Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trafik büyük kentlerin sorundur. Herkes bilir ki bu sorunu aşmak belli bir kurumun değil, bir kaç kurumun ortaklığıyla olur..

        Sadece polis, sadece belediye, karayollarının her birinin tek başına çabası yetersiz kalır. Bu işin en büyük ayağı ise eğitimdir. Toplumda o bilinci yaratmak önemlidir.

        İzmir, her yıl trafiğe giren binlerce araç nedeniyle soru yaşamaya başladı. Konak, Buca Karabağlar sorunun en çok yaşandığı ilçelerdir. Onları Karşıyaka ve Bornova izler. Bu ilçelerde özellikle sabah ve akşam saatleri çekilmez hale geliyor. Bir de kuralsız sürücüler eklenince sorun katlanarak büyüyor.

        İşte o kural tanımayanlara karşı en büyük yaptırım da polisin elindedir. Ceza kesmek, trafikten men etmek, ehliyete el koymak en çok başvurulan yollardır. Bu görevi de trafik denetleme şube müdürlükleri yapar.

        İZMİR DENETİM BİRİNCİSİ

        Emniyet Genel Müdürlüğü, ülke genelinde son 8 aylık denetim raporlarını yayınladı. Rakamlar, İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün hem araç, hem de motosikletlere yönelik denetimlerde Türkiye birincisi oluğu ortaya çıktı.

        Rapora göre İzmir trafik ekipleri son 8 ayda 36 bin 304 araç ve 52 bin 407 adet motosiklet denetledi.

        Özellikle motosiklet sürücülerine yönelik denetimler, çok olumlu sonuçlar verdi. Etkin kontroller sonucu bir önceki yıla göre ölümlü motosiklet kazalarında yüzde 58 oranında azalma oldu. Yaralamalı kazaların oranında ise yüzde 2 azalma meydana geldi. Ayrıca son 8 ayda 136 bin 412 araç sürücüsüne alkol denetimi yapan İzmir ekipleri, aynı dönemde 208 bin 409 araçta kemer uygulaması gerçekleştirdi.

        Hem alkol, hem de kemer denetiminde de İzmir trafik ekipleri, Türkiye ikinciliğini elde etti.

        BİLİNÇLENDİRMEK GEREK

        İzmir Trafik Denetleme Şubesi’nin başında, işini yürekten yapan bir müdür var.. Şamil Özsağulu. Polisin üzerine düşen görev ne varsa hakkıyla yerine getirmek için hep sokakta. Gece gündüz hem trafiğin durumunu hem de ekiplerinin çalışmasını izliyor. Bu durum da doğal olarak hem denetim şampiyonluğunu getiriyor, hem de kaza oranlarını azaltıyor. Alkollü direksiyona geçen, hatalı park eden, trafiği sıkıntıya sokan, bu yaptıklarıyla ölümlere sakatlanmalara yol açanlara göz açtırmamak doğru ama yetmez.. Önemli olan trafik eğitimini daha anaokulundan itibaren verebilmek, o bilinci yerleştirebilmek. İstatistiklere bakıldığında trafikte yaşanan kavga sonucunda ölen ve yaralanan oranı neredeyse, kazalarda ölen ve yaralanan sayısına yakın.

        Aslında asıl yapılması gereken onlarla mücadeleyi artırmak..

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        İstediği yere konamayan bir kuş havada esirdir.

        (Neziha SAVUT)

        Diğer Yazılar