Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onca savaşa, onca kıyıma ve onca psikopatlığa karşın umudumuzu yeşerten önemli adımlar da atılıyor..

        Dernekler, kurumlar, belediyeler yardım üzerine önemli adımlar atarken, bireyler de geri kalmıyor, iyiliğin dünya üzerinde hakim olması için uğraş veriyor. Biz de onlara olabildiğince katkı koymalı, yol açmalıyız. Çünkü cenneti bu dünyaya getirmek elimizde..

        Yardımsever oluşumlara bir örnek de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde farklı bölümlerden öğrencilerin kurduğu ‘İyilik Platformu...

        Üniversiteli gençler, başta çocuklar olmak üzere tüm ihtiyacı olan vatandaşlara yardım eli uzatmak amacıyla bir araya geldi.

        Oluşumun geçen yıl bireysel olarak yapılan erzak yardımları ile temellerinin atıldığını belirten Platform Koordinatörü Veysi Bakar, “Çocukların kalplerine iz bırakacak dokunuşlar yapmak isteyen bir avuç insanız. Amaçlarımız sadece ve sadece masumiyet sevgi iyilik ve yardımseverliktir. ‘Hiç bir mutsuz çocuğa dayanamaz ve hiçbir şeyi de bir çocuğun gülüşüne değişmeyiz’ felsefesi ile bu yıl aktif olarak çalışmalara başladık’’ diyor.

        YARDIM BEKLİYORLAR

        Geçen yıl ilk ‘’1 kalem 1 silgi = 1 mutlu çocuk’’ sloganı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sınavlarına girip çıkan gençlerden kalem ve silgi topladıklarını anlatan Bakar, şunları dile getirdi:

        Proje kapsamında topladığımız kalemleri ve silgileri Ağrı’daki dört köy okuluna ulaştırdık. Şimdi de kimsesiz ve fakir çocuklara özel dersler vermek, yaşlı ve fakirlerin temizlik, pazar ihtiyaçlarına yardım etmek, fakir semtlerdeki anaokullarına eşya yardımı yapmak gibi bir çok planlarımız var.

        Biz daha çok çocuklara dokunmak istiyoruz. Kişiliğin oluştuğu 3-6 yaşa arasındaki çocuklara sevgiyi, iyiliği ve güzelliği aşılamayı düşünüyoruz. Eğer bizlere destek gelirse köydeki çocuklara bot ve giyim yardımında bulunmayı hedefliyoruz. Aile eğitimleri ve çocuk gelişimleri ile seminer verilmesini planlıyoruz. Dünyayı iyilikle güzelleştireceğimize inandığımızdan böyle bir oluşumu hayata geçirdik.”

        İyiliği hakim kılmak için harekete geçen bu gençlere elimizden geldiği kadar destek vermeliyiz. Vermeliyiz ki gidip onlar da bizim yapacağımız iyiliğe aracı olabilsinler.

        ***********

        Ne Güzel Söylemiş

        Ne kadar okursan oku, biIgine, yakışır şekiIde davranmıyorsan cahiIsin demektir.

        (ŞADİ ŞİRAZİ)

        Diğer Yazılar