Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray’ın dünkü görüntüsünden birçok kişi hoşnut kalmayabilir. Ama o ayrı bir şey. Burada önemli olan Bursa gibi sıkıntılı deplasmandan alınan üç puan. Maçın kahramanı yine Muslera. Burak’ın golünden sonra öyle iki pozisyon çıkardı ki bu adamın daha sezonun birinci haftasında aldığı her kuruş şimdiden helal oldu. Toplar öyle üstüne filan gelmedi. Biri çok sert bir şut, bir diğeri ise tam köşeye giden bir plase. Farkını ortaya koydu. Zaten böyle bir kalecin varsa, biraz da kaliteli oyuncular eklenince kazanmak çok fazla zor olmadı.

        Burak golün her çeşidini attı. Hala dudak bükenler var. Bu adam daha ne yapacak?

        Maçın bir diğer kahramanı ise Burak. Kendi taraftarının dahi kızdığı bir oyuncu. Niye kızarlar pek anlamış değilim. Adam üç yılda 100 gol attı. Ortada hiçbir şey yokken yarattı ve attı. Adam her çeşit golü attı. Hala dudak bükenler var.

        Hemen sıkıntılara gelelim. Hoca galiba tek forvette takıntılı. Ama Prandelli çift forveti denemeli. Böyle oynarsa Burak her maçta büyük ızdırap çeker. Bruma’ya özel hoca gerek. Önce bir diyetisyen. Yedirecek içirecek kuvvetlendirecek. Sonra da teknik destek. Kumaş var. Ama kesin işlenmesi gerekir. O kumaş verdiği asistte gözüküyor. Ama o anın dışında hiç yok. Olcan kulübede oturacak adam değil, Yekta’yı Modric gibi kullanmak olanaksız. Sneijder hala Rio’da. Veysel ne top kontrolünü biliyor ne de yer tutmasını. Selçuk haberiniz olsun çok ciddi bir problem. Bir buçuk yıldır bu problem sürüyor. Saydıkça problemler çoğalıyor. Galatasaray ne zaman tam hazır olur tahmin etmek olanaksız. Bir kez daha söylüyorum. Transfer şart.

        Ancak Prandelli buna çok güvenmemeli. Bu kadar temposuz, donuk bir oyunla her zaman işler yolunda gitmez. Muslera’nın da tersten kalktığı günler olacak. İtalyan hoca deplasmanda böyle oynayacak bu belli. Bir de İstanbul’da ki maçları beklemek lazım.

        GİZLİ KAHRAMAN

        Bana göre Chedjou. İkinci yarıda da Melo. Ama Chedjou çok kritik toplar kesti. Semih ile daha uyum içinde gözüktü. Ben bu oyuncuyu çok tutmam. Avrupa’da elinizi sallasanız bu tarz oyunculara çarparsınız. Ama Bursa önünde iyi oynadı, hakkını vermek gerekir. Hep böyle devam ederse yanılan ben olurum.

        BİR TAVSİYE

        Olcan Adın golden sonra klasik bir Olcan Adın portresi çizdi. Aynı Trabzon’daki gibi mutsuz bir görüntü. Bu ifadeden vazgeç Olcan. Negatif olma, pozitif ol. Unutma burası artık son futbol durağın. Ve hayatının en büyük şansı.

        Diğer Yazılar