Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maç belki de sezon boyu kazanılan en önemli maçlardan birisi olarak gösterilecek.

        Galatasaray’ın kendi sahasında rakibe verdiği sekiz net gol pozisyonuna rağmen bu maçtan galip ayrılması özellikle Utaka’nın ve Sivaspor’un müthiş beceriksizliğinden kaynaklandı.

        Maçı büyük bir korku içinde bitiren Galatasaray, hem çok sevinmeli hem de sorunlarını artık çözmesinin şart olduğunu bilmeli.

        Maça 3-5-2 gibi bir sistemle başlayan Galatasaray, bir daha bu sistemle oynamamalı. Saha içinde bile futbolcuların dörtlü savunma için kulübeye çığlıklar içinde istek göndermesi herhalde Prandelli’nin dikkatini çekmiştir. Bu sistem bu takım için bir zihni sinir buluşu.

        Üçlü savunma yetenekli ve savunma yönleri yüksek oyunculardan oluşmasına rağmen Galatasaray’ın kalesinde gördüğü pozisyon sayısı şaşkınlık verici bir rakama ulaştı. Şunu sanırım söylemek şart. Veysel ve Tarık ile bir takımın 3-5-2 oynaması bir çeşit intihar. Muhtemelen bu iki oyuncu bu sistemi oynamasını dahi bilmiyorlar. Veysel bir tık daha iyiydi ama Tarık’ın şaşkınlığı oynadığı futbola da etki yaptı. O yüzden Prandelli’nin hiç gidip gelemeyen, sürekliliği bulunmayan, boş alan bırakan isabetli orta yapamayan kanattaki iki oyuncu yüzünden bu sistemden kesin olarak vazgeçeceğini düşünüyorum. Londra’ya bu sistemle gideceğini aklımın köşesine bile getirmiyorum.

        Prandelli umarım soyunma odasında üst düzey mücadele eden tüm futbolcularını tek tek kutlamıştır. Yoksa kabak patlamak üzere orada duruyordu.

        Galatasaray’ın sadece isteğini ve teknik olarak aksamasına rağmen sahaya her şeyini koymasını beğendim. Ama temposuzluğunu, ritimsizliğini, dağınıklığını ve paniğini hiç beğenmedim. Ve yüksek kalite Semih’i herkesten ayrı tutuyorum.

        SEYİRCİNİN DURUMU

        Dün seyirci azdı ama sorun yaratmadı. Belki de Selçuk’a, Burak’a ve Veysel’e bağıranlar maça gelmedi. Seyircinin makbulü dün yağmur altında maçı izledi. Ben olsam bir daha o bağıranları arama hiç sokmam, dünkü sürekli destek veren görüntüyü hep korumaya çalışırım.

        CARLOS YETIŞIYOR

        Türkiye’de iyi bir teknik direktör yetişiyor. Dün Telekom’da bir teknik direktör olarak her şeyi yaptı. Türkiye’den dünya piyasasına usul usul bir hoca geliyor. Sivas’ta tek sorunu futbolcu kalitesi. Tabi o kalite de yüksek paralarla sağlanır. Mütevazı Sivas’ın bütçesi ile ancak bu kadar.

        Diğer Yazılar