Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vahid Halilhodzic’in Lokeren maçı öncesindeki basın toplantısında telefonunu gösterip “Bugün iki tane teklif aldım” demişti ya çok merak ediyorum; Antep maçı öncesi de teklif mi aldı da ‘bırakın gideyim’ dercesine bir kadro ile sahaya çıktı. Hatırlayın, Karabük maçında da aynı şeyi yapmıştı Vahid Hoca... Alakasız isimleri oynatıp maçı farklı kaybetmişti. Boşnak hocanın bence vermek istediği asıl mesaj çok açık. Resmen “Ben giderim” diyor. 4-4 biten maça rağmen... Lokeren maçının 11’inde Vahid Hoca’nın Antep karşısında tam 4 tane değişiklik yaptığını gördük. Serdar Gürler, Sefa Yılmaz, Soner Aydoğdu, Mustafa Yumlu, oyuna sonradan giren Özer Hurmacı’yla bu sayı 5 oluyor. Yazık... Vahid Hoca bir takımının kaderiyle nasıl bu kadar basit bir şekilde oynayabiliyor anlamış değilim. Aslına bakarsınız taraftarın da mesajı açıktı. Oyuncu değiştirdiğinde “Vahid Hoca istifa” dediler. “Zaten ben de bunu istiyordum” diyorsa tamam ama “Gitmem” diyorsa oturacak ve sabahlara kadar “Ben nerede yanlış yapıyorum” diyecek, sonrada kendini sorgulayacak. Yoksa bu iş böyle git-mez!

        Yusuf Erdoğan varken Serdar Gürler’in 11’de ne işi var? İshak Doğan ve Musa Nizam gibi iki sol bekiniz varken de Zeki Yavru neden orada oynar? Madem Özer’i oyuna sonradan soktun ve hazırdı, o zaman neden 11’e onla başlamadın? Rotasyonun da bir adabı vardır düşüncesindeyim. Neyse gelelim maça; böyle bir kadroyu karşısında gören Okan Buruk Trabzonspor’un üzerine oynadı. Muhammet Demir’in attığı ilk golde forvet Yatabare oradaydı, arkasında da Medjani vardı. Sonrasında tabi ki golü yersiniz. Yedikleri ikinci gol ise tam bir komedi... Zeki Yavru’nun kaptırdığı top, Erdem Şen’in golüyle süslendi. Antep’in ilk yarıda bir de direkten dönen topu vardı, onu da unutmadık. Belkalem’in duran toptan attığı golden sonra “Trabzonspor tam oyuna tutundu” dedik ama Muhammet Demir’in 3. golü Trabzonspor’un gardını düşürdü gibi oldu. Sonra bakın neler yaşandı? Constant sol bek, Zeki Yavru sağ bek, Bosingwa çıkan Medjani’nin yerine ön libero... Yani tam bir çorbaya dönen oyun sistemi... Yine de 63’te Yatabare’nin golü geldi ama santra yapıldıktan hemen sonra 64’te de Chibuike skoru 4-2’ye taşıdı. Üç dakika sonra da Sefa Yılmaz’la 4-3. Ardından da Cardozo’yla 4-4. Fazla lafa bence gerek yok.

        İZLEMEYE DOYAMADIM

        Maçta keyif aldığımız tek şey vardı o da atılan 8 gol. Gerisi inanın teferruattı. Trabzon’da yıllardır böylesine gollü maç izlemediğimizden garipsediğimizi de söylemeliyiz.

        EKİCİ NEDEN YOK?

        Son haftaların flaş ismini Mehmet Ekici’yi Antep maç kadrosunda göremeyince çok şaşırdık. Nedeni? Yorulmuş, dinlendirilmesi gerekiyormuş. “Nasıl yani?” dedik. Sakatlığı varsa kabul ama dinlendirilme işi bence mazeret gibi duruyor...

        Diğer Yazılar