Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu “iletişim çağında” Rostov- Trabzonspor maçının, sebebi her ne olursa olsun, televizyondan yayınlanmamasını kınıyorum. Ama Bordo-Mavililer’in dün akşam oynadığı kötü futbolu düşününce de “İyi ki televizyon vermemiş” diyorum. Çünkü Vahid Halilhodzic’in oyun planı, “Aman gol yemeyelim” üzerine kurulmuştu. Tamam, bunu anlayabiliyoruz ama geriye bu kadar fazla yaslanırsanız, rakibinize de çok pozisyon verirsiniz. Zaten öyle de oldu. İlk yarıda Rostov, Trabzonspor’un kalesine kaç kere geldi inanın biz bile sayamadık.

        Trabzonspor yaptığı flaş transferlerle yıldızlar topluluğu bir takım oldu. Ancak gördük ki her şeye rağmen hala hazır değiller. Anlaşılan o ki bir süreliğine de olsa yine tüm iş Onur Kıvrak’a kalacak. Onur, maçın genelinde kritik kurtarışlara imza atarak her zamanki gibi takımına yine güven verdi.

        Gelelim maça... Öncelikle kesin olan bir şey var ki Trabzonspor, Kevin Constant’ı çok aradı. Bu takımda topu ayağında tutmasını bilen tek oyuncu O’ydu. Ama sakatlığı nedeniyle yerine oynayan Salih Dursun’un Constant’ın açığını kapatacak özelliklere sahip olmadığını da gördük... Salih’in partneri Soner Aydoğdu için hep diyorum “Cılız oyuncu” diye... Trabzonspor’un 10 numarası kesinlikle O-LA-MAZ!!! Bu gerçeği kabul etmek gerekiyor.

        Böyle olunca Trabzonspor’u hücuma taşımak hayli zor bir iş haline geliyor. Bunu dün akşamki Rostov maçında bir kez daha gördük. Deniz Yılmaz’a ve Cardozo’ya servis sıkıntısı yaşandı. Buna karşın Deniz birkaç net pozisyonda zamanlama hatası yaptı. Kabul, ona da zaman lazım belki ama her oyuncu “Zamana ihtiyacım var” diye tutturursa vay Trabzonspor’un haline. Sefa Yılmaz’a ayrı bir parantez açmaz istiyorum. Çok beğendiğim bir oyuncu. Çalışkan olduğunu da biliyorum ama Trabzonspor’da oynadığını sakın unutma Sefa. Sadece senden isteneni yap, sakın lükse kaçma. Rostov maçında iyiydin ama sen sen ol sakın uçma olur mu?

        Sonuç olarak Trabzonspor’un bu sezon yenilenen kadrosunu, Avrupa Ligi’ne katılmayı başardığı için kutlamak gerekiyor. Şimdi bu yeni takım, Avrupa Ligi’nde pişecek. Kör-topal bunu yapacak. “Zaman tanınsın” deniyor, doğrudur ve haklıdırlar. Ama bunu diyenler, kötü bir sonuç alındığında çatlak sesleri çıkaran ilk isimler olacaklar. Bunu da sakın unutmayın diyorum ve Trabzonspor’a Avrupa liginde başarılar diliyorum.

        Diğer Yazılar