Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de en zor şey Fenerbahçe ile derbi maçı oynamaktır. Tarihte örneği çok. En kötü zamanlarında derbide dik durmayı başarmış ve yine sahadan boynu dik bir şekilde sahadan ayrılma başarısı göstermiştir.

        “Farklı yenilir” söylemleri ile oynadıkları tüm maçlarda şaşırtıcı bir şekilde egemen bir oyunla rakibine yaşamadığı kadar zor dakikalar yaşatmıştır.

        Eğer Fenerbahçe ile derbi oynuyorsan soğukkanlı olacaksın. Sinirlerine hakim olacaksın. Telaş yapmayacaksın. Rakibinle didişmeyeceksin, sinir harbine girmeyeceksin. Tek yolun var; sakin sakin oynayacaksın. O sakinlik ise Fenerbahçe’ye asla yaramaz.

        Dün Beşiktaş ne yaptı? Yukarıda saydığım yapılmaması gereken her şeyi yaptı. Oyunun hiçbir dakikasında sakin olamadılar. Fenerbahçe’nin bütün istediklerini yaptılar. Fenerbahçe ile seyircinle topyekun böyle kavga edersen Sarı-Lacivertliler maçı alır gider, ne olduğunu bile anlayamazsın.

        Derbiyi yaşamak ve sahada her şeye rağmen kalabilmek Fenerbahçe’nin DNA’sında var. Zaten yıllardır bu tip maçları rahat bir şekilde geçerken hep derelerde boğuldular. Onların sorunu da orada... Fenerbahçe olağanüstü bir takım savunması yaptı. Savunma dörtlüsü ve önlerindeki Mehmet ile Josef bir final performansı çıkardı. Van Persie ve Sow hayatlarında hiç gelmedikleri kadar savunmaya yardıma geldiler. Böyle bir savunma anlayışı içinde Talisca, Quaresma, Oğuzhan ve Babel gibi yaratıcı oyuncular etkisizliğin dayanılmaz sıkıntısını yaşadılar. Beşiktaş bu kadar çok yaratıcı oyuncuya sahipken Fenerbahçe sadece Lens ile işi götürdü. Özellikle ikinci yarıda Lens o kadar etkiliydi ki maç onun sayesinde daha farklı skorlara taşınabilirdi.

        Beşiktaş hiçbir şekilde maça iyi hazırlanamamış. Rakibinin gücünü asla analiz edememiş. Aklı Fenerbahçe’nin Kayseri’de aldığı farklı yenilgide kalmış. Şenol Hoca sahadaki futbolculardan daha beter haldeydi. Kjaer ile olan görüntüsü hiç yakışmadı. Allah’tan o hamleyi sahanın en efendi futbolcusuna yaptı. Yoksa o adrenalinle korkunç görüntüler ortaya çıkabilirdi. Kontrolünü yitirmiş, takımını toparlamaktan uzak bir Şenol Hoca’yı yıllardır ilk kez gördüm ve gerçekten çok üzüldüm. Beşiktaş bu sezon üst düzey sadece Napoli maçını kazanmış. Ve onun dışında hiçbir maçı kazanamamış. Şenol Hoca asıl bunun nedenleriniz araştırmalı ve kafayı buna yormalı.

        JOSEF DE SOUZA

        F.Bahçe’de bana göre buraya yazılacak çok adam var. Ama Brezilyalı, tam bir oyun bozucuydu. Beşiktaş’ın tüm dengesini darmadağın etti, çileden çıkaracak şekilde rahatsız etti. Savunma anlayışı en üst düzeydeydi.

        OĞUZHAN ÖZYAKUP

        Bu arkadaşı kim kaptan yaptıysa asıl ona ceza vermek gerekir! Sen kabadayı mısın, yoksa koskoca Beşiktaş takımının kaptanı mısın! Dün bu kadar gerginliğin ve elenmenin baş sorumlusu kesinlikle sensin. Ve üstelik sıfır oynadın. O bandı takarken birisinin de sana Beşiktaş’ı anlatması gerekir.

        Diğer Yazılar