Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor takımı halen oturmadığından verimli olmakta zorlanıyor... Ligde galip geldikleri Mersin maçından sınırlı sayıdaki yabancı futbolcusuyla mücadele eden Trabzonspor, Avrupa maçlarında 8 yabancısıyla sahaya çıktığında çok acemi oluyor, hovardaca pozisyonlar harcıyor. Bunu Lokeren maçında bir kez daha gördük. Kesinlikle birbirleriyle uyum sorunu yaşıyorlar. Baktığınızda 8 yabancısı da birbirinden yetenekli ama dediğimiz gibi bir arada oynamadıklarından sürekli panik haldeler.

        Bu acemi haliyle Trabzonspor gruptan çıkarsa ki çıkabilir, üst turlar neden olmasın ki.

        Örnek verecek olursak; Varis, Yatabare ve Cardozo üçlüsü yabancı sınırına takıldıklarından ligde bir arada oynayamıyorlar. Geriye Avrupa maçları kalıyor ve ancak burada beraber oynama fırsatını bulabiliyorlar ama işte sorun da bu nokta başlıyor. Girmeye çalıştıkları pozisyonlar sırasında akıl almaz hatalar yapıyorlar. Bu sorun nasıl mı çözülür? Bahsettiğimiz gibi daha çok bir arada oynamalılar, sadece idman maçları işe yaramaz. Resmi maçlarda olacaksa olacak bu işler, yoksa Trabzonspor kilidi açmakta büyük sıkıntı yaşayabilir. Bu maçta şansları yaver gitti ve sadece kazandılar diyelim. Özet budur...

        Gelelim maça; bahsettiğimiz sebeplerden ötürü, Lokeren Trabzonspor’a oranla daha bir takım hüviyetindeydi. Yaptıkları verkaçlar, organize ataklarıyla ilk yarıda Bordo-Mavili kaleyi en az 2-3 kez yokladılar ama başarılı olamadılar. Trabzonspor’a gelince orta sahada hiç becerikli değildiler. Topu ileriye taşıyacak oyuncularının da gününde olmayışından kaynaklı eksikleri vardı. Sadece Constant futbol oynama arzulusuyla doluydu, o kadar. Zaten o da iğne deliğinden attığı ikinci golle bunu ispatlamış oldu. İlk yarıya ek yapabileceğimiz pozisyon İsrailli hakemin Trabzonspor lehine görmek istemediği penaltı pozisyonuydu. 42’de Yatabare’nin şutunu rakibin kesmesine seyirci kalması hayret vericiydi. Aklımıza Legia Varşova maçında Trabzonspor’a verilmeyen iki net penaltı pozisyonu geldi ve herkes gibi bizde yine hayıflandık. Neyseki ikinci yarıda taktik yerine ‘Kişisel becerilerinizi sergileyin’ talimatı verilmişti. Yine ölü bir toptan ilk golü buldu Trabzonspor... Mehmet Ekici’nin kornerine harika yükselen Yatabare nefis bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdiğinde tribünler tam coştu.

        KAZANMALIYDI, KAZANDI

        Trabzonspor’un mutlak kazanması gereken bir 90 dakikaydı Lokeren maçı. Çünkü, grup lideri Legia Varşova 9 puana ulaşmıştı. Dolayısıyla Trabzonspor’un rakibi de Lokeren’di. Bu galibiyetle avantajlı duruma geçiş yapan Bordo-Mavililer, ikincilik koltuğunu da böylece sağlama almış oldu.

        CARDOZO ÇOK ÇALIŞMALI

        Trabzonspor’un golcüsü kesinlikle Cardozo ama Yatabare neredeyse oynadığı her maçta gol atar hale geldi. Yani rekabet kızıştı bu bölgede. Cardozo’nun bu durumda daha fazla çalışması gerekecek.

        Diğer Yazılar