Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgili editörüm Abdullah.. Sen galiba Tolunay Kafkas’a taktın. İki haftadır dikkat ediyorum bana hep “evet yahu bu Akhisar kaç haftadır gol atamıyor. Bu Tolunay Kafkas gitmeli, bir başkası gelmeli” dedirtmek ister gibisin.. Gol attırmak bir hoca için zor iştir. Defans yaptırmak çok kolay... Ama el insaf. Trabzon deplasmanında alınan puana “neden gol atamadın” demek, bana biraz öküz altında buzağı aramak gibi geliyor. Lütfen bana bir daha böyle olumsuz sorular sorma!..

        Göztepe, Ümraniye deplasmanında 1-0 kazanırken çok zorlandı, takımda düşüş mü var?

        Okan Buruk bu ligin çok üstünde bir kadroya sahip. Ümraniye nedir ki...? Sen sahaya büyük takım olduğunu idrak ederek ve buna inanarak çıkarsan ilk yarım saatte işi bitirirsin. Ben Okan Buruk’tan bunu bekliyorum.. Çünkü o Galatasaray’da oynarken aynen bu Ümraniye gibi bir alt sıklette takımlarla oynarken maçı ilk yarım saatte koparır farka giderlerdi. Son on dakika böyle can çekişmezdi..! Yakışmıyor..

        A.Ordu, Mersin önünde rahat kazandı, sizce bu galibiyet iyi bir dönemin başlangıcı mı?

        Altınordu zaten temel felsefesiyle bu ligde her zaman iş yapacaktır. Yapar da... Ancak bir yerlerde bu yıl sıkıntı var. Sanki bazı oyuncular doğru yerde oynamıyor. Yani takımın bir akort problemi var. Disiplin tamam, ama akış yok. Adam eksilten, dripling yapabilen oyuncu eksikliği çok bariz...

        Mevcut kadroda bu tip oyuncuyu tespit etmek Hüseyin hocanın ilk işi olmalı. Yoksa Altınordu bu yıl sıra takımı olur. Hiç bir rengi olmaz..

        Manisa, Sait Karafırtınalar ile ilk maçını kaybetti ancak sahada dirençli bir takım vardı, görüşünüz?

        Sait Karafırtınalar, “Doğru seçim” dedim. “Elinde sihirli değnek vardır” demedim.. Dolayısıyla maddi manevi perişan halde olan bir takım, mücadele anlamında biraz kıpırdandıysa eğer, yarınlar için umutlanmalıyız. Sait bu takımda takımdaşlığı oluşturduğunda göreceksiniz çok başka bir Manisaspor çıkacaktır ortaya.. Çünkü mevcut kadroda çok iyi oyuncular var...

        KSK, Kırklarelispor’u yenerek rotasını yeniden zirveye çevirdi, bundan sonrası sizce nasıl olur?

        Hep söyledim yine söylüyorum. Karşıyaka’ya verilen iki yıl transfer yasağı Karşıyaka için Allah’ın bir lütfu... Böyle bir yasak olmasa Karşıyaka erkanı; yine gaza gelecek, yine manyak bir şekilde transfer moduna girecek, maddi anlamda battıkça batacaktı. Ama dedim ya Allah Karşıyaka’yı seviyor..

        Mecburen altyapıya yöneldi. Ve bu mecburi yöneliş, Karşıyaka’nın dirilişi olacak. Göreceksiniz...

        Ümit Turmuş yönetimindeki Altay’ın Manavgat’tan aldığı beraberlik sizce iyi bir sonuç mu?

        Fena değil ama yetmez. Bu marka içeride dışarıda yenmek zorunda. Başka çareleri yok. Hele hele bu ligde... İbrahim Akın’ın yuvaya dönüşü ve performansı bana göre bu yıl Altay’ın ligdeki kaderini belirleyecektir. Eğer İbrahim, eski İbrahim gibi olabilirse Altay açık ara yapar. Demedi demeyin. Göreceksiniz.

        Balıkesirspor, bir türlü istediği rotaya giremedi. Sebep maddi sıkıntılar olabilir mi?

        Elbette. Kötü gidişin en büyük nedeni paradır. Sıkıntılarla girilen sezonda istenilen başarıyı alabilmek çok kolay değildir.

        Bir de bugüne kadar oyuncuların önlerine bir hedef koyduklarını duymadım Balıkesir yönetiminin. İte kaka gitmelerinin sebebi parasızlık ve hedefsizlik. Siz futbolcu olsanız, yaşadıklarınızdan etkilenmez misiniz. Yönetimin görevi eksikleri kapatmak, teknik heyetin eline sorunsuz bir takım emanet etmektir. Etmezsen, istediğin verimi almazsın.

        Diğer Yazılar