Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son 3 maçını kazanarak 5 maçta 10 puan toplayan Göz-Göz’ün Süper Lig’deki hedefi ne olmalı?

        Tamer Tuna, haklı olarak temkinli konuşuyor. “Biz bu yıl ligde kalalım yeter” diyor. Ama bence içinden geçeni de söylemiyor. Ben öyle güzel bir takım kurdum ki bütün ülke bizi konuşacak. Aslında hiç haksız değil. Hedef takım olmak için biraz erken. Ama öyle güzel bir takım oluşturulmuş ki muazzam seyirci desteğiyle bence olmazı oldurur. Süper Lig’e çıktığı ilk yıl bir bakmışsın ilk 5’te değil şampiyon bile olmuş. “Ya amma hayalperestsin” diyenleri duyar gibiyim. Ama örnekleri çok. Mesela Trabzonspor üçten ikiye ikiden bire çıktı ve üst üste şampiyon oldu. İngiltere’de de bunun örnekleri var. Göztepe de neden olmasın... Ayrıca Bornova Stadı’nda olmaktan büyük keyif aldım. Yıllar önce İngiltere’de seyrettiğim bir maçı hatırlattı. Düşünebiliyor musunuz. Beşiktaş’la oynuyorsunuz Quaresma inanılmaz bir çalım attı. Ve siz bunu 5 metre öteden seyrediyorsunuz. İşte büyük keyif bu. İşte bu büyük keyfi parayla pulla alamazsın. Dünya yıldızı 5 metre önünde inanılmaz bir feyk atıyor. O sahneyi hayatınız boyunca unutamazsınız. İşte Bornova Stadı bize bu görsel keyfi yaşattı. Yapanlar sağolsunlar, varolsunlar...

        **************

        AKHİSAR

        Akigolar Süper Lig’de evindeki 3 maçı da kazandı, 10 puana ulaştı, başarıyı neye bağlıyorsunuz?

        Akhisar için Karabük’ü yenmek bana göre çok sıradan. Akhisar öyle bir istikrar yakaladı ki Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş onla oynarken ödü kopuyor. Dolayısıyla Akhisar’ın topladığı bu puan benim için sürpriz değil. Ve hemen eklemeliyim. Bu işin mimarı Akhisar Başkanı. Kendisini tekrar kutluyorum. Ülkenin yeni İlhan Cavcav’ı...

        **************

        ALTINORDU

        Altınordu, Samsun’da aldığı farklı galibiyetle ligin iddialı ekibi olduğunu kanıtladı, değil mi?

        Sevgili Abdullah, Altınordu’nun bu misyonuyla Süper Lig’e çıkmasını canı gönülden o kadar çok istiyorum ki anlatamam. Ligdeki çoğu takıma bakıyoruz. İlk 11’lerinde Türk futbolcusu yok. Diyelim ki Altınordu Süper Lig’e çıktı. Ve diyelim ki çoğu yabancı olan bir takımla oynuyor. Ve Altınordu’da tek yabancı bile yok. Altınordu kazanırsa nasıl keyif alırım anlatamam. Ama 4 büyükler arasında en çok yerli oyuncu oynatan hoca olarak yeni misyonuna saygı duyuyorum.

        **************

        DENİZLİSPOR

        Yeşil-siyahlılar 1. Lig’de son sıradan çıkamadı, sizce bunun sorumlusu Yusuf Şimşek mi?

        Bence banko Yusuf Şimşek. Geçmiş futbolculuğuna binaen Denizlispor onu çok seviyor ama o kadar tükendi ki saçma sapan beyanatlar veriyor. Mesela geçen hafta “Futbolcularım ufacık sakatlığında beni çıkart” diyor ve bu yüzden futbolcularına sitem ediyor. Bu tükenmişliğin ifadesi, o yüzden Yusuf Şimşek büyük mazisini bitirmeden Allahaısmarladık demeli.

        **************

        KARŞIYAKA

        Yeşil-kırmızılı takımın başarılı gidişi, Bandırma’da aldığı yenilgi ile bozulur mu, görüşünüz?

        Bandırma, bu ligde oynanabilecek en zor takım. Karşıyaka’nın buradaki mağlubiyeti normal karşılanabilir. Ama Atilla Güneş biliyorum ki bu mağlubiyete çok sinirlendi. İlk gelen rakipten acısını çıkartacaktır ve biliyorum ki bu sinerjiyi oyuncularına aktaracaktır. Yarın Karşıyaka uzmanı sevgili arkadaşım Sait Gürsoy bu konuda ne diyecektir merak ediyorum.

        Diğer Yazılar