Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta sonu bir değişiklik yaptım ve Tire 1922’nin Arsinspor ile yaptığı futbol maçını izlemek üzere Tire’ye gittim.

        İyi ki de gitmişim..

        Tirespor, 3. Lig’de en yakın rakibine 4 puan farkla liderlik koltuğunda.. Bu köşeden maçla ilgili yorum yapacak değilim. Sadece yaşadıklarımı, gördüklerimi aktarmak niyetindeyim..

        Tire seyahatine sevgili spor adamı Fatih Tanfer ve spor yazarı Metin Gökalp’in davetleriyle gittim. İki dost ve ağabeyi kırmak olmazdı.

        İlk izlenimim Tire, sporla yatıp sporla kalkan bir kent haline gelmiş...

        Maçta da gördüm ki 4 Eylül Stadı tam bir eğlence alanı.. Çocukları, hatta bebekleriyle gelen anneler.. Gençler, yaşlılar, esnaf ve işadamları.. Herkes orada, takımlarına destek veriyor. Harika bir manzara..

        Tire’nin nasıl böyle bir spor kenti haline geldiğini araştırınca karşıma bir isim çıktı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek..

        İlçesine futbol kulübünün yanı sıra, basketbol, voleybol takımları kuran, gençleri sahalara, salonlara çeken, terbiyeli bir seyirci kitlesi oluşturan bir isim Tayfur Çiçek...

        En önemlisi de ne biliyor musunuz. Büyükşehir Belediyesi’nin 28 milyon liralık desteğiyle ilçesine 14 bin seyirci kapasiteli, UEFA standartlarında bir stat yaptırıyor.

        İnşaat o kadar hızlı ilerliyor ki Tire Arena’nın yapımcı firması Barankaya’nın sahibi Metin Kaya, “Bir sıkıntı yok. Yıl sonuna yetiştiririz” diyor.

        Carter’ı 3 bin dolara oynattı

        Belediye başkanlığı koltuğunda 3. döneme giren Tayfur Çiçek’in asıl mesleği öğretmenlik.. 80’li yılların başında TRT’de yayınlanan ve basketbolu Türkiye’ye sevdiren “Beyaz Gölge”nin kahramanı koç Ken Reeves gibi görev yaptığı okulda basketbol takımı kuran Çiçek, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tuttu.

        Kendisi de basketbol oynayan, 2010 yılında kurduğu Tire Belediyespor’da antrenörlük yapan Başkan Çiçek, takımını 2. Lig’e çıkardı.

        Vestel’den Tire’ye transfer ettiği Justin Carter ile iyi dostluk kurdu, onun gelişiminde pay sahibi oldu.

        Aylık 3 bin dolar verdiği Carter’ı, “Kadronuza katın, yıldız olacak” diye Basketbol Süper Ligi ekibi Pınar Karşıyaka’ya önerdi. Kabul görmedi.

        Tire ligden düşünce Carter’ı, o sırada adı Maçkolik.com Uşak Üniversitesi olan Uşak Sportif aldı. Carter, 42 maça çıkıp 852 sayı (maç başına 20.3 sayı) üreterek takımının en skorer oyuncusu oldu. 2014’te Galatasaray’a transferi gerçekleşen Carter, Uşak’a 250 bin dolar kazandırdı.

        Peki o Carter şimdi nerede oynuyor biliyor musunuz.. Karşıyaka’da, hem de aylık 40 bin dolara..

        Fitili o ateşledi..

        Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Carter’la ilgili başından geçen ilginç bir olayı da paylaştı. Basketbol aşığı Çiçek, bu sezon Pınar KSK’nin Barcelona ile yaptığı Eurolig maçını Karşıyaka Arena’da izlerken bir ara eski oyuncusu Justin Carter’a seslenir.

        Çiçek, ilk yarı bitimi tribüne yaklaşan Carter’la tokalaşıp, “Çok durgunsun, senin gerçek halin bu değil” der.

        Carter, ikinci yarı şahlanır ve Barcelona’ya 11 sayı atarak, maçı kazanmalarında en büyük pay sahibi olur.

        Diğer Yazılar