Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kesin olan bir şey var.

        Bu kulübün aurası yok olmuş.

        Camianın tüm heyecanı, enerjisi sanki bir güç tarafından çekilmiş. İstediği hiçbir şey yolunda gitmiyor.

        Tabii ki bunların birçok nedeni var. Yazmaya ne sayfa yeter ne de gazete. Ben sadece çok kısa özetlemek istiyorum. O da huzur eksikliği. Herkesin üstüne elbise gibi yapışan huzursuzluk ve kavgadan bıkma hissi. Eğer böyle bir hissin içine girdiysen nefes bile alamazsın. Asıl acı olanda tüm Fenerbahçe taraftarı bu durumun kolay kolay düzelmeyeceğini çok iyi biliyor.

        Kadıköy’den çıkmak gerçekten çok zor. Bugüne kadar da üç puan alabilenler mucize maçlar çıkarıp Fenerbahçe’yi öyle yenme başarısını göstermişlerdi. Bu da iki yılda ya da üç yılda bir gerçekleşen olaydı.

        Şimdi bunun tek bir nedeni vardı. Tribündeki seyirci. Fenerbahçe ilk kez bu kadar az bir seyirci önünde oynamıyor. Daha önce de oynadı. Ama o seyirci bile hırsı ile takımının en itici gücü oluyordu. Fenerbahçe’de herkesi küstürebilirsin ama seyirciyi asla.

        Baskı da olmayınca rakip müthiş bir rahatlık içine giriyor. Şimdiden söyleyeyim. Böyle giderse Kadıköy artık en rahat puan alınan deplasmanlardan birisi olacak.

        Ben çözüm bulunacağını sanmıyorum. Bu sorun çözülmez. Bu hisleri artık düzeltemezsiniz. Sadece benim tanıdığım birçok kişi ya ellerinde kombine kartları olmasına rağmen maça gitmiyor ya da yıllardır kombine almalarına rağmen bu yıl evlerinden televizyon izlemeyi tercih ediyorlar. Fenerbahçe Kulübü yönetimi ve başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yönetim bu kulübün bir spor kulübü olduğunu unuttular. Büyük sıkıntı çektiler bunu anlıyorum. Ancak bir spor kulübü bu şekilde yönetilemez. Seyircinin bu denli küsmesinin tek nedeni yönetim.

        Futbolda son yıllarda doğru olan tek bir hamle dahi yapmadılar. Aksine her yıl cepten yediler. Sürekli hatalı kararlar verdiler. Hep hataları başkalarında aradılar. Bir kere bile suçlu olmadılar. Ya da umurlarında olmadı.

        Ve bugüne gelindiğinde artık kovacak bir hoca da kalmadı. Kovacak bir futbolcu da kalmadı. Artık kavga ede ede ortada tribün seyircisi de kalmadı.

        Geçen yıl Fenerbahçe savunması ligin en iyi savunmasıydı. Takımın eksikleri bambaşka yerlerdeydi. Transfer döneminde ise Fenerbahçe yönetimi o dörtlünün üçünü gönderdi. Ben gönderdi diyorum çünkü isteselerdi Caner, Alves ve Gökhan bu kulüpte kalırlardı. Zaten darmadağınık olan bir takımın tek toparlayıcısı savunma da dağılınca her şey toz şekere döndü.

        Ben Emenike’nin tek forvet oynamasını bir türlü anlayamadım. Zaten adam bir garip. Sanki soyunma odasında dayak yiye yiye sahaya çıkıyor. O kadar isteksiz. Roman’ın orta alanda oynamasını hiç çözemedim. İki forvetin kulübede oturması enteresan ötesi. Sistem filan hak getire. Forvet arkası oyuncu eksikliği ihtiyacı bağırıyor artık. İki senedir bu kulübü Ribas’a mahkum ettiler. O’nu gönderdiler onun yerine adam almadılar. Yazdıkça yeni bir hata çıkıyor.

        10 kişi kalıncaya kadar takımda kavgacı ruh ve iştah kesinlikle yoktu. Kjaer çıkınca kendilerine geldiler. Kötü oynadılar ama en azından son dakikaya kadar mücadele ettiler. Dünkü maçın Fenerbahçe açısından tek pozitif yanı buydu. Kayserispor ise bu ligde asla ve asla küçümsenecek bir takım olmadığının kanıtıydı.

        Hakemi hiç beğenmedim. Kırmızı kartı filan geçiyorum. Stoch’a kart öncesi yapılan faulüde. Tek şey kafama takıldı. Volkan Şen’e bir maçta vurulacak tekme sayısının sınırı Serkan Çınar’a göre nedir? Sonsuz mu?

        OZAN TUFAN

        Yine de zaman zaman hata yaptı. Ama takımın en iyisiydi. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra gençliğinin verdiği tüm enerjiyi ortaya koydu. Sahanın her yerinde o vardı. Ozan’ın gerçekten de böyle bir maça ihtiyacı vardı.

        VOLKAN DEMİREL

        Maşallah kalesine gelen her top gol oluyor. Arkadaş bir tanesini de kurtar. Hadi ilk iki golü anladım. Yüzde yüz savunma hatası. Ama üçüncü gol. Ne takımına ne de tribünlere güven verilyorsun.

        Diğer Yazılar