Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HER hafta Milli Takımımız'ın maçı olmadığı için değerlendirme yaparken ilk başta genel resme bakmalıyız. Bu şekilde doğru sonuca daha kolay ulaşırız. Milli Takımımız'a seçilen futbolcuların çoğu ya formsuz ya sakat ya da takımlarında az oynayan isimlerden oluşuyor. Guus Hiddink bu konular yüzünden seçimlerinde çok zorlanıyor. Çünkü eskisi gibi kulüp takımımızdan formda 7-8 futbolcunun milli takıma alınması hayal. Her ne kadar G.Saray'dan 6 oyuncu alınsa bile bunların başarılı şekilde takıma yansıması düşük bir orandı.

        Bu kritik Avusturya dönemecini öncesi herkes Türkiye'nin, kalitesi düşük, çabuk gol yiyen Avusturya önünde bile sıkıntılı bir maç oynayacağını düşünüyordu. Avusturya takımı maça başlarken ne duruşu ne de ileri hızlı atak şeklinde çıkma taktiğini sahaya yansıtamadı. Bunda Millilerimiz'in ilk 20 dakikadaki arzulu, istekli oyunu, kazanmak için çıktıklarını hissettirmesi etkili oldu. Bu şekilde de ilk yarıyı 1 -0 önde kapattık.

        Hiddink maça çıkarken tamamen ofansif bir kadro tercih etmiş. Selçuk, Nuri, Hamit, Ekici, Arda, Burak ve sağdan da Gökhan Gönül'ün geleceğini düşünürsek maçı kazanmak istediğini net şekilde ortaya koydu. Ancak 20. dakikadan sonra belirli bir düşüş yaşadık. Arda'nın bireysel çabaları ve yeteneğiyle attığı gol Millilerimiz adına ilk yarıdaki en güzel hareketlerden biriydi.

        Maçın 2. yarısında 3 puandan başka çaremizin olmaması nedeniyle skoru korumaya giden bir Türkiye izledik. Tempomuz düşünce rakip üstümüze geldi. Allah'tan Avusturya'da ne oynayan ne de sonradan giren futbolcular bireysel anlamda etkili değil. Ancak duran toplar ve taç atışlarıyla üzerimize gelebildiler.

        Gökhan'ın attığı golü 60. dakikada bulsak kalan bölümde karşılaşma Türkiye'nin şovuna dönerdi. Milli takımdaki oyuncuları çok iyi görmedim. Arda 60 dakika çok iyiydi, Gökhan Gönül, sonradan oyuna giren Mehmet Topuz, kaleci Volkan, sıfır hatayla oynayan Servet, Ay-Yıldızlılar'ın en iyileriydi. Geri kalanı için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Açıkça 3 puanı şansımızın yardımı ve bu saydığım oyuncuların bireysel çabalarıyla aldık. Avusturya bizim rakibimiz değil. Hiddink'in 3 Haziran'daki Belçika maçı öncesi rakibi iyi analiz etmesi gerekiyor. Onlar, Avusturya'dan bir gömlek iyi takım ve bireysel olarak etkili isimlere sahipler. Maç sonunda yaşananlar ise hiç yakışmadı. Milli Takım'ın seyircisi yok. Herkes kendi kulübünü fazlasıyla seviyor ancak gün milli takım günü olunca evimizde oynadığımız maçlarda baskıyı rakip üzerine kuramıyoruz. Son dakikalarda atılan sopalar, çakmaklar Belçika taraftarının bile yapmayacağı hareketti.

        Diğer Yazılar