Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı Akyazı Spor Kompleksi’nin adı Şenol Güneş olacak. Buna neden insanlar itiraz eder, anlam vermiş değilim. ‘Şenol Güneş’ demek, ‘Trabzon’ demek olduğuna göre sorun çıkartmayın derim ben, hocayı da kırarsınız. Yapmayın...

        Trabzonspor’un Akyazı Stadyumu’na geçtiğinde daha farklı bir kimliğe bürüneceği kesin... O stat önümüzdeki yıllarda Trabzonspor’un özlediği şampiyonlukların kutlanacağı yer olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Gelelim gerçeklere, 40 bin kişilik o güzelim stadyum boş bırakılmamalıdır. Trabzon’daki kurum ve kuruluşlara da bu konuda büyük görevler düşmektedir. Akyazı her maçta doldurulmalıdır ve Türkiye’ye örnek bir görüntü verilmelidir. Eğer Trabzonlular ‘Ben takıma küstüm, gitmiyorum’ derse, Akyazı’ya geçmenin de anlamı kalmaz, Avni Aker’de kalın olsun bitsin!

        Gelelim maça... Başakşehir’den başlayalım. Abdullah Avcı hoca hakikaten mükemmel bir takım yaratmış ve sistemini de zaten çoktan oturtmuş. Her oyuncusu ne yapacağını çok iyi biliyor, ezberlemişler. Trabzonspor’un gerçeklerini unutmuyoruz tabii ki, krizdeler halen. Son iki lig maçını kazandılar ve nihayet doğru yola girdiler. Oyun anlayışlarında da gözle görülür bir düzelme var ama oyuncu kalitesi zayıf olduğundan emekliyorlar. Başakşehir’e karşı ilk yarıda pozisyon bulamadılar belki ama akıllı oynadıklarını söyleyebiliriz. Onur Kıvrak’ın birkaç net pozisyonda harika işlere imza attığını da ayrıca söylememiz gerekiyor.

        Neyse ikinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor, Onazi’nin pasıyla Okay’ı topla buluşturdu, atamadı. Sonrasında 63’te Emre’nin harika pasında topun gelişine şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren Visca’nın golü jeneriklikti, kutlamak gerekiyor. Castillo girdikten sonra Trabzonspor daha diri bir hal aldı. Fakat, Castillo’nun tek eksiği takım oyunundan uzak kalması. Bireysel yetenekleriyle bir şeyler yapmak istiyor ama yetmiyor. Yanal’ın Castillo üzerinde çok çalıştığını biliyorum. Bu çocuk, ‘adam olacak çocuk’ ama zaman lazım.

        Trabzonspor’u zenginleştirmeye çalıştığını biliyoruz Ersun Hoca’nın... Örneğin; Yusuf Yazıcı ve 17 yaşındaki Abdülkadir’i kupadaki Konya maçında oynatmıştı. Abdülkadir’in süper yetenekli bir futbolcu olduğunu da herkes görmüştü. O gelişme içindeki Abdülkadir, oyunun sonlarına doğru değil de daha erken alınsaydı skorun farklı olacağını söyleyebilirdim. O genç çocuk, sahada kaldığı 10 dakikalık kısa sürede öyle Mehmet Ekici’ye akıl dolu bir asist yapıyordu ki görmenizi isterdim. Fakat Mehmet topu direğe nişanladı. Sonuç olarak Trabzonspor, lider Başakşehir’e mağlup oldu.

        ONUR'U KUTLARIM

        Onur Kıvrak, Trabzon takımının en üst kimlikteki oyuncusu... Her maçta harika oynuyor. Başakşehir’e karşı da mükemmel kurtarışlar yaptı. Tebrikler... Not: Genç Abdülkadir’e de idmanlarda ders verdiğini de iyi biliyorum.

        EMRE BELÖZOĞLU FARKI

        Emre Belözoğlu ilerlemiş yaşına rağmen, takımının lokomotifi.. Her takıma lazım yeteneklere sahip. Lider Başakşehir’i galibiyetinden dolayı gönülden kutluyorum. Harikasınız ve şampiyonluğun da en büyük adayısınız.

        Diğer Yazılar