Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Ekici’den başlayalım. Bence giderse Trabzonspor için çok büyük kayıp olmaz. Kabul ediyorum, ilk yılında çok iyi oynadı, harika frikik gollerine imza attı, alkışladık. İkinci yılında Erkan Zengin’le kavga ettikten sonra toparlanamadı, kayıptı. Bu sezonun ilk yarısında tek başına aldığı maç yok. Kısacası gidebilir. Yerine oynayan o harika çocuk 20 yaşındaki Yusuf Yazıcı bence Mehmet’ten 10 kat daha iyi olacak. Bursa’ya bir gol attı, Uğur ağabeyine de harika asist yaptı. Fakat, Muharrem Usta yönetimi Mehmet’ten mutlaka para kazanmalı. İkinci bir Selçuk İnan vakası yaratılmamalıdır...

        Yeni transferleriyle dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor’un, Bursaspor maçında nasıl bir skor alacağı ve nasıl bir oyun anlayışında olacağı da merak konusuydu. Gördük ki, Trabzonspor ligin ikinci yarısına damga vuracak görüntüsü verdi. Sağ tarafta Pereira, önünde Castillo, solda Mas, önünde Olcay süper uyumluydular. Pereira ve Mas’tan bahsedelim, ikisi de çok çabuk oyuncular, yanlış paslarını görmedim. Olcay’ı anlatmaya gerek yok, baştan aşağıya tecrübe kokuyor. Castillo yeni transfer gibiydi. Birkaç gün önce bonservisi alındığından, artık kendisini tam olarak Trabzonsporlu görmeye başladığını hissettim. Rodallega transfer haberleri de N’Doye’u olumlu yönde etkilemiş, bitmek bilmeyen enerjisine hayran kaldım.

        “Trabzonspor sezon başında yapması gereken transferleri devre arasında yaptı” diyerek devam ediyorum. Bunda kimin hatası vardı, tabii ki yönetimin. Neyse ki zararın neresinden dönülürse kardır hesabı yapıldı da Trabzonspor da normalleşme sürecine girmeye başladı. Artık bundan sonra Ersun Yanal’ın da mazereti yoktur, alacağı her kötü sonuç Yanal Hoca’nın eksi hanesine yazılacaktır, nokta. Maça dönelim; N’Doye’un ilk yarıda kafa şutunu rakip oyuncunun eliyle kesmesine hakem Yaşar Kemal Uğurlu seyirci kaldı, penaltıydı. İşin ilginç tarafı, üç dakika sonra Trabzonspor gol yedi. Hakem o penaltıyı vermiş olsaydı maç belki 3-0 olacak ve Bordo-Mavililer oyunu çoktan koparacaktı. Uğur Demirok’un attığı harika kafa golüne gelince, akıl doluydu. Gol sevinci de Ronaldo’ya benzedi.

        İkinci yarının hemen başında N’Doye’un kırmızı kartla oyun dışı kalması takım dengesini bozar gibi oldu ama devreye Ersun Hoca girdi ve Castillo’nun yerine Medjani’nin dahil edilmesi süper hamleydi. Sonuç olarak 10 kişi kalan Trabzonspor, deplasmanda Bursaspor’u mağlup etti ve ligin ikinci yarısına üç puanla başlayarak büyük moral buldu. Her iki takımın kalecileri Onur ve Harun’u unutmadık, kutlamak gerekiyor. Not: Maçtan sonra takım sevinirken, Olcay’ın bir anda kendini Beşiktaş’ta gibi düşünüp eliyle kartal hareketi yapması gecenin esprisi oldu sanırım.

        Diğer Yazılar