Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir ülkede, bir toplumda farklı seslerin yükselmesi, farklı görüşlerin ortaya atılması, o ülkeyi-topluluğu geliştirir, ilerletir.

        Kakafonik olmayan, kulak tırmalamayan çok sesli bir toplum, demokrasinin gereğidir.

        Bir şehirde mesela İzmir’de, yatırım yapılırken, proje hazırlanırken imkan varsa her kesimin görüşlerini, itirazlarını almak önemlidir. Bunu yapmak da demokratik yöneticiliğin, ortak akılla hareketin göstergesidir.

        Farklı görüş bildiren kişiler, kendi ideolojilerini hakim kılmak yerine toplumu düşünerek hareket etmesi, genelin haklarını koruması çok, ama çok önemlidir.

        İzmir’de çok seslilik olabildiğince fazla. Şanslıyız ki belediye, hükümet, hatta özel sektör, projelerinde ya da ya yatırımlarında sivil toplum kuruluşlarına, odalara, kurumlara, üniversitelere danışıyor, soruyor veya anket yapıyor..

        Ve İzmir’de, hatta tüm Ege’de yatırımların-projelerin-inşaatların çevreyi bozmaması için duyarlı kesim de olabildiğince fazla.

        En ufak bir yanlışta eylem yaparak görüşlerini, isteklerini dile getiriyorlar. Bu da kent açısından sevindirici bir durum..

        Çözümün parçası olun

        Ama bir de karşı olmak için her projeye karşı çıkanlar var.

        Liman özelleşecek, istemezük.. Bayraklı Yeni Kent Merkezi olacak, istemezük.. Çöp tesisi yapılacak, istemezük.. Tünel açacağız, istemezük...

        Ne istersiniz, istemezük.. Çözüm o da yok. Peki kardeşim İzmir’in çöpü sokaklarda mı kalacak..

        Zaten ülke düşmanları terörle turistleri kaçırıyor, siz de kruvaziyerlerin yanaşacağı limana karşı çıkıyorsunuz.

        Nükleer tesis, termik santral, güneş enerjisi tarlaları, rüzgar türbinleri.. E onlara da karşısınız, enerjimizi tezekten mi elde edeceğiz..

        Sadece karşı çıkmak bu kente, bu ülkeye, size bize fayda sağlamaz. Çözüm de getirin..

        Herkes sizden mustarip..

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yamanlar’a katı atık bertaraf tesisi kurmak için 14 kurumdan sonra Orman Bakanlığı’ndan da onay aldı. Bir uzlaşı oldu. Ama kalktınız mahkemeyle durdurdunuz.

        O da size bir çağrı yaptı.. Dedi ki: “Niye karşı çıkarlar anlamıyorum. Oysa ‘bu projeyi yakınen takip edeceğiz’ diyebilirler. Gelsinler onları danışma kurulu gibi görevlendirelim, istedikleri aşamada denetlesinler.”

        Eğer yapıcı bir tutum içindeyseniz buyrun, cevap verin bu çağrıya.. Böylece Harmandalı’da ha patladı ha patlayacak diye bekleyip durduğumuz, ömrünü tamamlamış çöplükten kurtarın bizi.. Yapıcı olun ki çevreye zarar vermeyen bir tesis kazansın İzmir..

        Yoksa bir zaman gelecek kentin çöpünü atacak yer bulamayacağız..

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Düşünebilen herkesin insan olması, insan olan herkesin düşünebildiği manasına gelmez.

        (Sigmund FREUD)

        Diğer Yazılar