Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maç kazanma alışkanlığı, ilk başta Trabzonspor’da panik havası yaratmıştı! Bu bilinçteki Bursaspor taktik disiplinden hiç ödün vermeyerek oynadı. Defansa çekildiklerinde 5-4-1, ileri çıktıklarından 3-5-2 oynayıp rakibini strese soktu. Rıza Çalımbay işte bu noktada devreye girmeliydi. Örneğin; N’Doye, ilk yarıda kötü oynadı ve takımın el freni oldu. Olcay Şahan, Castillo, Bongonda, Volkan Şen ve hatta Bero’nun kanat oynayabilecek özelliklere sahipken yedek kulübesinde oturtulmalarını aklım almıyor.

        Bir başka örnek vererek devam edelim. 11 gol atan Rodallega neden 11’de başlamıyor? Bunu da anlamıyorum. Her maçta N’Doye ya da Burak Yılmaz oynayacak diye bir kaide mi var? Baktınız ki bu tür maçlarda kilit açılmıyor, Rodallega denemesi yapılabilirdi. Yani hem oyun sistemi, hem de çeşitli oyuncu değişiklikleriyle Bursaspor maçını daha bir zevkli hale getirebilirdi. Trabzonspor’un attığı gole gelince, çalışılmış değildi. Yusuf Yazıcı tamamen kişisel yeteneklerini kullanarak harika bir gole imza attı ve kilit böyle açıldı. Sanırım ne demek istediğim şimdi daha iyi anlaşılmıştır. Bahsettiğim konuyla ilgili değişiklik yapıldığında N’Doye’un yerine Olcay Şahan girdi. Yani zamanında hamleler gerekiyor, geç kalmak yakışmıyor.

        Neyse, golü attıktan sonra Trabzonspor coşkuyu yakaladı. Mas’ın harika şutu direkte patladı. Olcay Şahan ve Abdülkadir’in bindirmeleri Bursaspor’un oyun disiplinden kopmasına neden oldu. Bu yoğun baskı sırasında Trabzonspor’un 1 de penaltısı bana göre verilmedi. Pereria‘nın şutunda Titi eliyle topu kesti, hakemin devam işareti doğru bir karar değildi. İlk yarıda kaleci Harun Tekin’in Burak Yılmaz’ı düşürmesi de penaltıydı. Halis Özkahya kesinlikle formsuzdu.

        Biraz da seyirci coşkusundan bahsedelim, mükemmeldiler. Galatasaray maçında bu stat dolmuştu, bir de şimdi ağzına kadar doldu. Demek ki maç kazandıkça Trabzonspor taraftarı takımını yalnız bırakmama kararı almış. Bunlar güzel gelişmeler. Sonuç olarak Trabzonspor 5’te 5 yaptı ve 15 puan topladı, büyük iş gördü. Fırtına, Karabük maçını da kazanması halinde ikinci yarıda şampiyonluk yarışının içinde olacaktır, görüntü bu yönde.

        HUBOCAN KUSURSUZDU

        Ersun Yanal, Hubocan’ı transfer ettiğinde sol bek oynattı. Rıza Çalımbay stoper oynattı, doğruyu yaptı. Hubocan o gün bu gündür süper oynuyor ve takımı gol yemiyorsa inanın tamamen bu kaynaklıdır.

        TEBRİKLER RIZA HOCA

        Kuşkusuz Rıza Çalımbay’ı tebrik etmemiz gerekiyor. Kupa maçları dahil 7 maç kazandı. Trabzonspor’u yeniden yarışmacı bir takım hale çevirdiği için kendisini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

        Diğer Yazılar