Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HERKESİN bu maçtan önceki beklentisi Galatasaray'ın, Fenerbahçe ile yaşadığı rekabetten dolayı Trabzon karşısında oyuna ağırlığını vermeyeceği yönündeydi. Ama geçmiş dönemlerde örneği olduğu gibi bence Sarı-Kırmızılı takım bu maçta da sonuna kadar mücadele etti. Çünkü Galatasaray, bu saatten sonra kendini daha çok düşünmek zorunda. 33 puanda olan Galatasaray, küme düşme potasına iyice yaklaştı. Burada Bucaspor'un 4-5 puanı olsaydı, Sarı-Kırmızılılar belki de iyice sıkıntıya girecekti. Yani Sarı-Kırmızılılar, Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki çekişmeyi bırakmış kendi derdine düşmüş bir halde dünkü maça çıktı.

        Trabzon'un, Galatasaray'ı bundan daha kötü bir şekilde yakalama şansı herhalde bir daha olmaz. Seyircisi tribünde değil, morali düşmüş oyuncular, sakat futbolcular ve bitmiş bir yönetim... Ancak Trabzonspor, 3 puanı getiren gole kadar Galatasaray karşısında çok kötü bir futbol sergiledi.

        Galatasaray, sistemini 4-3-3'ten 4-5-1'e çevirmiş bir şekilde oyuna başladı. Orta sahada Yekta, Culio, Ayhan, en solda Arda en sağda Sabri tek forvet Kazım sahada yer aldı. Bu dizilişle Galatasaray, Trabzon'un kısa pas alış verişlerini, kalabalık orta sahası içerisinde kesmeyi başardı. Sarı-Kırmızılı takım, dünkü maçta diğer müsabakalara nazaran tek blok oynamaya çalıştı. Bireysel anlamda Culio'nun atamadığı son paslar, Arda ve Pino'nun kaçırdığı goller, Galatasaray'ın 3 puan almasını engelledi.

        Trabzonspor, bütün ilk yarı boyunca Burak ve Umut'un çapraz koşularından doğacak pozisyonlarla gol aramaya çalıştı. Ancak bu oyun anlayışı, Bordo-Mavili takımın sahada kötü görünmesine neden oldu. Trabzonspor'un Jaja ve Burak'ın birbirleri arasında yaptığı kısa pasların ardından gelen golü, bu sezon çok fazla kullandığı bir uygulamanın eseriydi. Bu kısa ve ayağa paslar, Trabzonspor'un bu seneki başarısındaki en büyük etkenlerdendi. Bu uygulamayı dünkü maçta bir kez denediler, o da gol oldu.

        Sonuç olarak Galatasaray, en kötü beraberliği hak ettiği maçta yine yenildi. Trabzonspor'a karşı çok iyi mücadele ettiler. Bordo-Mavililer'in bundan sonra final niteliği taşıyan maçları olacak. 3 puan değeri önemli maçlar oynayacak olan Bordo-Mavililer, dünkü futbolunu tekrarladığı taktirde kalan maçlarda zorlanabilir.

        Diğer Yazılar