Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Terör belası yine canları yaktı.. Bebek, yaşlı, genç dinlemedi.. Çekti pimi, bastı tetiğe ayırt etmedi kimseyi..

        Atatürk Havaalanı kana bulandı. Kaybettiğimiz canlar, ülkemizi ve içinde insanlık hisseden tüm dünyayı yasa boğdu.

        Şu mübarek Ramazan ayında ortalığı kana bulayanlar insanlık, hoşgörü, yardım, vefa, temiz ahlak emreden İslam adına hareket edemezler.. Yüce dinimizi de kötü emelleriyle kirletmesinler.

        Türkiye Cumhuriyeti’ni terör ve bu tür saldırılar yıkamaz..

        ***

        Terör, en güvenli ülkeyi bile vurabilir.. Ne kadar önlem alırsanız alın kendini patlatmayı göze alan biri amacına her türlü ulaşır.

        Bizim amacımızsa belayı en aza indirecek yüksek güvenlikli önlemler almaktır.

        Daha önce de iki kez uyardım.. Tekrar yazıyorum. İzmir Metrosu ve İZBAN tren istasyonlarında görevli güvenlikçiler, güvenlik konusunda bence yetersiz..

        Şöyle ki.. Sadece içeriden açılabilen acil çıkış kapıları, metrodan inenler tarafından -aciliyet olmamasına karşın- çok sık kullanılıyor. Onlar acilden kapıyı açıp çıkarken dışarıda bekleyenler, kontrolden geçmeden içeri giriyor. Kaç kere şahit oldum.. Hala da devam ediyor.

        EZİYET ÇEKTİRMEDEN

        Ayrıca normal kontrollü girişlerde hiç sırt çantası, bavul, eşya aranmıyor. Elinde bir cihaz, tutuyor. O cihaz da herkesin çantasına ötüyor. Nasıl kontrol anlamadım..

        Bazıları kontrol bile etmiyor. Gitmişler bir köşede sohbet ediyorlar..

        Bu işi artık ciddiye alın. Ama vur deyince de öldürmeyin. Vatandaşa eziyet çektirmeden görevinizi yapın.. Canlar gittikten sonra, ciğerler yandıktan sonra nafile kürek çekmeyin..

        Vatandaşlar da sonrasında ah vah çekmemek için yapılan kontrollere itiraz etmeyecek ve bu durumun kendi güvenliği için olduğunu bilecek.

        2050 yılında dinlerin dağılımı nasıl olacak?

        Emniyet Başmüfettişi dostum Şerafettin Bural, PEW’in yaptığı bir araştırmayı çözümleyip bana gördermiş...

        Sizlere aktarayım istedim.

        Amerika merkezli PEW Araştırma Merkezi’nin dünya dinlerinin geleceği ile ilgili yayınladığı rapora göre; 2050’de Müslümanlar dünya nüfusunun yüzde 29.7’sini, Hıristiyanlar ise yüzde 31.4’ünü temsil edecek.

        Hıristiyanlık 2.92 milyar nüfus ile birinci sırada yer almaya devam ederken, Müslümanlar’ın ise 2.76 milyar nüfusa ulaşacağı tahmin ediliyor.

        Bugün itibarıyla dünya nüfusunun yüzde 31’ini 2.2 milyar ile Hıristiyanlar, yüzde 23’ünü 1.6 milyar ile Müslümanlar oluşturuyor.

        Göçlerin etkisi ile Avrupa’daki Müslüman sayısı yüzde 8.4-10.2 arasında yer alacak. Bosna Hersek ve Makedonya’da ise çoğunluğun dini İslam olacak.

        Rapora göre, 2070’de dünyada Hıristiyan ve Müslüman nüfus neredeyse eşit olacak. 2100 yılında ise İslam dünyanın en yaygın dini haline gelecek ve yeryüzünde yaşayan insanların yüzde 35’i Müslüman, yüzde 34’ü Hristiyan olacak.

        Yüce peygamber Hz. Muhammed’in bile hoşgörüyle, dayatma olmaksızın tebliğ ettiği bin dini terörle yaymaya çalışmak, bu yükselişe dur demek değil de nedir?

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Mürekkebi kullanılmamış kalem, mürekkebi tükenmiş kalemden

        daha boştur.

        (Ali TOKLU))

        Diğer Yazılar