Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Binali Yıldırım’ın, milletvekili seçildiği İzmir için açıkladığı 35 proje içerisinde yer alan Alaçatı Butik Havaalanı için harekete geçilmesi turizmcileri sevindirdi.

        Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, projenin kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının sona erdiğini, fizibilite ve ÇED çalışmalarının beklendiğini açıklayıp bu sevinci katladı.

        Bu konuda görüş alışverişinde bulunduğum Çeşmeli turizmcilerin bir de endişesi var. Bu endişeyi ilgili yerlere bu köşeden aktarmayı görev edindim. Bu konudaki endişe, çekince ve görüşler şöyle:

        “Eğer proje düşünüldüğü gibi butik havaalanı olarak planlanırsa çalışması mümkün değil. Çünkü butik havaalanının hitap edeceği birkaç zengin işadamı, özel uçağı olan az sayıda kişidir -ki Türkiye’de parmakla gösterilecek kadar az ve bunun sayısı da beşi geçmiyor.-

        Ayrıca dünyada böyle bir alışkanlık henüz söz konusu bile değil. Bununla birlikte Çeşme, ne Lasvegas, ne Miami, ne de Newyork’tur. Henüz gelişmekte olan bir turizm destinasyonudur.

        Bu yüzden eğer butik havaalanı yapılırsa, alan şu an olduğu gibi yine atıl duruma geçer ve yine pistlerinde ot bitmeye başlar.

        İsteğimiz şu... Bu havaalanı küçük uçakların aktarma noktası haline getirilmeli. Alaçatı’dan kalkan uçakların Bodrum, Marmaris, Antalya’yla, Yunanistan’ın Mykanos-Santorini adaları, Atina ya da Selanik gibi noktalarla entegre olması gerektiğini benimsiyoruz. Havaalanının ancak bu şekilde çalışabileceğini öngörüyor ve önemsiyoruz.”

        BENİM DE ÖNERİM VAR

        Turizmcilerin bu görüşleri dikkate alınmalı. Çünkü olay kağıt üzerinde bitmiyor ve yıllardır ne krizler atlatmış olan turizm işletmecileri, bir daha aynı şeyi yaşamamak için çaba gösteriyorlar..

        Havaalanı konusunda katkım olsun. Bir öneride de ben bulunayım. Bu projeyi mutlaka bu işi bilen, kısa sürede inşaatı bitirip havaalanını hizmete açacak bir gruba vermek gerekir. Yapsınlar işletsinler.

        İsim mi istiyorsunuz. Pegasus’un sahibi Ali Sabancı, Çeşme aşığı Ahmet Nazif Zorlu ya da Koç Grubu.. Aklıma ilk gelenler bunlar.

        Hem proje hızlı biter, hem de devlete yük olmaz.

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Her nasip vaktine esirdir.

        (Nez SAVUT)

        Diğer Yazılar