Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de televizyon yayıncılığı esasen 1952 yılında sadece İstanbul’a yayın yapan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ait İTÜ TV ile başladı.

        1964’te kurulan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT’nin TV yayınına başlama tarihi ise 1968.

        Hemen iki yıl sonra da yani 1970’de İzmir televizyonu kuruldu. O yıl Ağustos’ta açılan Uluslararası İzmir Fuarı’ndan yayın yaptı.

        TRT, Türkiye’deki ilk canlı spor yayınını ise, 1971 yılında İzmir’de oynanan Karşıyaka Spor Kulübü ile İstanbulspor arasındaki futbol maçını naklen vererek gerçekleştirdi.

        Aynı yıl reklam yayınlarına da başlandı.

        Almanya’nın Münih kentindeki 1972 Yaz Olimpiyatları verilerek ilk dış naklen yayınına imza atıldı.

        Son dönemde TRT tarafından İzmir’e kazandırılan iki önemli kanal var. Biri TRT Belgesel Kanalı -ki merkezi İzmir-, diğeri de Kent Radyo’nun yayına geçmesi..

        İzmir’de görev yapan gazeteciler, televizyon programcıları, Belgesel Kanal sayesinde daha çok proje üretmeye başladı.

        HALKLA İÇ İÇE PROGRAM

        İzmir Televizyonu, TRT Müzik Kanalı ile TRT Radyosu Türkü Kanalı’nda aynı anda canlı yayınlanan ‘Gönül Bağı’ adlı bir program yapıyor..

        Türk Halk Müziği’ne gönül verenleri ekran başında topluyor.

        15 günde bir salı günü akşamı saat 20.00’de başlayan program bir saat boyunda en güzel halk müziği ezgilerini her yaştan izleyicisine sunuyor.

        Sunuculuğunu, TRT İzmir Radyosu sanatçısı Ali Çakar yapıyor. Seyirciyle sıcak bir diyalog kuran Çakar, en güzel sesleri programında ağırlıyor.

        Yapımcılığını Sevim Dalgıç ve Gaye Tilki’nin üstlendiği “Gönül Bağı” programı, bir yıldır en çok izlenen ilk 100 program arasına defalarca girerek rekor da kırdı.

        BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLSİN

        TRT’nin yayındaki 13 televizyonu arasında İzmir’den sürekli canlı yayın yapılan -o da 15 gün bir- tek program Gönül Bağı..

        O kadar başarılı yönetmen, o kadar sanatçı, o kadar programcı, sunucu, kameraman böyle programlarda yer almak için can atıyor.

        Bu yüzden TRT’nin Genel Müdürü Şenol Göka başta, üst düzey sorumlularından İzmir’den yapılan yayınların artırılması yönünde bir adım bekliyoruz.

        Önemli başarılara imza atan, ödüllü programcılar, yönetmenler yetiştiren İzmir Televizyonu, kurum içinde daha etkin olmalı.

        Bu konuda İzmir TRT Müdürü Mevlüt Şahbaz’a büyük görev düşüyor. Başarılarıyla kendini kanıtlamış Şahbaz’ın, Ankara’yı daha fazla program, daha fazla canlı yayın için zorlaması gerekir.

        Çünkü İzmir’in bu konuda bulunduğu yer, hak ettiği yer değil..

        Ne güzel söylemiş

        Her şey çok olunca ucuzlar. Edep bunun aksinedir, o çoğaldıkça değeri artar.

        (Şems-i TEBRİZİ)

        Diğer Yazılar