal kırıklığıydı. Belli ki Atiba’sız oynayamayacak.

        ARDA TURAN: Acaba dünkü Arda’ya kendisi ne der çok merak ediyorum. Tamam, kötü bir yıl geçirdi. Ama burası onun için bir fırsattı. Lider oyuncu böyle olmamalı. Hocası onu fazla bile oynattı. Acil toparlanmalı. Yoksa ihale ona kalır.

        CENK TOSUN: Ne yazık ki bu arenalarda gerçekler çok çabuk ortaya çıkıyor. Yetersizliğin zirvesine çıktı. Ama elde avuçta olmadığına göre yapacak bir şey yok. En azından biraz toparlamalı. Giydiği formanın kıymetini bilmeli

        BURAK YILMAZ: Çin’de nasıl bir futbol oynanıyor çok merak ettim. Bu adama ne olmuş? Bu kadar şuursuzca nasıl oynanır? Bu genç adam kesinlikle Burak değil.

        VOLKAN ŞEN: İstediğini yapamayınca dengeleri bozuluyor. Ne yaptığını bilmiyor. 6 ay ceza yedi, hala akıllanmadı!

        EMRE MOR: Çok sıkıntılı bir maçta oynadı. Zaman zaman ezildi. Ama ileride çok işimize yarayacak.

        FATİH TERİM: Eğer bir takımda sahneye bu kadar çok berbat oyuncu çıkıyorsa elbette sadece futbolcular suçlu olmuyor. Onları hazırlayan daha doğrusu hazırlayamayan Fatih Terim’i de dünkü görüntüden kimse soyutlayamaz.

        Şimdi bu halde bir oyuncu topluluğunun başarılı olma şansı var mı? En azından daha fazla gol yemediğimiz için üst direklere şükredelim. Tek farklı yenilgi en azından üçüncülük için bizi potada tutar. Sadece Çekler’i bile yensek çıkma şansımız olabilir. Ama tabii ki böyle değil. Bu halde Cebelitarık önünde bile patlarız!

        Diğer Yazılar