Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali Turan’ın dakika 18’de 17 yaşındaki Abdülkadir Ömür’ün bileğini kırmaya yönelik hareketini kınıyorum. Kaldı ki Abdülkadir, o küçük yaşına rağmen öylesine centilmen hareketler yapıyor ki; ligimizde herkese örnek oluyor. Mete Kalkavan’ın kırmızı kartla oyun dışına gönderdiği Ali Turan’ın sinirli davranışlarını da ekstra kınıyorum ve bir de “Abdülkadir’i dövseydin bari Ali Turan” diyorum!..

        Neyse... Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Konyaspor’a elenince aynı rakibine karşı bu kez ligde kazanıp şampiyonluk yarışında kalmak istiyordu. Rakibi de 10 kişi kalınca her şey aslında istediği gibi oldu. Fakat Konya hiç dağılmadı, aksine müthiş direnç gösterdi. Kalecileri Serkan Kırıntılı süperdi. Burak Yılmaz’ın iki net pozisyonunda doğru yerdeydi ve kalesini de ilk yarıda gole kapattı. Konya’nın da tehlikeli atakları vardı. Onur Kıvrak, Ömer Ali ve Vedat Bora’nın net gollük şutlarını müthiş bir refleksle çeldi. Bu kurtarışları ligimizde yapabilecek kaleci sayısı çok azdır ama son saniyelerde yediği basit gol, affedilir gibi değildi. Çünkü resmen takımını üç puandan etti.

        Şimdi asıl konuya gelelim... Konya 70 dakika 10 kişi oynadı ve hiç sırıtmadı demiştik. 11 kişi oynayan Trabzonpor sanki eksik olan taraftı. N’Doye, Onazi ve Yusuf Yazıcı maçta hiç varlık gösteremediler ve adeta 8 kişiyle mücadele ettiler! Rıza Çalımbay’a gelince, durumu fark etmesi dakikalar sürdü, geciken hamleleri de saç baş yoldurdu. Sonlara doğru maçın yıldızı Abdülkadir penaltı yaptırdı, Burak Yılmaz’a da golü atmak düştü. Aynı Burak bir de Sosa’nın pasını ağlara gönderince Trabzon öne geçmesini bildi. Sonuç olarak Trabzon kazanacağı maçı Onur’un büyük hatasından dolayı bir puan alarak kapatmak zorunda kaldı, gerçekten yazık oldu.

        Son söz Mete Kalkavan’a olsun. Burak Yılmaz’ın net penaltısını vermedi. Konya’nın golü öncesi Hubocana yapılan fauldü. Devamı gol oldu, es geçti. Bana göre kötü bir performans gösterdi.

        Diğer Yazılar